myszz 22.04.07, 22:38 pytanie trochę nie na to forum ale czy zastępując ziemniaki i makaron ryżem się schudnie? mojej koleżance robia się już skośne oczy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: ryż i odchudzanie 22.04.07, 22:47 Skąd się bierze to przekonanie o niskiej kaloryczności ryżu. Wręcz przeciwnie: www.zdrowe-diety.pl/porady_dietetyczne/tabela_kaloryczna/p-r/ Niech się przerzuci na sałatki warzywne bez majonezu, surówki i owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: ryż i odchudzanie 22.04.07, 22:54 chłopaki którzy pakują na silowni też tylko ryz wcinają całymi michami. stąd ten pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: ryż i odchudzanie 22.04.07, 22:59 Ale ich idolem jest Szwarzeneger a nie Calista Flockhart...))) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: ryż i odchudzanie 22.04.07, 23:07 ba_nita napisał: > Ale ich idolem jest Szwarzeneger a nie Calista Flockhart...))) ona jest okropna ale za to jej przyszły mąż ma pewne walory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheepee a ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:46 przypadkiem nie cierpi na anoreksje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sheepee Re: a ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 23:49 tzn. calista flockhart, nie kolezanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flatron Re: ryż i odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 00:08 A ja potwierdzam, stestowalem. A tabelki z kaloriami mozna olac. Tu chodzi raczej o trawienie, nie liczby. Chudniecie glownie na surowkach i owocach owocuje natomiast efektem jojo, kiedy wraca sie do normalnego odzywiania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ryż i odchudzanie IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 23.04.07, 01:45 Ryż nie ma żadnych cudownych właściowści odchudzających. Jeśli ocenimy np. wg indeksu glikemicznego to z "obiadowych wypełniaczy" w diecie nie są wskazane ziemniaki(IG ok 95). Natomiast ryż (brązowy oczywiście), makaron i kasze zaleca się jadać wymiennie, mają one podobne wartości IG (makaron razowy ma nawet niższy IG niż ryż) i dostarczają podobnych ilości węglowodanów. Koleżanka może więc spokojnie od czasu do czasu opuścić Chiny i kulinarnie udać się do Włoch ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sfrutta Re: ryż i odchudzanie 23.04.07, 19:34 dokladnie:)albo sie eliminuje pewne rzeczy na stale, albo sie przechodzi na dobrze zbilansowana diete.a nie trzy miesiace glodowki, a potem dwa razy tyle. mnie do tej pory udalo sie calkowicie zrezygnowac ze slodycz (jem tylko od czasu do czasu gorzka czekolade, ale to 85% kakao), i z bialego pieczywa. zastapilam je grahamkami, albo chlebkiem fitness.widac rezultaty, tylko u mnie nie trwa to chwile, ale juz od dluzszego czasu ii to dzieki temu sa efekty:) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ryż i odchudzanie 23.04.07, 19:58 Ryz brazowy lub paraboiled w ilosci 50 g lub pol woreczka na porcje . Zawiera kalorie ale rowniez duzo blonnika co pomaga w trawieniu ora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ryż i odchudzanie IP: *.pr.radom.net 23.04.07, 20:05 ryż to głównie węglowodany. Podobnie jak makaron . Kartofle są znacznie mnie kaloryczne i przy odchudzaniu znacznie bardziej polecane ( oczywiście w rozsądnych ilościach i bez okrasy, sosów itp.) Odchudzanie to zmniejszenie kaloryczności pożywienia i zwiękrzenie aktywności fizycznej. Inaczej nie da rady. Cudów nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz ziemniaki? 24.04.07, 08:21 zawsze myślałam że ziemniaki są najgorsze, no może biją się o miejsce z makaronem jeśli chodzi o wypychacze żołądka Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: ryż i odchudzanie 23.04.07, 20:09 ( ucieklo mi ) Zawiera tez potrzebne mineraly . Bardzo polecany przy odchudzaniu jak rowniez kasza gryczana lub razowy makaron i najlepiej gotowac bez tluszczu . Mozna jesc polowe dni w tygodniu , w inne dni jedz same surowki do miesa i gotowane warzywa rozne np brokuly , fasolke , brukselke , duszona papryke , pory - wszystko sezonowe lub mrozone . Masz roznorodnosc skladnikow i witamin i urozmaicenie smakowe . Na tym bazuje zdrowa dieta . Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ryż i odchudzanie 23.04.07, 20:29 Jeśli komuś odpowiada akurat dieta ryżowa, to jest ich bez liku: www.google.com/search?hl=en&q=%22rice+diet%22&btnG=Search Odpowiedz Link Zgłoś