Dodaj do ulubionych

dobra kawa w centrum Warszawy

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.10.06, 22:57
Kto mi poleci spokojną kawiarenkę w okolicy Al Jerozolimskie/Nowy Świat lub Al
Solidarności/J. Pawła. Chodzi mi aby móc dojechać tramwajem i posiedzieć
spokojnie dłuższy czas bez oparów tytoniowych, przy okazji wypić niezbyt drogą
smaczną kawkę

Obserwuj wątek
    • Gość: turzyca Re: dobra kawa w centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 17:43
      Tramwajem i bez papierosow - trudne.

Kiedys chodzilam do tete a tete w galerii stacji metra centrum. Bylo calkiem
      sympatycznie, zarowno cenowo jak i smakowo (choc moim zdaniem oferte herbaciana
      maja ciekawsza).
      Cava na poczatku Nowego Swiatu byla niezla, ale drogawa.
      Kilka fajnych miejsc jest na Chmielnej i kilka na Powislu, ale tam albo trzeba
      dojsc albo dojechac autobusem.
      Pozostale miejsca kawowe jakie mi przychodza do glowy sa niestety zasnute siwymi
      oblokami (dlatego nawiedzam je rano, wtedy jeszcze nie ma oparow).

Po drodze jest mnostwo sieciowek tzn. Coffee heaven i nescafe, ale to taki sobie
      wybor moim zdaniem.
      • syswia Re: dobra kawa w centrum Warszawy 15.10.06, 18:01
        Na Chmielnej, idac od strony Galerii Centrum w strone Nowego Swiatu po lewej
        stronie prawie naprzeciwko kina Atlantic? (jest tam jeszcze?) wchodzi sie w
        brame odremontowanej kamienicy. Wewnatrz jest kawiarnia wloska (wlascicielem
        kamienicy jest Wloch i to on podobno spowodowal istneienie tej kawiarni) - daja
        dobra kawe, zwlaszcza expresso i pyszne lody.
        • jagienkaa Re: dobra kawa w centrum Warszawy 15.10.06, 18:31
          Il Gelati się nazywa.

• marghe_72 Re: dobra kawa w centrum Warszawy 16.10.06, 10:56
            jagienkaa napisała:

> Il Gelati się nazywa.
            >

NazywaŁO się il Gelatone
            ale sie już nie nazywa bo zostało zlikwidowane

Dobrej kawy mozna sie BYŁO napić w Compagnia del Sole na Zurawiej
            czas przeszły bo na Zurawiej już Compagnii nie ma

itp
            • syswia Re: dobra kawa w centrum Warszawy 16.10.06, 20:50
              :(
              • illiterate Re: dobra kawa w centrum Warszawy 17.10.06, 16:26
                Teraz jest tam cos, nowego z kawa, kanapkami itd. Niektorzy chwala.
    • Gość: drzewko Re: dobra kawa w centrum Warszawy IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.10.06, 23:08
      Polecam Antykwariat przy Marszałkowskiej (Żurawia,po stronie gdzie jest sklep "Bata")
      • tribeca Re: dobra kawa w centrum Warszawy 16.10.06, 19:59
        oj, ja nie polecam - chamska obsługa, a kawa średnia
    • vandikia Re: dobra kawa w centrum Warszawy 15.10.06, 23:39
      coffee heaven - rog marszalkowskiej i swietokrzyskiej - na dole jest chyba
      hortex. duza kawa latte z syropem i bita smietana 12 zł. pycha.
      • Gość: gosc Re: dobra kawa w centrum Warszawy IP: *.unizh.ch 16.10.06, 12:22
        Ostatnio bylam w Cofenia przy Al. Jana Pawla www.cofeina.pl/
        Bardzo przyjemnie i wyjatkowo dobra kawa.
        • cien_wiatru Re: dobra kawa w centrum Warszawy 16.10.06, 19:33
          Mnie sie udalo napic kawy w Antykwariacie na Zurawiej, bo gdy przyszlam o
          13.00, kiedy to te kawiarnie otwieraja ( a nie jestem z warszawy, bylam tam
          tylko 1 dzien i poszlam tam specjalnie )zastalam kartke " Otwarte od 16.00".
          Polazilam, zrobilam zakupy a kiedy przyszlam o 16.00, zastalam kartke : " Dzis
          nieczynne ". Poczulam sie jak w czasach najwiekszej komuny.

Natomiast w poblizu,na tylach hotelu Forum, otwarto niedawno nowa kawiarnie.
          Niestety nie pamietam nazwy. Podaja tam rozne rodzaje kaw smakowych , ktore
          moga byc przyrzadzone jako cappuccino, caffe latte, espresso, w tygielku. ja
          pilam mieszanke smakowa o nazwie afrodyzjak w postaci cappuccino i bardzo
          polecam. Kawiarnia jest urzadzona ze smakiem, ma atmosfere. Sprzedaja tam
          rowniez piekne porcelanowe filizanki.
          • cien_wiatru Re: dobra kawa w centrum Warszawy 16.10.06, 19:35
            Poza tym polecam rowniez pijalnie czekolady Wedla. Dla mnie to najwspanialsza
            kawiarnia warszawy. Kiedys podawali tylko czekolade, ale teraz rozszerzyli
            repertuar i maja takze wszystkie mozliwe kawy.
            • turzyca Re: dobra kawa w centrum Warszawy 17.10.06, 11:43
              Dobre kawy ma "pozegnanie z afryka". Ale najbardziej "tramwajowa" jest ta przy
              Freta. Reszta dosc daleko.

Pijalnie Wedla, w szczegolnosci ta na Szpitalnej to faktycznie klasyka,
              szczegolnie odkad skonczyli podawanie jako capuccino Mokate-capuccino. Tramwajem
              mozna dojechac do tej w Arkadii.
              • Gość: aaaaa Re: dobra kawa w centrum Warszawy IP: *.agora.pl 17.10.06, 15:15
                kafka na koszykowej przed biblioteka
                • Gość: turzyca Re: dobra kawa w centrum Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 22:32
                  Ale tam pala... :(

Podobno niezla jeszcze jest ta kawiarnia niedaleko ronda Waszyngtona.
    • spacey Re: dobra kawa w centrum Warszawy 17.10.06, 16:29
      W centrum polecam niezmiennie Green Coffee na Marszalkowskiej obok Forum.

W przeciwienstwie do innych kawiarni sami wypalaja swoja kawe na miejscu, maja
      swietne ciasta, kanapki i tarty (za takie same pieniadze, jak gdzie indziej
      dostajesz dwa razy wieksza porcje porcje), no i przeswietny personel. Oraz,
      jakby nie dosc tego - kawe/herbate mozesz doslodzic nie tylko kilkoma rodzajami
      cukru, ale i miodem. Otworzyli juz filie na Pieknej, maja tez male stoisko w
      Trafficu.
      • jersey.girl Re: dobra kawa w centrum Warszawy 19.10.06, 20:34
        W Green Cafe maja bardzo dobre smoothies, kawa tez ok. Oprocz tego na Chmielnej
        jest m. in. Bordo i moje ulubiona Cube Cafe. Kiedys ulubiona byla Tribecca na
        Brackiej, ale juz kilka lat nie istnieje :(. Przyjaciolka zas ciagle mnie do
        Wedla wyciaga, bo nie lubi kawy.
        • e_katt Re: dobra kawa w centrum Warszawy 19.10.06, 22:52
          Pod Green Coffee się podpisuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka