Dodaj do ulubionych

Temperówka do warzyw

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:18
Czy ktoś ma taki cudo i wie jak się nim posługiwać?
bardzo proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Temperówka do warzyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:21
      Naprawdę nikt nie może mi pomóc?
      • Gość: karola Re: Temperówka do warzyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:51
        o to chodzi?
        www.robin.com.pl/sklep/public/img/products/full/stalgast/S44012.jpg
        na chłopski rozum używa się jej, jak normalnej temperówki do ostrzenia ołówków
        i jak z obrazka wynika do "ostrzenia" używa się twardych warzyw korzeniowych
        (albo takich, których końcówki do temperówki pasują i dadzą się otemperować;))))
        jak dla mnie - szkoda kasy za badziewie, za pomocą którego można uzyskać
        tandetną dekorację
        • Gość: ewaewa Re: Temperówka do warzyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.14, 18:26
          Właśnie czegoś takiego szukam ale nigdzie- ani na bazarku ani w marketach nie mogę kupić, w sklepie z agd jak zapytalam to spojrzeli na mnie jak na szalona jakąś
          kto mi podpowie gdzie to kupić i ile to kosztuje?
          • taksoofka Re: Temperówka do warzyw 23.05.14, 18:58
            na najwiekszym polskim serwisie aukcyjnym sa takie temperowki, koszt - kilkanascie zl
    • kam.la Re: Temperówka do warzyw 25.05.14, 09:19
      Temperówką można stworzyć dekorację z warzyw w postaci kwiatków, sprężynek itp
      Tutaj znajduje się filmik pokazujący w jaki sposób używa się temperówki : mykitchen.pl/temperowka-do-warzyw-Presto-Tescoma
    • squirk Re: Temperówka do warzyw 26.05.14, 19:25
      aknat napisała:

> Tu masz taką profesjonalną ( przynajmniej masz pewnosć że się ie stępi po jednym kwiatku albo nie złamie) www.tanake.com.pl/sklep/dekoratory-warzyw/temperowka-do-warzyw
      > ja mam taką samą i bardzo często używam :)

Kiepski ten spam. Spora suma na tandetnie wyglądający, drogi gadżecik z koszmarnie zrobionej strony, już widzę tłum chętnych.
      Są tańsze i lepsze temperówki, choćby na Allegro.
    • Gość: x archeologii kuchni IP: *.178.000.pools.vodafone-ip.de 12.01.15, 15:26
      Gość portalu: gospodomowa napisał(a):

> , przynajmniej masz pewność że to zdrowe i przystosowane do kontaktu z żywnoś
      > cia

• squirk Re: Temperówka do warzyw 12.01.15, 15:36
      Gość portalu: gospodomowa napisał(a):

Reklamowane spamem = bezwartościowy badziew i firma w żałosnej desperacji. Do omijania z daleka.
    • taksoofka Re: Temperówka do warzyw 16.01.15, 10:45
      na allegro sprzedaja rowniez firmy zajmujace sie wyposazaniem gastronomii...
      • squirk Re: Temperówka do warzyw 16.01.15, 11:47
        taksoofka napisał:

> na allegro sprzedaja rowniez firmy zajmujace sie wyposazaniem gastronomii...

....ooooraz, poza wszystkimi uczciwymi i porządnymi, także spamerzy, naciągacze i spryciarze którzy usiłują opchnąć naiwnym jelonkom kiepski towar. Loteria, jak wszędzie, ale dobrą firmy stać na dobrą reklamę. Kwestia klasy i szacunku dla potencjalnego klienta.
        • taksoofka Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 14:30
          >ale dobrą firmy stać na dobrą reklamę

nie przecze, ale to podwyzsza cene produktu, ktos musi za te reklame zaplacic, no i 'firmowy' napis na produkcie tez kosztuje
          • squirk Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 16:47
            taksoofka napisał:

> >ale dobrą firmy stać na dobrą reklamę
            >
            > nie przecze, ale to podwyzsza cene produktu, ktos musi za te reklame zaplacic,
            > no i 'firmowy' napis na produkcie tez kosztuje

Spam to traktowanie potencjalnego klienta jak idioty który da się nabrać na bełkot powtarzany w x miejscach i na pewno się nie zorientuje, że to spam. Z szacunku dla siebie i swojego portfela nie kupuje się w słabych firmach które traktują klientów jak naiwnych kretynów którzy łykną każdy kit. Kiepska reklama = kiepski towar. Szkoda pieniędzy.
            Co kto woli - ja wolę nie dać ani grosza komuś, kto traktuje klientów jak upośledzonych. Nawet sprytny "marketing szeptany" jest wart więcej, niż nachalne narzucanie się i obrażanie klientów. Chętnie dopłacę kilka groszy więcej bo wiem, że firma, która wydaje pieniądze na porządną reklamę, ma te pieniądze i nie musi oszczędzać na towarze żeby się zareklamować.
            Firma, które się porządnie reklamuje staje się znana i, jeśli kierownictwo ma rozum, stara się nie dopuścić do utraty dobrego imienia. Im bardziej jest się znanym tym więcej się zarabia (a dźwignią handlu jest reklama) ale też tym boleśniejszy jest upadek po porażce = więcej ludzi odwróci się od firmy, która się skompromitowała. Lepiej zarabiać, prawda? Także dzięki odpowiedniemu traktowaniu klientów.
            Po ostatniej pladze żenującego spamu na forach na moją czarną listę poleciały kolejne podupadłe/traktujące ludzi jak kretynów firmy, linki do spamu wrzucam znajomym, oni też więcej nie kupią chłamu. Jeśli ktoś ma ochotę niech pozwala się naciągać i traktować jak debila, co komu pasuje. Mnie pasuje podejście "wydam pieniądze gdzieś, gdzie mnie szanują".
            • taksoofka Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 19:25
              mam nadzieje ze nie posadzasz mnie o spamowanie :-)

a z drugiej strony na litosc boska chodzi w calym watku o temperowke do warzyw za kilkanascie zlotych, wiec nie przesadzajmy ze takowa nalezy kupowac wylacznie w gastronomicznych "Gucci"...
              • squirk Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 19:30
                taksoofka napisał:

> mam nadzieje ze nie posadzasz mnie o spamowanie :-)

A skąd, zresztą przecież to bez znaczenia o co Cię ktoś z forum posądza jeśli wiesz, że jesteś uczciwa :-)
                Spamerów wyszukuje wyszukiwarka, nikt tak sobie na oślep nie rzuca, że oo, spam, spam.
                :-)

> a z drugiej strony na litosc boska chodzi w calym watku o temperowke do warzyw
                > za kilkanascie zlotych, wiec nie przesadzajmy ze takowa nalezy kupowac wylaczni
                > e w gastronomicznych "Gucci"...

Oczywiście ale wolę wydać te kilkanaście zł gdzieś, gdzie szanują klienta, nie chodzi o ilość ale jakość. Szkoda mi nawet złotówki na chłam i pensje spamerów. Mam inne wydatki.
                :-)
                • taksoofka Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 19:33
                  to dobrze, bo juz myslalam ze mnie na stosie spalisz za zasugerowanie zakupow na allegro, gdzie mozna kupic taka temperowke np. firmy tescoma za kilkanascie zl, majaca na pewno wszystkie wymagane atesty
                  • squirk Re: Temperówka do warzyw 17.01.15, 19:41
                    taksoofka napisał:

> to dobrze, bo juz myslalam ze mnie na stosie spalisz za zasugerowanie zakupow n
                    > a allegro, gdzie mozna kupic taka temperowke np. firmy tescoma za kilkanascie z
                    > l, majaca na pewno wszystkie wymagane atesty

Mam zwykłą najzwyklejszą, z targu pod miastem, za złotówkę, kupioną jeszcze w Polsce - nie wiem, czy ma atesty (pewnie ma), ale pani sprzedająca chwaliła, że to porządna obieraczka na lata i faktycznie, ze 3 lata już ma, obiera jak szatan ;-)
                    Na Allegro kupowałam/sprzedawałam przez kilka lat, nie mam złych doświadczeń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka