Dodaj do ulubionych

Co najbardziej was wkurza w kuchni?

• Gość: Antka Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: 24.72.149.* 09.08.06, 01:59
      jesli chodzi o mnie to mnie denerwuje jak moj M w ogole wchodzi do kuchni bo
      wtedy zastaje:
      sterte brudnych naczyn
      widelce noze na blacie
      puste butelki po napojach
      podloga wyglada jaby stado bizonow wlasnie przez kuchnie przebieglo
      woda kapiaca z kranu
      niedomkniete szafki i ogolnie jedna wielka masakra
      Wiec prosze sie nie przejmowac....ja mam najgorzej
      Pozdrawiam
      • lucusia3 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 10:11
        U mnie dodatkowo obierki z ogórka, papierki po czekoladzie (czekoladkach),
        rozbebeszony porfel męża, telefon, otwarty słoik dżemu, miodu albo masła orzechowego, poczta, połowa chleba na krajalnicy (wyglada jakby druga polowa była rozkruszona wokoło), filtr z kawy obok ekspresu, otwarta puszka z kawą. To standard, a bywaja jeszcze elementy dodatkowe.
        na to nakładaja sie dzieci z kubkami po jogurcie, skórkami po arbuzie itp. Ciekawe, jak jest porządek w kuchni, dzieci wszystko wiedzą gdzie kłaśc i wyrzucać, gdy rządzi w kuchni tata, zostawiaja jako on.
      • introligator_snu eee tam, przesadzasz.... 09.08.06, 16:36
        Nie masz jeszcze tak zle. Moja kobita ma gorzej, bo dotykaja ja wszelkie
        koszmary wymienione przez Ciebie, plus:
        - Kosz ze smieciami wiecznie pelny.
        - brudne naczynia ktore nie zmiascily sie na stertach w zlewie sa poutykane w
        zmywarce, gdzie moga nawet zasmierdnac,
        - pelne butelki z napojami, ale stojace juz tak dlugo otwarte ze nawet kot je
        okraza wielkim lukiem.
        - skarpetki na blacie kuchennym.
        - brak zrozumienia dla jej pretensji.
    • Gość: Anna Polepiona kuchnia gdy maz gotowal ale rozwod to IP: 71.194.39.* 09.08.06, 02:02
      zalatwil. Teraz jest spokoj, kuchnia czysta i figura lepsza!
    • Gość: glacierr Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 07:17
      mnie wkurza sam fakt ze musze tam cokolwiek robic...nie znosze tzw zajec
      domowych...saprzatania..zmywania..prania...itp
    • Gość: zber Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:02
      Kup z drzwiami
      • Gość: Gośka Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:42
        wszystko;-))))
        • Gość: kiksa Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.catv.net.pl 09.08.06, 10:05
          Płyta ceramiczne. To pieprzone czyszczenie..
    • Gość: Jakub Re: Kobieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:44
      Always. Kiedy gotuję, to i sprzątam. To część rytuału:-).
      • morelazlotowlosa Re: Kobieta 09.08.06, 11:29
        Jakubie,właśnie,nie szukasz żony? Bo ja..byłabym chętna... Mogę odkurzać i
        wkładać pranie do pralki,jeśli Ty będziesz gotować i jeszcze SPRZĄTAĆ! Jeżeli
        masz jeszcze oprócz mojej inne propozycje to pamiętaj - jestem pierwsza chętna :-)
        • Gość: Jakub Re: Kobieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:45
          morelazlotowlosa napisała:

> Jakubie,właśnie,nie szukasz żony? Bo ja..byłabym chętna... Mogę odkurzać i
          > wkładać pranie do pralki,jeśli Ty będziesz gotować i jeszcze SPRZĄTAĆ! Jeżeli
          > masz jeszcze oprócz mojej inne propozycje to pamiętaj - jestem pierwsza
          chętna
          > :-)

A właśnie szukam...:-). Ale..niestety lubię gotować od czasu do czasu, a nie w
          trybie ciągłym (zresztą, od nikogo tego nie wymagam), a sprzątam w kuchni, moja
          droga, po pichceniu. Nie galopuj tak...
    • wrezz Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 10:00
      Ja zasadniczo nie mam kuchni. W kuchniach innych najczęściej wkurza mnie salon.
      • Gość: ja Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.net81-65-155.noos.fr 09.08.06, 10:34
        Pajak, ktory NA PEWNO mieszka za lodowka....
    • zielony_listek woda na podłodze 09.08.06, 10:24
      Głównie w kuchni, ale w całym mieszkaniu tez. Jak jest gdzieś nawet malutka
      kropelka, to mój pies w nią wejdzie i roznisie po całym domu plamy na podłodze,
      bo przeciez sterylnych łap nie ma. A jak nie znajdzie kropelki, to napije sie
      wody, a że ryjek ma wilki, to coś zaraz nachlapie i w to sobie wejdzie itd.
      Never-ending-story :-(((( No ale to mój ukochany pies :-)

Pozdrawiam
      zielony_listek
    • jaz0n Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 10:24
      Zachlapana podłoga- bardzo lubie gotowac ale zeby higienicznie było często myje
      ręce. I niby zawsze uwazam a zawsze coś na pogłoge kapnie- może kwestia wieszaka
      na ściereczke (złe miejsce) ale strasznie mnie to wkurza.
    • Gość: no-name Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:29
      notorycznie niedomykana przez męża lodówka /magnes się już chyba zużył/, po
      prostu szlag mnie trafia
    • mysza_77 do jakuba 09.08.06, 10:34
      nie szukasz przypadkiem zony:)?
      • Gość: Jakub Re: do jakuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:46
        jak rozumiem rocznik 77? To dobry rocznik:-). Szukam, szukam.
    • Gość: cynamoon Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.crowley.pl 09.08.06, 10:41
      Mało miejsca.

Mieszkam w kawalerce i cierpię na chroniczny brak miejsca. Wok i gęsiarka muszą
      leżeć na codzień pod biurkiem, przy komputerze. Patelnie dwie wiszą na ścianie w
      kuchni. Z części garnków niestety musiałem zrezygnować, brak miejsca na zioła.
      Tylko podstawowe rosną w mikro doniczkach. Cudem udało się wcisnąć elektrycznego
      grilla. Niestety na opiekacz juz miejsca brakło.

Mało czasu.

Lubię przebywać w kuchni, gotować i jeść :). Niestety brak czasu na
      przygotowanie ambitniejszych potraw wpływa na mnie czasem frustrująco :)

Ps. Pozdrawiam gotujących facetów :)
    • potatos Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 10:57
      BALAGAN,BALAGAN!!!!!!!szlag mnie trafia
      • eve.e Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 11:15
        podjadanie!
        dostaję szału, gdy gotuję a ktoś wchodzi do kuchni, staje koło
        garnka/salaterki/deski/półmiska i zaczyna wcinać. mam ochotę paluchy uciąć ;)
      • Gość: grazka Wszędobylskie okruchy, okruszki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:31
    • Gość: mała Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.warszawa.dialog.net.pl 09.08.06, 11:00
      mnie najbardziej wkurza w kuchni teściowa i brak możliwości "porządzenia"
      między garami :)
      • Gość: jaga Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.matrixx.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:10
        W kuchni najbardziej to złoszczę się sama na siebie.Żebym nie wiem jak uważała
        zawsze coś na mnie chlapnie.Kupiłam sobie śliczny fartuszek z owockami i raz
        nawet go założyłam.Nie cierpię żadnych fartszków.
    • vzv Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 11:37
      Mnie najbardziej wkurza fakt, ze musze tam byc.
    • Gość: R.G. Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.06, 12:09
      Ja niecierpię gdy ktoś odkłada do lodówki puste pudełka po sokach i mleku albo
      puste opakowania np. po margarynie.
      • illiterate Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 13:57

Gość portalu: R.G. napisał(a):

> Ja niecierpię gdy ktoś odkłada do lodówki puste pudełka po sokach i mleku
        albo
        > puste opakowania np. po margarynie.

E, gorsze sa _prawie_ puste kartony. Takie, na ktorych dnie telepie sie lyk
        soku i pare kropli mleka. I to 'przeciez ci zostawilem sok', 'przeciez mleko
        jeszcze jest'. yyyy.
    • Gość: asdf Brudne naczynia i gary IP: *.isinfo.pl 09.08.06, 12:16
      Wkurza(ła) mnie ta bezustannie rosnaca kupa brudnych talerzy, garnkow,
      sztuccow, szklanek, miseczek i czego tam sie jeszcze w kuchni uzywa. Przez
      kilka chwil po zmywaniu bylo pieknie, az tu nagle nie wiadomo skad - bah - i
      juz stoi brudna szklanka, za chwile druga, potem talezyk i zabawa zczynala sie
      od nowa - kurcze, jakby sie rozmazaly.

W koncu sie wkurzylem i zanabylem zmywarke! Teraz, wszystkie burdasy trafiaja
      od razu do paszczy zmywary i jest pieknie i czysciutko - zawsze :) I nic nie
      dziala na mnie bardziej kojaco niz miarowe chlupanie wody w pracujacej
      zmywarce :)
      • Gość: Othala Re: Brudne naczynia i gary IP: *.hsi.kabelbw.de 10.08.06, 20:21
        też uwielbiam odgłos pracującej zmywarki... mmmm... błogostan
    • malpolud1 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 12:45
      Mnie wkurza, jak miejsce pracy w kuchni jest źle oświetlone.
      Zuzanna
    • rkpior Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 13:15
      Mnie wkurza jak w trakcie robienia potrawy (np. kotletow w bulce) musze czesto
      plukac rece pod biezaca woda, bo mam cale oklejone o bulki i jajka. Plukajac
      rece brudze baterie nad zlewem. I to jest problem.

Co myslicie o dodatkowej baterii bezdotykowej, aby unkiknac brudzenia kranu?

Wkurza mnie tez balagan w szafce z garnkami. Moze szuflady z takimi
      przegrodkami na garnek1, garnek2..... garnek(n), pokrywka1, pokrywka2......

No i wkurza mnie tluszcz, ktory scieka z przyrzadzonych potraw. Od jakiegos
      czasu uzywam reczniczkow papierowych, aby go odsaczyc.

brak miejsca w lodowce tez mnie troche wkurza. I to, ze wiktualy w chlodziarce
      wymieniaja sie zapachami.

Z tych wsystkich rzeczy najmniej wkurza mnie nalewanie wody do czajnika
      bezprzewodowego:
      1. podnies czajnik
      2. idz do kranu
      3. nalej wode
      4. odstaw czajnik

Co myslicie o takim kranie bezposrednio nad czajnikiem? Wtedy tylko NALEJ WODE
      pozostanie.

i ilosc smieci mnie troche denerwuje. Myslalem o takiej minizgniatarce do
      kartonikow, butelek i calej masy innego smiecia, ale nigdzie takiej nie
      widzialem.
      • Gość: PYRA Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:39
        Jak wracam z pracy a w zlewie jest góra naczyń.Dostaje wścieklizny.Brudny kubek
        na stole , napaprane przy zlewie.Wyjedzone ze słoika i brudny słoik wstawiony
        do lodówki, żeby ten co zjadł nie musiał do umyć. Ale sobie radzę. Jak się
        wścieknę to wszyscy chodzą przez pare dni jak zegarek szwajcarski. A potem
        wszystko wraca do stanu pierwotnego. Pozdrawiam i życze cierpliwości.
        • illiterate Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 13:51
          Gość portalu: PYRA napisał(a):

> Jak wracam z pracy a w zlewie jest góra naczyń.Dostaje wścieklizny.Brudny
          kubek

Pyra, szkoda nerwow. Po prostu obroc sie na piecie i idz do kina albo na kawe -
          codziennie, az do skutku.
      • eulalija Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 13:45
        rkpior napisał:

> Mnie wkurza jak w trakcie robienia potrawy (np. kotletow w bulce) musze
        czesto
        > plukac rece pod biezaca woda, bo mam cale oklejone o bulki i jajka. Plukajac
        > rece brudze baterie nad zlewem. I to jest problem.

To można robić widelcem. Też do szału mnie doprowadziło za pierwszymi moimi
        schabowymi oblepienie palców jajkiem i bułką. Jajko roztrzepuję widelcem i tym
        samym widelcem wbijam się w kotleta i maczam go w jajku a potem w bułce. Z
        kotletami mielonymi jest ciut trudniej ale też można sobie poradzić, ja używam
        takich długich metalowych łapek, na końcu mają prostokąty z grubego drutu,
        jakieś 3 na 3 cm a uchwyt jak nożyczki, dobrze się tym ustrojstwem tarza
        kotleciki.
      • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 22:10
        Takie bezdotykowe cudo do mycia rąk widziałam u wetów. Oni to muszą mieć, by
        zwierzaków nie zainfekować wtórnie, od pokrętła.
      • Gość: guest Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.vic.bigpond.net.au 18.08.06, 02:15
        > i ilosc smieci mnie troche denerwuje. Myslalem o takiej minizgniatarce do
        > kartonikow, butelek i calej masy innego smiecia, ale nigdzie takiej nie
        > widzialem.
    • illiterate Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 14:00
      Mnie baba bardzo cieszy. Zwlaszcza pieknie wyrosnieta i ze zlota skorka.
      • exotique Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 14:12
        mnie najbardziej drazni to, ze wszystkie blaty sa za nisko. Czesto gotuje u
        znajomych0-60 , i zawsze trafie glowa w okap -bo zawieszony w standardzie
        jakies 50-60 cm nad kuchenka , bola mnie plecy , wiecznie niskie
        zlewozmywaki... a nie jestem jakos wybitnie wysoka- 173 cm

mam sposob na pryskajacy tluszcz z patelni - sa takie plaskie sitka, stek na
        patelnie, przykrywamy sitkiem. gotowe :)

wiem, ze wkurzam swojego Pana tym, ze wszystko robie w zlewozmywaku - obierki,
        skorupki, wsio tam jest :)
        ale ze potem ja sprzatam - nie moze nic powiedziec :)
    • rudy_rudolf ciasnota 09.08.06, 14:10
      nie cierpię wąskich kuchni, szerokich na szerokość okna, kiedy samemu ciężko
      się w niej poruszać, nie mówiąc o 2 lub więcej osobach, które prawie uprawiają
      wrestling, żeby się minąć

zrelaksuj się na www.asiaq.pl
      • Gość: Nagash Co w kuchni wkurza - że nie jest duża IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 09.08.06, 14:56
        I w efekcie sprzątanie zamienia się w zabawę pt. przesuwanie obiektów w
        ograniczonej przestrzeni, tak żeby nie spadły.
        Podłoga, która literalnie zarasta (mimo że to kafle).
        Wyjący kot (udaje głodnego. Taak, a ta kulistość to puchlina głodowa...)
        To, że robi się za dużo jedzenia, którego nikt potem nie chce odgrzewać i
        trzeba je wyrzucać, bo inaczej ożyje.
        Walka o masło, tzn. ja wstawiam do lodówki, a Niektórzy wyjmują. Chyba lubią
        takie rozlazłe i zżółkłe, błeee.
    • anulina Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 15:46
      a mnie najbardziej wścieka fakt, że musze robic obiady :/ strata czasu!!
      • zyrafa46 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 17:55
        anulina napisała:

> a mnie najbardziej wścieka fakt, że musze robic obiady :/ strata czasu!!
        > ========================================================================
        Czuj duch
        Ufffff, nie jestem sama z moim problemem.
        A GDYBY TAK STWORZYĆ GRUPY WSPARCIA???
        Albo żony zastępcze. Ona by gotowała a ja bym myła naczynia i zajmowała się
        roślinnością. A nawet dziećmi. Nawet niegrzecznymi. Chyba lubię dzieci.
        Wszystkie.
        Echh, marzeeenia...
    • Gość: lolo Re: arianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 16:00
      zmywarki nie domywaja, przereklamowany badziew. ja myje bardzo dobrze i lubie ta robote :-)
    • Gość: sLOVE Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.nlb.si 09.08.06, 16:14
      Akurat są takie zmywarki, w których widać, jak w pralce, co się dzieje w
      środku...
    • pepegi Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 16:40
      Wkurzam się, jak zacznę przygotowywać jakąś potrawę i zabraknie mi np. jajek. A
      sklep pod blokiem już zamknięty, a do tesco nie chce się lecieć. Ale najbardziej
      to mnie wkurza, jak mój luby rzuca ścierkę gdzie popadnie, zamiast odwiesić na
      haczyk.
    • makrama1 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 16:54
      Jak mi dzieci wszystko po swojemu ustawiają albo jakiegoś przydasia wyrzucą. Ale
      trudno, one w tej kuchni więcej czasu spędzają niż ja. Staram się nie
      awanturować, staram się....
      • Gość: cav Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:26
        Doprowadza mnie do rozpaczy mycie garnkow. Zmywarka nie rozwiazuje wszystkiego-
        niektorych rzeczy nie mozna w niej umyc, poza tym bywa za mala- mozna do niej
        zmiescic porcelane po 12 osobach, ale kilka garnkow zapycha ja prawie zupelnie
        :-( GRRR! Musze chyba miec zmywarke przemyslowa albo pomywacza na etacie.
        • orchid11 Re: Co najbardziej was wkurza w kuchni? 09.08.06, 20:53
          no właśnie...ja zmywarke mam dosć krótko i mam pytanie: czy można w niej myć garnnki emaliowane?Pozdro.

PS-mój wątek najpopularniejszy!Jupi :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka