givenchy 11.02.03, 12:59 No właśnie. Czy do pracy zabieracie tylko kanapki i ew. owoce ? Proszę o ciekawe pomysły na proste i szybkie w przyrządzaniu śniadania na wynos. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiwi Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: *.chello.pl 12.02.03, 09:22 Sałatka w pojemniku. Albo twarozek z całą furą warzyw typu papryka, pomodor szczypiorek. Zimne pierogi gdy są jadalne na zimno. Naleśniki rolowane z nadzieniem. Jajka na twardo. Tyle z zaobserwowanych rzeczy, które nie wydały mi się obrzydliwe, jak śledzie w słoiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunka Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: 193.59.192.* 12.02.03, 10:04 witam, powiem ze mnie juz czasami meczy to wymyslanie sniadanek do pracy... no ale coz, robie je... zwykle kombinuje z salatkami: - salata z pomidorami, oliwkami, feta, czerwona cebulka - z kurczaczka z ananasem albo salatka owocowa z puchy, do tego kukurydza, orzeczy i rodzynki - salatka pieczarkowa z cebulka szczypiorkiem i jajeczkiem, czasem dorzucam do tego rozdrobniona piers z kurczaka - tunczyk, pomidor, ogorek kiszony, troszke sera zoltego, jajka, kukurydza - kapustka pekinska, szynka, papryczka, kukurydza, czerwona fasolka Te salatki nie pochlaniaja zbyt duzo czasu i sa dosc syte, tak ze starczaja na caly dzien,a jesli dorzucisz jakis owoc to juz w ogole... Czasem robie tez jakies miesno-warzywne dania, ktore mozna w pracy odgrzac w mikrofali np. pyszne leczo, albo gulasz.... oj chyba zglodnialam:) pzdr serdecznie, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? 12.02.03, 10:18 Kefir + opakowanie kielkow. Albo sloiczek Gerbera z owocami, ew. któraś zupka, ale nie wszystkim one smakują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: *.chello.pl 12.02.03, 11:19 Na ogól przygotowuje taki zestaw: 1 kanapka (z sałata, serem i jajkiem) + batonik muesli (kupny, albo robię sama) + banan + napój sojowy/mleko czekoladowe czasami tez daktyle/orzeszki/morele susz. albo pieke rożki z ciasta francuskiego - z serem, ze szpinakiem, z marmoladką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: 217.98.123.* 12.02.03, 11:24 zaciekawił mnie batonik muesli własnej roboty, mozesz podzielic się przepisem? ja zabieram jogurt pitny, lub maślankę owocową, chlebek chrupki lub bułeczkę wielozbożową no i owoce, ewentualnie marchewkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: *.chello.pl 12.02.03, 11:42 Gość portalu: Karolka napisał(a): > zaciekawił mnie batonik muesli własnej roboty, mozesz podzielic się przepisem? Prosze bardzo. Ja sama troche modyfikuje przepis i suche składniki daję 'na oko': w oryginalnego przepisu 75g maki razowej + 75 m. pszennej (a ja biorę razowa i kaszke manne lub/oraz otreby pszenne - chyba mniej niz w przepisie) 1 łyzeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki przypraw do pierników 135 g płatków owsianych 150 g owoców suszonych drobno pokrojonych (fajne sa gotowe miesznki, z kandyzowaną czerwnoną i zieloną papają, ananas, jabłka, daktyle, morele, ew. oreszki) 35 g nasion słonecznika 125 ml soku jabłkowego 60 ml oliwy 1 jajo roztrzepane, 2 białka (ja daje po prostu 2 jaja :) formę 20/30 wykładasz papierem do pieczenia mieszasz w misce suche + owoce i nasiona. + sok, oliwa, jaja. Wykładasz na blachę, płytko nacinasz na prostokąty/kwadraty. 15-20 min w 200 stopniach. Kroisz. smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: *.kghm.pl 12.02.03, 11:41 Biały jogurt-duży Nie otwierać pokrywki (w biurku mam zapas łamanych rurek plastikowych)wbić rurkę w srodek dekielka i spokjnie pić. Zapewniam że się nikt nie ochlapie i w każdej chwili można przerwąć to śniadanko a tak się czasem w biurze zdaża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konyo Re: Co do pracy - zamiast kanapki ? IP: 193.190.100.* 13.02.03, 15:48 Pyszne i pozywne pudelko makaronu z dodatkami!!! Makaron -najlepszy sojowy, ryzowy wermiszel, lub chinski bialy. Wszystkie trzy po ugotowaniu i oziebieniu nie zmianiaja smaku, jak zdarza sie to makaronowi durum. Codzien rano "zasmazam " taki makaron z: -jajkiem i pomidoremi i startym imbirem; -grzybami, kukurydza,szczypiorkiem -oliwkami, kawaleczkiem sera,bazylia -tofu, papryka, kawalkiem ryby "z wczoraj" -swiezym ogorkiem, - czym dusza zapragnie obowiazkowo sos sojowy, albo/i kropla oleju sezamowego, csasem ktorys z dostepnych slodko kwasnych w rogu pudelka. Nie trzymac w bardzo zimnym miejscu. Jesc ze smakiem i omijac z daleka podejrzane "chinskie budki" smacznego, konyo Odpowiedz Link Zgłoś