Gość: bolewora IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 21:45 Szukam przepisu na wegetariańskie nadzienie do tortilli takie z czerwoną fasolą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: tortille IP: *.tele2.pl 18.02.03, 22:06 sporo stron weget w necie, chocby www.wege.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorisek Re: tortille IP: *.corelab.com 19.02.03, 00:56 Podalam przepisy na watek "Jakie potrawy sa modne w Polsce". Sadze ze chodzi Ci o tacos i burritos z kuchni Tex Mex. Przepisy pochodza z Taco Milagro tu w Houston, texas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: tortille IP: *.chello.pl 19.02.03, 09:02 Hej, ja w zeszłym tygodniu robiłam takie tortille na obiadek :) Podsmażyć na oliwie: + cebulka (2) + czerwona fasola (osączona z puszki i rozgnieciona na patelni widelcem) + pomidory (ja bioorę z puszki) + przyprawy (słodka papryka, chilli, tymianek, pieprz, sól) Jak już gotowe można dodać jeszcze fasolę w całości (z tej samej puszki lub z drugiej). Tortille podgrzewam w piekarniku (nie mam mikrofali), zawinięte w folię, zeby się nie zsuszyły. Na każdą nakładam ze 2 łyżki farszu, pokrojone pomidory, sałatę lodową, zawijam. Na talerzu kładę na każdą kleks smietany i posypuję szczypiorkiem. Osobno podaję też sos meksykański. A jak bez fasoli to robię nadzienie np. z: cebula, pomidory, papryka, cukinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolewora Re: tortille IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 09:37 Bardzo Wam dziękuję. W weekend będe robiła próby mam nadzieję że z sukcesem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś