ania7711 19.09.06, 12:57 jaka śmietana do duszonych kurek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: kurki 19.09.06, 14:06 skad wy macie kurki.. wedruje po lesie w kolko na okraglo i nawet sladu kurek nie ma:/ Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: kurki 19.09.06, 14:20 Też się zastanawiam i szukam.... Aha, te z targu mnie nie interesują.... W "moich miejscach" grzybowych zanikły jakoś... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: kurki 19.09.06, 14:49 no w moich wlasnie tez ani sladu kurek. a mialam taki las, gdzie z kosa sie szlo:> moja cioteczka znalazla tydzien temu,ale to garsteczke doslownie.. a ja nic:/ a na grzyby chodze w kazdej wolnej chwili. a te ze sklepu czy targu to dla mnie zadna frajda;> Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: kurki 19.09.06, 15:13 kończy się po prostu sezon na kurki, to jedne z najwczesniej pojawiających się grzybów, jeszcze w sobotę trochę znalazłam na Mazurach, ale niewiele.. no i sucho się zrobiło trochę... a śmietanę używam 18 lub 22%, ma być gęsta.. i d.... mi nie rośnie.. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: kurki 19.09.06, 15:16 kurki to teoretycznie juz miesiac temu powinny sie skonczyc. ale jak byl sezon kurkowy to nawet na targu ich nie bylo:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: kurki 19.09.06, 14:14 o matko, coprawda na wsi mieszkam, i o dobry sklep tu cieszko,ale 9% to ja jeszcze nie widzialam, a moze nie patrzylam? ja za smietane podziekuje. po co komu smietana, jak kurki sa najlepsze same w sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: kurki 19.09.06, 16:20 taka jak lubisz. Jedni lubia, kwasna, inni slodka, inni jeszcze mieszana. k. Odpowiedz Link Zgłoś
ania7711 Re: kurki 19.09.06, 21:05 kurki niedawno pojawiły się w Borach Tucholskich,nazbierałam w niedzielę sporo.Uzyłam słodkiej i były smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś