kinn26 05.04.07, 21:43 Jak robić jajka faszerowane i czym je faszerować ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesia28 Re: Jak faszerowane jajka ?? 05.04.07, 21:52 Faszeruje szyneczka,pieczarkami,natka no i zóltkami i troche majonezu dla polaczenia skladnikow. Pieczarki obgotowuje ok 20 min w slonej wodzie i drobniutko siekam. No i oczywiscie sol i pieprz do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojka Re: Jak faszerowane jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 21:56 szynka,ogórek kiszony,zółtko - drobniutko pokrojone i połączone majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
kika2705 Re: Jak faszerowane jajka ?? 05.04.07, 22:17 a nie było z dwa dni temu takiego samego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
ultraviolet6 Re: Jak faszerowane jajka ?? 06.04.07, 10:12 Ja zawsze faszeruję tuńczykiem z puszki tzn: Przekrawam ugotowane jajka na pół, wyciągam żółtka, ucieram je z majonezem, do tego dodaję tuńczyka, doprawiam, można też dodać drobno pokrojoną rzodkiewkę, szczypiorek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jak faszerowane jajka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 11:56 a ja od dzieciństwa zawsze tak, chociaż trudno to chyba nazwać faszerowanymi jajkami, ale pyszne jajka na twardo przeciąć na pół i całe wydłubać ze skorupek, ostrożnie, żeby nie popękały. Pokroić w kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki - bardzo dużo, mniej więcj pół na pół. Dodaćmasła tyle, żeby się lekko skleiło. Powkładać do skorupek, obtoczyć w bułce tartej i zapiec. O rany chyba wiem co będzie na kolację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak faszerowane jajka ?? IP: *.dsl.club-internet.fr 07.04.07, 14:31 tak wlasnie robi sie tradycyjne faszerowane jajka :) ja nie zapiekam, tylko podsmazam na masle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoiwo65 Re: Jak faszerowane jajka ?? 06.04.07, 12:15 Jajka gotuję na twardo. Zalewam zimną wodą, kiedy ostygną bardzo uważnie przekrajam jajka na pół (oczywiście razem ze skorupką) bardzo ostrym nożem. Z przepołowionych skorupek wyjmuję białka i żółtka, wkładam do miski i rozdrabniam "tłuczkiem" do zemniaków. Do jajecznej masy dodaję drobno pokrojony szczypiorek, trochę posiekanej natki pietruszki i koperku oraz bardzo drobno pokrojone pieczarki, przesmażone na odrobinie oleju (do odparowania z nich wody). Na końcu przyprawiam solą i pieprzem oraz dodaję majonez w celu "sklejenia" jajowej masy. Tak przygotowaną masą napełniam połówki jajowych skorupek, "tyckam" w bułce tartej i przed podaniem na stół podsmażam na maśle, do momentu gdy bułeczka ładnie się zrumieni. Podaję ułożone na liściach sałaty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoiwo65 Re: Jak faszerowane jajka ?? 06.04.07, 12:24 Jajka wyglądaja, tak jak na zdjęciu www.mniammniam.pl/p.php?p=387 Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: Jak faszerowane jajka ?? 06.04.07, 17:39 dzięki za wątek ;-) wykonam według Twojego przepisu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jak faszerowane jajka ?? 06.04.07, 17:34 Do wyboru, do koloru: images.google.com/images?hl=en&q=jajka+faszerowane&btnG=Search+Images&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagoosia Re: Jak faszerowane jajka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 23:58 Ja na przykład gotuje jajka na twardo, obieram ze skorupki, przekrawam na połówki i wyciągam żółtka. Z rozgniecionych widelcem żółtek z dodatkiem szczypiorku i majonezu oraz przypraw (sól, pieprz, odrobina cayenne albo papryki) robię farsz, nakładam w "dziurkę" w połówce jajka a całośc przykrywam kawałkiem płata wędzonego łososia i dekoruję koperkiem i kawałkiem cytrynki. Pychotka - cała rodzinka się zażera :))) Pozdrawiam serdecznie i życze smacznego i wesołego Jajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim5 Re: a łososiem IP: 193.110.99.* 13.04.07, 16:56 Da się i są niezłe. Ja zmiksowałam żółtko z łosiem i koperkiem, doprawiłam majonezem i nałożyłam w żóltkowe dziury. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Jak faszerowane jajka ?? 13.04.07, 14:16 Ja robię tak : fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,60477188.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Jak faszerowane jajka ?? 15.04.07, 01:47 Kilka przepisów: www.forum.smacznie.com/printview.php?t=461&start=0 www.blekitnawstazka.org.pl/index.php?action=przepisy&nr=19&sub=6 gotowanie.onet.pl/30,13,206,katalog.html www.podravka.pl/przepisd1.html www.smyki.pl/libs/phpBB2/viewtopic.php?p=9085&sid=cbeb9336a03949487e58060d92f4ffa1 Odpowiedz Link Zgłoś