Dodaj do ulubionych

Karkówka nadziewana śliwkami

IP: *.e-wro.net.pl 17.04.07, 19:14
Wiecie co? Ponieważ bardzo lubię karkówkę, postanowiłam zrobić ją tym razem
inaczej, tylko, że nie wiem, co z tego wyjdzie ...:) A mianowicie wymyśliłam
sobie, że potnę ją jak na kotlety, rozbiję, obłożę śliwkami suszonymi
(wcześniej muszę je wymoczyć, prawda?) i zawinę jak roladkę i podam własnie
jako taką małą roladkę, albo potnę po upieczeniu na plastry ... Taką mam
wizję ...:)
ALE
1) Czy muszę te "roladki" zawinąć nitką, bo inaczej w pieczeniu mi się
rozpadną?
2) Jak długo piec takie roladki? Normalnie jak piekę plastry karkówki to tak
na ok. ok. 1h (w zależności od ich grubości)
3) czy te śliwki moczy się w wodzie? (jak długo?)
4) Czy ktoś z forumowiczów już coś takiego robił?

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi i sugestie ...
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka