IP: *.walecznych.net 18.03.07, 21:17
uzywa ktos ?
Obserwuj wątek
    • nimeska nie n/t 19.03.07, 10:54

• Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 13:20
      Uzywalam. NIE ma nic wspolnego z odchudzaniem jak podaje reklamowy linc "tele-lekarz" (kon by sie usmial).

Inulina jest lekko slodkawa, nie nadaje sie do slodzenia. Nadaje potrawom kremowa konstencje, bardzo przyjemna dla jezyka. Jednak rowniez.... powoduje obrzydliwe, intensywne i wyjatkowo cuchnace gazy (u mnie przy ilosci dwoch bardzo plaskich lyzeczek). Ostrzezenie znajduje sie na opakowaniach uczciwych pakowaczy (producenci za granica).

Nie warto sobie nia zawracac glowy.
      • olivkah Re: inulina 01.02.16, 14:46
        Inuliny jest sporo w topinamuburze (słoneczniku bulwiastym). Warto czasem zjeść.
        • Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 14:48
          Rowniez w cykorii na ktora obecnie jest sezon.
          • olivkah Re: inulina 01.02.16, 14:49
            O masz, a ja dziś akurat pojadłam i cykorii i topinamburu. Ale na razie jest spokojnie. :D
            • Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 21:44
              Az tyle inuliny w naturalnym stanie sobie nie zaaplikujesz, nie ma szans, chyba ze jestes zarloczna jak gasienica ;)
              • bobralus Re: inulina 01.02.16, 23:03
                Jesienią na bazarze w kolejce jedna klientka bardzo żarliwie zniechęcała do kupna topinamburu, zdradzając, że po spożyciu przez dobę nie mogła opuścić mieszkania z powodu bliskiej zażyłości z wc, teraz już wiem, dlaczego - zapewne z powodu inuliny :) Efekt odchudzający myślę, że był!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka