Dodaj do ulubionych

co dla dzieci?

IP: *.chello.fr 13.02.03, 10:41
Drogie Mamy, moze macie jakies sprawdzone przepisy dla tych malych pociech?
ja sie przyznam ze ostatnio mi ich prakuje:-(
jedno je juz prawie dobrze, tak jak i my, ale drugie to taki wybredny niejadek
ze nieraz mi rece opadaja :-(
moze znacie jakies przepisy lub sposoby na zachecenie ich jedzenia :-)
z gory dziekuje za pomoc:)
Pozd.
Obserwuj wątek
    • Gość: RED zasada jest prosta.... IP: 193.0.117.* 13.02.03, 10:45
      poczekaj aż zgłodnieje. Podawaj w małych porcjach tylko to co lubi choćby to
      nawet miało oznaczać że codziennie je tylko marchewkę.Nie wpychaj mu na siłę
      żadnych nowości.Pozwól, żeby samo zainteresowało się tym, co jedzą dorośli.
      • Gość: meg Re: zasada jest prosta.... IP: *.chello.fr 13.02.03, 11:05
        to nie jest takie poste:-) moja corka ma juz prawie osiem lat i tak praktycznie
        nie jest prawie nigdy gloda:-) nie w zasadzie to przekrecilam: ona jest zawsze
        bardzo glodna, leci pierwsza do stolu, bierze do ust jakis maly kawaleczek albo
        sie tylko na talerz popatrzy i juz nie jest glodna! magique!
        przez dlugi okres brala lekarstwa na pobudzanie apetytu ale nie bylo zadnego
        rezultatu. Dzisiaj rozwija sie narmalnie i jest normalna dziewczynka ale moze
        troche chuda i bez rozowych policzkow:) ale to chyba jej taka natura:)
        mam jeszcze szczescie bo pije duzo mleka:-)
        Pozd.
        • Gość: Monika Mleko dla dziecka - ostrożnie IP: 195.205.30.* 13.02.03, 13:14
          A może spróbuj córce ograniczyć mleko... ono wcale nie jest takie zdrowe jak
          się to propagowało przez ostatnie lata. Przecież krowa produkuje to mleko do
          wykarmienia cielaka i zawiera niestety "krowie" hormony.
          Mam dwie córeczki i kiedyś codziennie rano zaczynały śniadanie od mleka z
          płatkami, obie były strasznymi niejadkami.
          Od kilku miesięcy nie podaję im mleka, tylko od czasu do czasu jogurt i apetyt
          mają znacznie lepszy, ustąpiły problemy z brzuszkiem itp.
          Moje pociechy uwielbiają klopsiki z mięsa mielonego, podane w sosie koperkowym
          z makaronem a do tego tarta marchew z jabłkiem.
          • Gość: meg Re: Mleko dla dziecka - ostrożnie IP: *.chello.fr 13.02.03, 13:46
            dwa trzy lata temu odstawilam prawie calkiem mleko i zupy- kremy ( wszystko co
            w plynie, bo uslyszalam ze to wypelnia ich zoladek i nie czuja glodu); bylo
            duzo placzu, szczegolnie z rana ale wiecej z talerza nie znikalo:-(
            moja corka pije duzo mleka ale nie tylko w plynnej formie, je tez niektore
            jagurty:) uwielbia tez jak Twoje dzieci marchewke na slodko:-) ale klopsikow
            jeszcze nie probowalam:) dzieki za pomysl:-)
    • kwik Re: co dla dzieci? 13.02.03, 11:17
      syn moich znajomych jest straszliwym niejadkiem, do czasu ujrzenia szyldu
      mcdonalda :P
      zamiast kotleta z piersi kurczaka zrobilam dla niego nuggetsy w wersji domowej
      (z chrupkami kukurydzianymi). poprosil o dokladke :)

• Gość: meg Re: co dla dzieci? IP: *.chello.fr 13.02.03, 11:59
        to PRAWDA Mc donald DZIALA!!!! ; to chyba dlatego ze dostanie sie zabawke po
        zjedzeniu :o) my w domu pobujemy ryzne rekomponsy ale to juz nie to samo:-(
        Czy moglabys podac ten przepis na nugetts z platkami? dzieki:-)
        • kwik Re: co dla dzieci? 13.02.03, 12:04
          piers z kurczaka pokroic na kwadraty, oproczyc sola (i pieprzem). w panierke
          (zoltko z pokruszonymi platkami, bulka tarta/maka) i na patelnie.
          • Gość: meg Re: co dla dzieci? IP: *.chello.fr 13.02.03, 12:13
            OK. dzieki, zrobie, mam nadzieje ze bedzie smakowalo jak u McDo :o)
            • kwik Re: co dla dzieci? 13.02.03, 12:17
              no co ty, domowe lepsze x 100 :)
              • Gość: meg Re: co dla dzieci? IP: *.chello.fr 13.02.03, 13:53
                kwik napisała:

> no co ty, domowe lepsze x 100 :)

OCZYWISCIE DOMOWE LEPSZE!!!!!!!!!! nie ma porownania! ale znasz dzieci, nie
                zawsze lubia co dla nich dobre :o)i w McDo jest TA atmosfera...hi..hi:-)

zauwazylam dzieci wola dania proste, przepisy bardziej orginalne im za bardzo
                nie odpowiadaja :-) co o tym myslicie?
                • Gość: Monika Re: co dla dzieci? IP: 195.205.30.* 13.02.03, 14:05
                  Co do niejadków, to jeszcze dodam, że u mnie obowiązuje zasada "słodycze tylko
                  w weekend" dotyczy to też chipsów, ciastek itp. Zamiast tego kupuję orzeszki
                  ziemne, wsadzam do piekarnika na 20 minut (200 stopni) i mają pyszną i zdrową
                  przekąskę. Chrupiemy też ziarna słonecznika, pestki dyni, orzechy itp:-)
                  Myślę, że przykład powinien iść z góry:-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka