Dodaj do ulubionych

Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?!

07.02.07, 11:31
tiny.pl/wz7w
Ciekawe, czy dojdzie do skutku... no i czy choć w części będzie tak dobra jak
brytyjska?
Obserwuj wątek
    • jacek1f 3 mam kciuki mocno. n/t 07.02.07, 12:16
      • corrina_f1 Re: 3 mam kciuki mocno 07.02.07, 13:12
        Ja też trzymam kciuki ale również za to,żeby Ewa Wachowicz czym prędzej
        opuściła obecnego pracodawcę (co nie wątpię, nastąpi prędzej czy później). U
        konkurencji z pewnością będzie miała większe pole do popisu. W TVN zamiast
        Pascala niech zrobi jakąś polską Nigellę etc ;)
        • Gość: zołza Re: 3 mam kciuki mocno IP: *.skranetcan.pl 07.02.07, 13:18
          Corrina, nie rozumiem, co masz na myśli? Wachowicz ma firmę, która produkuje
          program Makłowicza. Nie jestem fanką tego pana, szczególnie, odkąd siś nie
          przykłada do pracy. Jeżeli Wachowicz nic z tym nie robi, to nie chciałabym,
          żeby produkowała coś dla TVN. Chociaż Pasacala nie oglądam, bo nie uważam jego
          programu za dobry.
    • illiterate Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! 07.02.07, 13:20
      Byloby przeswietnie, gdyby Ready-Steady-Cook bylo i u nas. Problem polega na
      tym, ze nasi kucharze sa jak z drewna, brak im szwungu, biglu i polotu - mowie
      o umiejetnosci bycia przed kamera i werbalizacji, nie o gotowaniu (chociaz o
      tym czasem tez).

Z Wachowicz postapiono paskudnie, ale - o rany - ta pani sie do tego programu
      kompletnie nie nadawala! Jest urocza, ale uroczoscia z jakiejs koronkowej
      cukierenki. Sila Ready-Steady sa rowniez, moim zdaniem, ironiczne (ale
      nieszkodliwe) docinki, ktore wymieniaja uczestnicy. Moze ja zle oceniam, ale
      Wachowicz na ironiczne zarciki nie stac. Slodka jest za bardzo.
    • Gość: marghe_72 Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: *.acn.waw.pl 07.02.07, 13:23
      za ready steady trzymam kciuki

co do p. Wachowicz .. artykuł pojawił sie w SuperEkspresie.. weźcie na to
      poprawkę ;-)
    • Gość: zadumana Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: 83.238.166.* 07.02.07, 13:30
      Oglądałam ten program w wersji angielskiej i niemieckiej. Wymagają
      zaangażowania kucharzy-profesjonalistów, którzy dają pokaz nie tylko
      umiejętności manualnych, ale często również dowcipu, elokwencji i przede
      wszystkim ogromnego polotu do błyskawicznego wymyślania potraw. Nie wiem na ile
      te programy są montowane, a na ile robione "na żywo", ale mistrzostwo kucharzy
      niemieckich i angielskich jest w nich często imponujące - bardzo dużo nauczyłam
      się od nich właśnie.
      Tempo poruszania się w kuchni zawsze było dla mnie elementem utwierdzania się w
      przekonaniu, że nie trzeba nad garami spędzać epoki, żeby coś atrakcyjnego
      zjeść.
      Jestem ciekawa, którzy kucharze wystartują w wersji polskiej.
    • Gość: zołza Re: Polska wersja Ready-Steady-Cook? O?! IP: *.skranetcan.pl 07.02.07, 13:32
      No nic dziwnego, że nie znałam tematu, Superexpressu nie czytuję. Ale nadal
      uważam, że może dobrze się stało że nie Wachowicz to poprowadzi.
    • lunatica Zobaczcie! Szukają chętnych do udziału... 07.02.07, 13:41
      Firma Endemol Polska przygotowuje telwizyjny program kulinarny oparty na znanym
      w 20 krajach formacie Ready Steady Cook. Poszukujemy uczestników - fajnych,
      medialnych, otwartych, dowcipnych, serdecznych, "nakręconych" i pichcących osób
      w wieku od ok. 28 do 45 lat. Mile widziane ciekawe zainteresowania, oryginalne
      wątki (np. podróżnicze) w życiorysie etc. W programie (nagrania w II połowie
      lutego) będzie można wygrać kilkaset złotych.

Osoby zainteresowane castingiem proszę o kontakt emailowy na adres
      rsc@endemol.pl. Proszę podać imię, nazwisko, wiek i jakiś namiar - najlepiej
      numer komórki. Mile widziane 2-3 zdania o sobie i dołączone zdjęcie.

tu znalazłam: www.forum.smacznie.com/viewtopic.php?t=779
      • Gość: zadumana Re: Zobaczcie! Szukają chętnych do udziału... IP: 83.238.166.* 07.02.07, 13:52
        Tak wyglądają prowadzący program w Anglii i w Niemczech:
        www.bbc.co.uk/food/tv_and_radio/readysteadycook_index.shtml
        www.crossover.de/moderat_vita.php?auswahl=19
        W Niemczech już program skończono po latach eksploatacji.
        A jak będą wyglądać uczestnicy nieprofesjonalni teleturnieju i kucharze
        zobaczymy.
        • jacek1f nie no.. Ainsleya nie mamy w Polsce, dlatego 07.02.07, 14:02
          oczywiscie wolałbym , zeby Kuchnia tv lub inna stacja kupila calosc RSC i po
          prostu puszczala.
          W Polsce boje sie jak i Wy, ze jakiś "slodki dran" bedzie z Okrasą
          dowcipkowal...:-( albo uzyja naszych "gwaizd" jak Kurta Wąsatego czy Włocha
          Łysego...

Znam iluś Szefów... i sa to raczej fajne proste chłopaki a nie rozrywkowe z
          posłaniem:-)))
          • lunatica Jacku - wyślij zgłoszenie do programu :-) 07.02.07, 14:05
            Może się uda mieć mini mini minimalny wpływ na jego formę :-)
            • jacek1f :-)) nie da rady, za późno...Ale chciałbym 07.02.07, 14:14
              zrobić ksiązkę oparta na pomyśle wiodącym RSC...Oryginalnym:-), nie polskim.
              • Gość: zadumana Re: :-)) nie da rady, za późno...Ale chciałbym IP: 83.238.166.* 08.02.07, 08:52
                Zagraniczni Szefowie też nie są aż 'wirtuozami' prezencji i elokwencji, ale
                przy odpowiednim wsparciu prowadzącego wychodzi to bardzo gładko. Zresztą widz
                i tak najbardziej chyba jest kupiony przez ich możliwości kulinarne, czy
                zdolności manualne.
                Telewizyjna materia ma to do siebie, że jak ktoś wypadnie na ekranie trzeba
                sprawdzić doświadczalnie. Bywają z tym niespodzianki - w obie strony:) Czyli
                szansa dla dla Szefów.
        • lunatica No... 07.02.07, 14:04
          ...Ainsley Hariott jest powszechnie znany i lubiany :-) A Britta ma jakieś
          swojsko brzmiace nazwisko :-)
          • marghe_72 Re: No... 07.02.07, 21:00
            we Włoszech też jest, leci od lat
            i z roku na rok coraz bardziej sie rozbudowuje (czego nie lubię..)
            ale sam "konkurs" jest ok, kucharze nieźli, fajne pomysły
            www.laprovadelcuoco.rai.it/cuocoHome
    • lunatica SmaczneGO - dziś w TVP2 była zajawka, 05.03.07, 18:21
      z panią Olgą Bończyk w roli prowadzącej, a w środę w "Pytaniu na śniadanie" ma
      być ponoć więcej o programie.

--
      Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning to dance in
      the rain.
    • lunatica Sobota TVP2 godz. 15.00, 07.03.07, 09:10
      ale zajawka mnie nie zachwyciła :-(
      Ale, żeby nie zapeszyć...
      ...damy im szansę :-)
    • Gość: Yatsec Rozumiem, że RSC to nie to samo co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:14
      "Can't Cook, Won't Cook" również prowadzonym przes Ainsley'a?
      • lunatica Aha, 07.03.07, 11:33
        inna formuła. W "CCWC" jak dobrze pamiętam gotowały dwie osoby, które nie
        bardzo radzą sobie w kuchni przygotowaywały takie samo danie. A w "RSC" mamy
        gotują dwaj - dwie drużyny (zielone papryki i czerwone pomidory) profesjonalni
        kucharze z pomocą dwójki widzów, przgotowują dwa dania i deser z produktów
        przyniesionych przez widzów, kupionych za określoną kwotę i mają na to 20 min.
        Czasem pojawia się jakaś "gwiazda". To tak w skrócie :-)
        • Gość: Yatsec Aaaaa czyli to co włosi mają na raiuno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:59
          pod nazwą La prova del cuoco jak ktoś juz z forumowiczów napisał :)
          Świetny program!

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka