Gość: henry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:20 ponoć mozna zrobić smaczne placki ale co dodać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: zrób lángosy 13.05.07, 17:27 www.budapeszt.infinity.waw.pl/qchnia/langos.html Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 13.05.07, 19:41 Odsmażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.05.07, 19:43 kopytka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:46 Kluski śląskie ofkors:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 13.05.07, 19:47 Mozna tak-dodac jajko,make(1/4)formowac placuszki i smazyc na oliwie:) Sos dowolny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkaren Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 21:01 tak jak fettinia + szczypta proszku do piecz. Ja podaję z konfiturą borówkową lub z dżemem jaki mam pod ręką, generalnie na słodko A właśnie dziś zostały mi ziemniaki mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 18:30 o to mi chodziło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: 81.210.69.* 16.05.07, 13:05 PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ , WYMIESZAĆ Z JAJKIEM , ŚMIETANĄ , GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ I CZOSNKIEM.ZAPIEC POD"PIERZYNKĄ"Z SERA ŻÓŁTEGO.PODAWAĆ DO MIĘŚA LUB W DOWOLNYCH WARIACJACH Z SOSAMI JAKO SAMODZILNE DANIE(NA KOLACJĘ , DO PIWKA-NIEBO W GĘBIE)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 13:58 Dodac, jajko, mąkę, biały ser (twaróg), mnostwo pieprzy i smażyc jako placki - takie niby nadzienie do pierogów ruskich tylko usmażone, bardzo dobre na kryzysowy obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
pod_powiekami Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 15:53 odsmazyc na rumiano z dodatkiem tymianku Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 14.05.07, 16:08 ja podsmazam na masle cebulke, wrzucam ziemniaki, doprawiam, sola, pieprzem, galka muszkatulowa i sosem halapenio ;) - chyba sie jalapeno pisze te nazwe - dorzucam pod koniec trche startego zoltego serka i podaje z salata w balsamicznym winegrecie. ktos kto kiedys sie tym zajadal powiedzial mi, ze to podobno potrawa francuskiej biedy. smacznie sobie ta bida podjada... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 23:56 1 odsmażone ziemniaki i do tego smażone jajka /średnio ścięte/ 2 odsmażone ziemniaki z maślanką lub zsiadłym mlekiem Odpowiedz Link Zgłoś
i_n_a Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 16.05.07, 11:20 pokroić w plasterki (jeśli ziemniaki w całości gotowane) + cebula w cienkie póltalarki + ząbek czosnku + świezo mielony pieprz, łyżekcz majranku + łyzka majonezu - wymieszać i gotowa sałatka do pieczonego mięsa np. albo jako osobne danie. a jesli pure, to jak dla mnie tylko kluski śląskie (mąka+jajo i gotowane w gorącej osolonej wodzie) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona56 Re: co zrobić z pozostałymi ugotowanymi ziemniaka 16.05.07, 13:15 Jeżeli są w całości , to pokroić w dość grubą kostkę dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego , dodać czosnek , sól piprz i majonez .Bardzo smaczna sałatka np. do goracego kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś