Gość: asia 2 IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 23:53 Kiedys slyszalam, o tym, ze kroi sie ser owczy np bundz w kostki zalewa oliwa - szklanka dodaje papryke i dalej nie wiem kto zna ten przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: bundz w oliwie 09.03.07, 09:51 Chyba masz na myśli bunC ? Moim zdaniem bunc jest trochę za miękki do marynowania go w oliwie (w życiu bym olejem nie zalewała sera !!), konststencja trochę jak ricotta/mozrarella. Do marynaty nadaje się idealnie feta. Wrzucasz ziarna kolorowego pieprzu, moga być oliwki, chili, zioła - oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, co tam masz pod ręką. W Galerii Potraw było sporo zdjęć z dokładnymi przepisami na taką fetę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f bundz i bunc - jest ok. ALe tylko oliwa. I smaki 09.03.07, 10:06 jakie chcesz - mniej lub bardziej ziołowe i pikantne. mniam. Ale feta tez super. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Aż sprawdziłam w słowniku orto !! 09.03.07, 10:36 I okazuje się, że życie całe żyłam w błędzie (ortograficznym przynajmniej)!! Zwracam honor, bo poprawnie wg Wielkiego Słownika Języka Polskiego oraz Słownika Ortograficznego jest BUNDZ. Ale pyszny serek, swoją drogą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Aż sprawdziłam w słowniku orto !! 09.03.07, 20:20 A owszem, pyszny,najlepszy majowy,ale w tym roku może być wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Aż sprawdziłam w słowniku orto !! IP: *.chello.pl 09.03.07, 23:06 Bundze sa rozne - jedne slodkie i miekkie, inne twarde i ostrzejsze. No i rozne pomiedzy. Owcze, krowio-owcze, kozie. Sa tez wedzone. Marynowalam wszystkie rodzaje (oprocz wedzonego). Dobra oliwa i przyprawy jakie lubisz. Po paru godzinach gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś