Gość: k. IP: *.microchip.net.pl 18.07.06, 17:37 Chciałabym kupić w księgarni wysyłkowej, więc nawet nie widziałam środka.Ważne dla mnie jest czy ma dużo zdjęć, ale też(a przede wszystkim) wartość merytoryczna.Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. 18.07.06, 20:11 Jeżeli używasz kostki rosołowe, gotowe mieszanki przypraw to spokojnie możesz kupić. Ja się pozbyłem w szybkim tempie.Dobra rada, w EMPIKU czy księgarni możesz przejrzeć spokojnie (chyba, że zafoliowana). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. 18.07.06, 20:15 To kostki sa juz w ksiazkach kucharskich? Mialam nadzieje, ze ten teren byl jeszcze czyty pod tym wzgledem... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. 18.07.06, 22:17 linn_linn napisała: > To kostki sa juz w ksiazkach kucharskich? Mialam nadzieje, ze ten teren byl > jeszcze czyty pod tym wzgledem... niestety są i to wcale nie mało Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. 19.07.06, 09:56 No, na przykład w kuchni Neli Rubinstein. Przyznaje się ona, że kostki lubi. A co do Kuronia - ja tam chciałabym mieć, ale ja w ogóle dużo kucharskich chciałabym mieć. Fajne przepisy i fajny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.07.06, 22:09 Banita czy tobie nie jest WSTYD? link do przepisu z twojej ksiazki kucharskiej, pierwszego z brzegu; cóz mamy w składnikach? tadam! kostka rosołowa Knorr dałbys sobie siana z tym fałszem, jak Boga kocham gotowanie.onet.pl/9347,0,1,black_soup_z_soczewicy,ksiazka_przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Nie - nie jest.Kiedyś używałem tak samo jak 19.07.06, 10:14 jadłem "słodkie". Teraz nie. A odkąd rzuciłem palenie i wrócił mi smak tym bardziej nie będę świństwa używał. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenbee Do Banity IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.06, 20:24 Mały murzynek wypił litr mleka i zrobił się biały. Biegnie uradowany do matki i krzyczy: - Mamo, mamo, jestem biały! A matka na to : Nie przeszkadzaj, bo robię obiad, idź do ojca. Mały leci do ojca i mówi to samo. A ojciec: - Nie przeszkadzaj, czytam gazetę. Biały murzynek stanął w przedpokoju i mówi do siebie: - Pięć minut jestem biały, a już mnie te czarnuchy wkurzają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.07.06, 22:11 a tu u pana banity mamy dla odmiany tadam! Warzywko, jakże przez Niego Samego potępiane... gotowanie.onet.pl/3394,0,1,barszcz_ukrainski,ksiazka_przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.07.06, 22:13 i jeszcze jeden, i jeszcze raz! tadam! Knorr gotowanie.onet.pl/7238,0,1,biwakowy_gar,ksiazka_przepis.html a to tylko sam począteczek w stu procentach naturalnej książki kucharskiej Wroga Knorrów aka BanitY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aki Ba_nito, używamy "kogo, czego"... IP: 86.67.66.* 19.07.06, 01:58 czyli "kostEK rosołowYCH", reklama Calgonu to nie jest wyznacznik prawidłowej polszczyzny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. IP: *.chello.pl 19.07.06, 08:44 To już jakaś paranoja z tymi kostkami rosołowymi! Jak się komuś nie podoba, to niech nie używa. Zawsze można je zastąpić rosołem. Ale żeby kostki rosołowe miały decydować o tym, czy uzywac książki kucharskiej, czy też nie, to juz gruba przesada. Tym bardziej, jeżeli krytykant sam je przewiduje w swoich przepisach. A fe! A co do książki, to dałam taką znajomym w prezencie i są zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. 19.07.06, 09:32 Oczywiscie, ale mozna tez napisac: 1 litr bulionu warzywnego. Jesli ktos chce, zrobi z kostki. We Wloszech za udzial w reklamie kostek wyrzucili kogos ze zrzeszenia wloskich kucharzy. Nie znaczy to, ze inni ich nie stosuja... Niestety takiej pewnosci nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leda10 oczywiście, najlepiej idź do księgarni i sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:31 zerknij na tą książkę. Osobiście miałam ją w łapkach i bardzo chciałabym ją mieć. Może się doczekam:). Ładnie wydana, przepisy fajne, dużo fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: M.Kuroń"Kuchnia polska"-proszę o opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:53 W książce są przepisy tradycyjnej polskiej kuchni plus historia potraw plus fragmenty z literatury. Wapaniały prezent, ślubny też, zwłaszcza dla Polki za granicą. Nikt nie zmusza do kostek, ani Nella Rubinstein, ani Kuroń. Trudno w obecnych czasach ich nie proponować tym co czasu nie mają. Pewnie, że lepiej zrobić dobry wywar i książki podają jak to zrobić - przepis na rosół:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: jak zwykle atakują banitę osoby niezalogowane IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.07.06, 20:24 jestem tu na tyle długo, aby pamiętać POPISY pana Banity i teraz z wielkim niesmakiem czytam jego niegrzeczne a nadęte wpisy w każdym niemal wątku, takie neofickie piętnowania kNORRA na przykład co do logowania: nie ma obowiązku co do książki Kuronia: chciałabym mieć, lubię pana Kuronia, ale jest drugi w kolejce po Katarzynie Likus Odpowiedz Link Zgłoś