lunatica 07.02.07, 11:31 tiny.pl/wz7w Ciekawe, czy dojdzie do skutku... no i czy choć w części będzie tak dobra jak brytyjska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: 3 mam kciuki mocno 07.02.07, 13:12 Ja też trzymam kciuki ale również za to,żeby Ewa Wachowicz czym prędzej opuściła obecnego pracodawcę (co nie wątpię, nastąpi prędzej czy później). U konkurencji z pewnością będzie miała większe pole do popisu. W TVN zamiast Pascala niech zrobi jakąś polską Nigellę etc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: 3 mam kciuki mocno IP: *.skranetcan.pl 07.02.07, 13:18 Corrina, nie rozumiem, co masz na myśli? Wachowicz ma firmę, która produkuje program Makłowicza. Nie jestem fanką tego pana, szczególnie, odkąd siś nie przykłada do pracy. Jeżeli Wachowicz nic z tym nie robi, to nie chciałabym, żeby produkowała coś dla TVN. Chociaż Pasacala nie oglądam, bo nie uważam jego programu za dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! 07.02.07, 13:20 Byloby przeswietnie, gdyby Ready-Steady-Cook bylo i u nas. Problem polega na tym, ze nasi kucharze sa jak z drewna, brak im szwungu, biglu i polotu - mowie o umiejetnosci bycia przed kamera i werbalizacji, nie o gotowaniu (chociaz o tym czasem tez). Z Wachowicz postapiono paskudnie, ale - o rany - ta pani sie do tego programu kompletnie nie nadawala! Jest urocza, ale uroczoscia z jakiejs koronkowej cukierenki. Sila Ready-Steady sa rowniez, moim zdaniem, ironiczne (ale nieszkodliwe) docinki, ktore wymieniaja uczestnicy. Moze ja zle oceniam, ale Wachowicz na ironiczne zarciki nie stac. Slodka jest za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 13:23 za ready steady trzymam kciuki co do p. Wachowicz .. artykuł pojawił sie w SuperEkspresie.. weźcie na to poprawkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: 83.238.166.* 07.02.07, 13:30 Oglądałam ten program w wersji angielskiej i niemieckiej. Wymagają zaangażowania kucharzy-profesjonalistów, którzy dają pokaz nie tylko umiejętności manualnych, ale często również dowcipu, elokwencji i przede wszystkim ogromnego polotu do błyskawicznego wymyślania potraw. Nie wiem na ile te programy są montowane, a na ile robione "na żywo", ale mistrzostwo kucharzy niemieckich i angielskich jest w nich często imponujące - bardzo dużo nauczyłam się od nich właśnie. Tempo poruszania się w kuchni zawsze było dla mnie elementem utwierdzania się w przekonaniu, że nie trzeba nad garami spędzać epoki, żeby coś atrakcyjnego zjeść. Jestem ciekawa, którzy kucharze wystartują w wersji polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: *.skranetcan.pl 07.02.07, 13:32 No nic dziwnego, że nie znałam tematu, Superexpressu nie czytuję. Ale nadal uważam, że może dobrze się stało że nie Wachowicz to poprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Zobaczcie! Szukają chętnych do udziału... 07.02.07, 13:41 Firma Endemol Polska przygotowuje telwizyjny program kulinarny oparty na znanym w 20 krajach formacie Ready Steady Cook. Poszukujemy uczestników - fajnych, medialnych, otwartych, dowcipnych, serdecznych, "nakręconych" i pichcących osób w wieku od ok. 28 do 45 lat. Mile widziane ciekawe zainteresowania, oryginalne wątki (np. podróżnicze) w życiorysie etc. W programie (nagrania w II połowie lutego) będzie można wygrać kilkaset złotych. Osoby zainteresowane castingiem proszę o kontakt emailowy na adres rsc@endemol.pl. Proszę podać imię, nazwisko, wiek i jakiś namiar - najlepiej numer komórki. Mile widziane 2-3 zdania o sobie i dołączone zdjęcie. tu znalazłam: www.forum.smacznie.com/viewtopic.php?t=779 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: Zobaczcie! Szukają chętnych do udziału... IP: 83.238.166.