Gość: arabella IP: *.aster.pl 21.10.06, 10:26 Mam krewetki tygrusie i świeży szpinak, jak najlepiej to połączyć, żeby smakowało ? :)Może np makaron penne + podsmażony szpinak + smażone krewetki? Podrzućcie proszę jakiś pomysł. Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: Krewetki+szpinak IP: 149.135.19.* 22.10.06, 21:53 moze tez byc z ryzem krewetki zamarynowac w rozmiazdzonym czosnku, wrzucic na olej (bardzo goracy i nie za duzo krewetek na raz) smazyc energicznie mieszajac przez ok 30sek do minuty. po wyjeciu ostatniej partii krewetek na olej wrzucic szpinak , zakrecic przez pare sekund az zwiednie i dodac krewetki - skropic sosem sojowym do smaku zamieszac, podawac z ryzem, lub makaronem chinskim jajecznym, lub z innym zamiast sosu sojowego mozna rybny mozna chilli troche dodac mozna zrobic wersje z imbirem mozna dodac troche swiezej kolendry mozna wszystko razem plus pare kropli oleju sezamowego jest wiele mozliwosci - podane przeze mnie sa bezpieczne aha, mam nadzieje ze krewetki wczesniej nie byly gotowane (czyli sa szare, surowe), bo jesli tak, to nie ma sie co bawic w smazenie partiami, bo i tak nie osiagnie sie chrupkosci, wszystko na raz na patelnie i dodac liscie szpinaku itd :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Krewetki+szpinak 23.10.06, 10:47 Sałatka z surowego szpinaku. Szkoda go dusić.. a do tego krewetki w sosie cytrynowym (przepis jest w Galerii, wklić Ci linka?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Krewetki+szpinak IP: 149.135.103.* 23.10.06, 11:09 nie dusic tylko wrzucic na patelnie i zamieszac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Krewetki+szpinak 23.10.06, 11:19 Ja nie komentowałam Twojego pomysłu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Krewetki+szpinak 23.10.06, 11:41 "Nie dusić" szpinaku:) Senin nie pisała o duszeniu, tylko o więdnięciu. Też tak robię, duże liście szpinaku zupełnie świeże jakieś takie za twarde. --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Krewetki+szpinak 23.10.06, 11:48 jeszcze raz Mój post nie był komentarzem do postu Senin. Może tak wyglądało, ale tak nie jest Ja lubię szpinak surowy, z róznymi dodatkami .. i już :) Odpowiedz Link Zgłoś