Gość: armide IP: *.walecznych.net 18.03.07, 21:17 uzywa ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 13:20 Uzywalam. NIE ma nic wspolnego z odchudzaniem jak podaje reklamowy linc "tele-lekarz" (kon by sie usmial). Inulina jest lekko slodkawa, nie nadaje sie do slodzenia. Nadaje potrawom kremowa konstencje, bardzo przyjemna dla jezyka. Jednak rowniez.... powoduje obrzydliwe, intensywne i wyjatkowo cuchnace gazy (u mnie przy ilosci dwoch bardzo plaskich lyzeczek). Ostrzezenie znajduje sie na opakowaniach uczciwych pakowaczy (producenci za granica). Nie warto sobie nia zawracac glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
olivkah Re: inulina 01.02.16, 14:46 Inuliny jest sporo w topinamuburze (słoneczniku bulwiastym). Warto czasem zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 14:48 Rowniez w cykorii na ktora obecnie jest sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
olivkah Re: inulina 01.02.16, 14:49 O masz, a ja dziś akurat pojadłam i cykorii i topinamburu. Ale na razie jest spokojnie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: inulina IP: *.fbx.proxad.net 01.02.16, 21:44 Az tyle inuliny w naturalnym stanie sobie nie zaaplikujesz, nie ma szans, chyba ze jestes zarloczna jak gasienica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: inulina 01.02.16, 23:03 Jesienią na bazarze w kolejce jedna klientka bardzo żarliwie zniechęcała do kupna topinamburu, zdradzając, że po spożyciu przez dobę nie mogła opuścić mieszkania z powodu bliskiej zażyłości z wc, teraz już wiem, dlaczego - zapewne z powodu inuliny :) Efekt odchudzający myślę, że był! Odpowiedz Link Zgłoś