* 07.02.07, 13:52 Tak wyglądają prowadzący program w Anglii i w Niemczech: www.bbc.co.uk/food/tv_and_radio/readysteadycook_index.shtml www.crossover.de/moderat_vita.php?auswahl=19 W Niemczech już program skończono po latach eksploatacji. A jak będą wyglądać uczestnicy nieprofesjonalni teleturnieju i kucharze zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f nie no.. Ainsleya nie mamy w Polsce, dlatego 07.02.07, 14:02 oczywiscie wolałbym , zeby Kuchnia tv lub inna stacja kupila calosc RSC i po prostu puszczala. W Polsce boje sie jak i Wy, ze jakiś "slodki dran" bedzie z Okrasą dowcipkowal...:-( albo uzyja naszych "gwaizd" jak Kurta Wąsatego czy Włocha Łysego... Znam iluś Szefów... i sa to raczej fajne proste chłopaki a nie rozrywkowe z posłaniem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Jacku - wyślij zgłoszenie do programu :-) 07.02.07, 14:05 Może się uda mieć mini mini minimalny wpływ na jego formę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f :-)) nie da rady, za późno...Ale chciałbym 07.02.07, 14:14 zrobić ksiązkę oparta na pomyśle wiodącym RSC...Oryginalnym:-), nie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: :-)) nie da rady, za późno...Ale chciałbym IP: 83.238.166.* 08.02.07, 08:52 Zagraniczni Szefowie też nie są aż 'wirtuozami' prezencji i elokwencji, ale przy odpowiednim wsparciu prowadzącego wychodzi to bardzo gładko. Zresztą widz i tak najbardziej chyba jest kupiony przez ich możliwości kulinarne, czy zdolności manualne. Telewizyjna materia ma to do siebie, że jak ktoś wypadnie na ekranie trzeba sprawdzić doświadczalnie. Bywają z tym niespodzianki - w obie strony:) Czyli szansa dla dla Szefów. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica No... 07.02.07, 14:04 ...Ainsley Hariott jest powszechnie znany i lubiany :-) A Britta ma jakieś swojsko brzmiace nazwisko :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: No... 07.02.07, 21:00 we Włoszech też jest, leci od lat i z roku na rok coraz bardziej sie rozbudowuje (czego nie lubię..) ale sam "konkurs" jest ok, kucharze nieźli, fajne pomysły www.laprovadelcuoco.rai.it/cuocoHome Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica SmaczneGO - dziś w TVP2 była zajawka, 05.03.07, 18:21 z panią Olgą Bończyk w roli prowadzącej, a w środę w "Pytaniu na śniadanie" ma być ponoć więcej o programie. -- Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in the rain. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Sobota TVP2 godz. 15.00, 07.03.07, 09:10 ale zajawka mnie nie zachwyciła :-( Ale, żeby nie zapeszyć... ...damy im szansę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yatsec Rozumiem, że RSC to nie to samo co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:14 "Can't Cook, Won't Cook" również prowadzonym przes Ainsley'a? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Aha, 07.03.07, 11:33 inna formuła. W "CCWC" jak dobrze pamiętam gotowały dwie osoby, które nie bardzo radzą sobie w kuchni przygotowaywały takie samo danie. A w "RSC" mamy gotują dwaj - dwie drużyny (zielone papryki i czerwone pomidory) profesjonalni kucharze z pomocą dwójki widzów, przgotowują dwa dania i deser z produktów przyniesionych przez widzów, kupionych za określoną kwotę i mają na to 20 min. Czasem pojawia się jakaś "gwiazda". To tak w skrócie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yatsec Aaaaa czyli to co włosi mają na raiuno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:59 pod nazwą La prova del cuoco jak ktoś juz z forumowiczów napisał :) Świetny program! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś