pyrtek3 29.08.06, 08:45 Witam,zaczynam nauke pieczenia:-) i chcialam zaczac od najzwyklejszego biszkopta...bardzo prosze o przepis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Biszkopt 29.08.06, 08:50 pyrtek3 napisała: > Witam,zaczynam nauke pieczenia:-) i chcialam zaczac od najzwyklejszego > biszkopta...bardzo prosze o przepis. To wpisz w wyszukiwarkę słowo: biszkopt. Będzie znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiolka Re: Biszkopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:11 jedyny,który zawsze mi wychodzi to :6jaj, 6 łyżek mąki, 6 łyżek cukru, szczypta proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, potem żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Na koniec mąkę i proszek ale już nie ubijać tylko delikatnie wymieszać. Do piekarnika na 20min 160stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pyrtek3 Re: Biszkopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 09:56 dzieki Wiolu,(nie lubie szukac w wyszukiwarce(slaby mam internet)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: beti Re: Biszkopt IP: *.devs.wavenet.pl 29.08.06, 12:50 ale w termoobiegu te 160 stopni, czy w grzaniu tylko dolnej grzałki? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Biszkopt 29.08.06, 16:20 bez termoobiegu i najlepiej górna i dolna grzałka. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Prosze oto przepis na wyśmienity biszkopt 29.08.06, 12:53 ktory musi sie udać, oczywiście ilość skladników można zmniejszyć, bo z 8 jaj wychodzi naprawdę wielki biszkopt. Ja robiłam go dwa dni temu i wyszedl bomba, zresztą za każdym razem wychodzi superowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: Prosze oto przepis na wyśmienity biszkopt 29.08.06, 15:46 Betsuniu, a gdzie ten przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiolka Re: Biszkopt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 21:41 ja piekę bez termoobiegu i górna i dolna grzałka Odpowiedz Link Zgłoś
bartus87 Re: Biszkopt 30.08.06, 15:30 A mój trochę inny. -6 jajek -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 niepełna łyzeczka proszku do pieczenia - odrobina tłuszczu do formy WYKONANIE: Jajka wybić i oddzielić żółtka od białek, białka włożyć do naczynia a żółtka można na miseczkę. Białka ubic na sztywną pianę, dodać cały cukier i nadal ubijać aż cukier sie rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku i nadal ubijać. Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i dodac do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem, delikatnie wygładzić. Wstawic do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 170-180 stopni C. Nie otwierac piekarnika podczas pieczenia. Ja zawsze wyjmuje gdy ciasto odstaje od brzegów wtedy jest dobre- mi zawsze wychodzi. Polecam i życzę udanych wypieków. NAPISZ JAK WYSZŁO forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42452 Odpowiedz Link Zgłoś