Gość: Agulka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:13 Witam prosiłabym Was o jakis prosty i pyszny przepis na danie z wykorzystaniem cukini.Urosła mi jedna duza na działce i niewiem co z nia zrobic? Licze na rady i pomysły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fyisk Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią 11.10.06, 23:37 Ja dodaje cukinie do leczo, po prostu jako klejny składnik obok papryki, pieczarek, cebuli i kiełbasy bądź boczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.10.06, 00:19 Proste ale smaczne dla tych, ktorzy lubia cukinie. Myjesz cukinie, kroisz na plastry grubosci okolo 0.5-1 cm , solisz panierujesz w bulce tartej i na rozgrzany olej. Po usmazeniu dobrze jest odsaczyc z tluszczu na sicie. smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMI Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:35 Ja propnuję coś takiego. Cukinię zetrzć na tarce na gubych oczkach, na patelni rozgrzacz tłuszcz najlepiej masło ( uwazc aby się nie spaliło) dodać sporo czosnku 2-3 ząbki. Chwilke przysmażyć aż coznek zacznie pachnieć, dodać do tego cukinie , posypać vegetą i tak smażyc ok 5 min odac ugotowany makron, posypać startm serem i do smaku popierzyć i posplić . Pychota polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: prosze o pomoc- Przepis na danie z cukinią 12.10.06, 20:26 Mozesz zetrzec na tarce, pokroic w kostke lub w cienkie plastry (0,2 cm), potem samazysz. Z czosnkiem, cebula, z przyprawami czy innymi warzywami jak chcesz. ja lubie do cukinii dodac tymianku, czosnku i papryke pokrojona w paski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Racuchy z cukinii IP: 195.136.49.* 13.10.06, 10:17 polecam placuszki z cukinii - rob tak samo jak placki ziemiaczane, moze troche wiecej trzeba bedzie dodac mąki. są pyszne. dobrze smakaują z sosem paprykowym (ajwar) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiok2 Przepis na danie z cukinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:26 Znam pyszną potrawę na obiad!!! Składniki : 1-2 cebule 3 pomidory kawałek cukinii (najlepiej młodej) makaron wstążki bazylia sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować. Cebulkę drobno pokroić i zarumienić na oleju. Dodać obraną i pokrojoną w plasterki cieniutkie cukinię - dalej smażąc na małym ogniu. Dodać pomidor pokrojony w słupki bez skórki(sparzyć i zdjąć). Wszystko poddusić troszke dodając przyprawy i na koniec dodać makaron!!! Pyszne danie na obiad!!! Jak za rzadkie można dodać mąki z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś