Gość: natalia IP: *.chello.pl 14.02.07, 15:52 Mam prośbę, potrzebuję jakieś proste przepisy na pastę do kanapek dla dziecka. Podrzuccie coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: pasty dla dzieci 14.02.07, 15:57 Jarzynowe (sa na tej stronie!!!) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=57303667 inne w forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=54515957&a=56201437 sporo tam kanapkowego obłożenia, ale parę past też się znajdzie. To są przepisy forumowiczów. Sprawdzone przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama nastolatki Re: pasty dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:12 Jeśli dziecko lubi ryby to proponuję bardzo prostą pastę z roztartej makreli wędzonej wymieszanej z serkiem topionym i koperkiem. Można też zrobić pastę jajeczną: zetrzeć na tarce jajka ugotowane na twardo, dodać koperek lub szczypiorek (można też dodać czosnek), a na koniec połączyć z majonezem (plus łyżeczka musztardy). Czasem do rybnej pasty dodaję też pokrojonego ogórka kiszonego. Kiedyś robiłam również pastę ze smażonej, posiekanej wątróbki (choć to raczej dla dorosłych, bo dzieci wątróbki nie lubią) ale zgubiłam ten przepis. Może ktoś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: pasty dla dzieci 16.02.07, 11:30 wędzona makrela, 2 jajka na twardo, mały kawałek żółtego sera, pieprz, olej. Makrelę posubać, jaja pokroić w kostkę, żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, popieprzyć odrobnę i wlać ciut oleju.Wymieszać. Mniaaam :) Nie solić. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: pasty dla dzieci 16.02.07, 11:45 pasty na bazie twarozku-na slodko i ostro.Slodkie np z konfitura,owocami lub miodem,ostre-z rzodkiewka,szczypiorkiem sola i pieprzem.Juz wspomniane rybne-z tunczykiem tez moga byc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsuwka Re: pasty dla dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:14 Moje dzieci lubią takie: I puszka makreli w pomidorach 3 jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o grubych oczkach kawałek żółtego sera również starty na tarce Wszystkie składniki wymieszać i w razie potrzeby doprawić pieprzem. II kostka białego sera puszka tuńczyka (ja daję w oleju ale nieco oleju odlewam) odrobina majonezu sól, pieprz Odpowiedz Link Zgłoś