Dodaj do ulubionych

co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniakami?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:20
ponoć mozna zrobić smaczne placki ale co dodać?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: zrób lángosy 13.05.07, 17:27
      www.budapeszt.infinity.waw.pl/qchnia/langos.html
    • ampolion Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 13.05.07, 19:41
      Odsmażyć.
      • Gość: didi Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.05.07, 19:43
        kopytka
    • Gość: etna Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:46
      Kluski śląskie ofkors:)
    • fettinia Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 13.05.07, 19:47
      Mozna tak-dodac jajko,make(1/4)formowac placuszki i smazyc na oliwie:)
      Sos dowolny:)
      • Gość: kkaren Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:01
        tak jak fettinia + szczypta proszku do piecz.
        Ja podaję z konfiturą borówkową lub z dżemem jaki mam pod ręką, generalnie na
        słodko
        A właśnie dziś zostały mi ziemniaki mniam
      • Gość: henry Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:30
        o to mi chodziło!
        • Gość: asia Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: 81.210.69.* 16.05.07, 13:05
          PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ , WYMIESZAĆ Z JAJKIEM , ŚMIETANĄ , GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I
          CZOSNKIEM.ZAPIEC POD"PIERZYNKĄ"Z SERA ŻÓŁTEGO.PODAWAĆ DO MIĘŚA LUB W DOWOLNYCH
          WARIACJACH Z SOSAMI JAKO SAMODZILNE DANIE(NA KOLACJĘ , DO PIWKA-NIEBO W
          GĘBIE)!!!!
    • aagnes Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 13:58
      Dodac, jajko, mąkę, biały ser (twaróg), mnostwo pieprzy i smażyc jako placki -
      takie niby nadzienie do pierogów ruskich tylko usmażone, bardzo dobre na
      kryzysowy obiad.
      • pod_powiekami Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 15:53
        odsmazyc na rumiano z dodatkiem tymianku
    • patyska Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 16:08
      ja podsmazam na masle cebulke, wrzucam ziemniaki, doprawiam, sola, pieprzem, galka muszkatulowa i
      sosem halapenio ;) - chyba sie jalapeno pisze te nazwe - dorzucam pod koniec trche startego zoltego
      serka i podaje z salata w balsamicznym winegrecie. ktos kto kiedys sie tym zajadal powiedzial mi, ze to
      podobno potrawa francuskiej biedy. smacznie sobie ta bida podjada... ;)
      • Gość: zibi Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:56
        1 odsmażone ziemniaki i do tego smażone jajka /średnio ścięte/

2 odsmażone ziemniaki z maślanką lub zsiadłym mlekiem
    • i_n_a Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 16.05.07, 11:20
      pokroić w plasterki (jeśli ziemniaki w całości gotowane) + cebula w cienkie
      póltalarki + ząbek czosnku + świezo mielony pieprz, łyżekcz majranku + łyzka
      majonezu - wymieszać i gotowa sałatka do pieczonego mięsa np. albo jako osobne
      danie.

a jesli pure, to jak dla mnie tylko kluski śląskie (mąka+jajo i gotowane w
      gorącej osolonej wodzie)
      • zielona56 Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 16.05.07, 13:15
        Jeżeli są w całości , to pokroić w dość grubą kostkę dodać pokrojonego w
        kosteczkę ogórka kiszonego , dodać czosnek , sól piprz i majonez .Bardzo
        smaczna sałatka np. do goracego kurczaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka