Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:13
Witam prosiłabym Was o jakis prosty i pyszny przepis na danie z
wykorzystaniem cukini.Urosła mi jedna duza na działce i niewiem co z nia
zrobic? Licze na rady i pomysły
Obserwuj wątek
    • fyisk Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią 11.10.06, 23:37
      Ja dodaje cukinie do leczo, po prostu jako klejny składnik obok papryki,
      pieczarek, cebuli i kiełbasy bądź boczku.
      • Gość: ... Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.10.06, 00:19
        Proste ale smaczne dla tych, ktorzy lubia cukinie.
        Myjesz cukinie, kroisz na plastry grubosci okolo 0.5-1 cm , solisz panierujesz w
        bulce tartej i na rozgrzany olej. Po usmazeniu dobrze jest odsaczyc z tluszczu
        na sicie. smacznego
    • Gość: MIMI Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:35
      Ja propnuję coś takiego. Cukinię zetrzć na tarce na gubych oczkach, na patelni
      rozgrzacz tłuszcz najlepiej masło ( uwazc aby się nie spaliło) dodać sporo
      czosnku 2-3 ząbki. Chwilke przysmażyć aż coznek zacznie pachnieć, dodać do tego
      cukinie , posypać vegetą i tak smażyc ok 5 min odac ugotowany makron, posypać
      startm serem i do smaku popierzyć i posplić . Pychota polecam.
      • karmin-cynober Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią 12.10.06, 20:26
        Mozesz zetrzec na tarce, pokroic w kostke lub w cienkie plastry (0,2 cm), potem
        samazysz. Z czosnkiem, cebula, z przyprawami czy innymi warzywami jak chcesz. ja
        lubie do cukinii dodac tymianku, czosnku i papryke pokrojona w paski.
    • Gość: magda Racuchy z cukinii IP: 195.136.49.* 13.10.06, 10:17
      polecam placuszki z cukinii - rob tak samo jak placki ziemiaczane, moze troche
      wiecej trzeba bedzie dodac mąki. są pyszne. dobrze smakaują z sosem paprykowym
      (ajwar)
    • Gość: kasiok2 Przepis na danie z cukinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:26
      Znam pyszną potrawę na obiad!!!
      Składniki :
      1-2 cebule
      3 pomidory
      kawałek cukinii (najlepiej młodej)
      makaron wstążki
      bazylia
      sól, pieprz
      Przygotowanie:
      Makaron ugotować. Cebulkę drobno pokroić i zarumienić na oleju. Dodać obraną i
      pokrojoną w plasterki cieniutkie cukinię - dalej smażąc na małym ogniu. Dodać
      pomidor pokrojony w słupki bez skórki(sparzyć i zdjąć). Wszystko poddusić
      troszke dodając przyprawy i na koniec dodać makaron!!!
      Pyszne danie na obiad!!! Jak za rzadkie można dodać mąki z wodą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka