Gość: Matylda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:45 czym zabarwić krem, nigdzie nie moge dostać jak na złość czerwonego barwnika spożywczego, poradzcie proszę:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krycha79 Re: krem do tortu-czerwony 17.05.07, 21:11 Ja krem do tortu na czerwono farbuję zawsze sokiem do wody np. malinowym Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: krem do tortu-czerwony 17.05.07, 21:37 Koncentrat soku buraczanego - ale znajdz taki bez przypraw. Ew. zetrzyj buraki sama, wycisnij sok i go odparuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciez... Re: krem do tortu-czerwony IP: *.aster.pl 18.05.07, 10:46 jest na rynku krem dekoracyjny schwartau - czerwony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: krem do tortu-czerwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:20 > jest na rynku krem dekoracyjny schwartau - czerwony!!! ten faktycznie widziałam, ale to bardzo małe opakowanie musiałabym kupić z 10 takich opakowań,żeby starczyło Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka To zależy, jak wielki będzie ten tort. 20.05.07, 06:54 Ale z 10 buteleczek barwnika mogłabyś przygotować tort dla pułku, albo i dwóch. Może kup i wypróbuj siłę tego barwnika? Nic innego nie zabarwi na prawdziwie strażacki kolor. Jeszcze znalazłam takie coś: tortownia.pl/produkt.php?pid=235 Odpowiedz Link Zgłoś
cipcipkurka Pomyłka, myślałam o barwniku 20.05.07, 07:00 w buteleczce, a nie gotowym kremie. Przepraszam. Kupiłam kiedyś czerwony barwnik, wydawało mi się, że Schwartau właśnie, ale nie mogę teraz znaleźć w ich ofercie. Wycofali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Pomyłka, myślałam o barwniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.15, 21:39 Czerwony barwnik w proszku jest super bardzo wydajny Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 Re: krem do tortu-czerwony 18.05.07, 11:00 niestety barwienie burakami, sokiem malinowym daje kolor różowy. Dodanie dużej ilości lub prawie samych truskawek, może pomóc. Problem w tym, że coraz więcej jest alergików na truskawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: krem do tortu-czerwony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:18 dziekuję Wam za sugestie, ale też obawiam się , czy buraki i sok dają rzeczywiście barwę czerwoną a nie różową, a planuję zrobić "wóz strażacki" także powinien jednak byc czerwony:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda (też) Re: krem do tortu-czerwony IP: 85.112.196.* 18.05.07, 21:44 Takiej "strażackiej" czerwieni nie uzyskasz za pomocą soku ani buraka, wyjdzie różowy. Musisz miec barwnik i to najlepiej w proszku bo tego w płynie (Leclerc, Real) musiałabyś dodać bardzo dużo i rozrzedziłabyś krem. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: krem do tortu-czerwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 18:51 a farbki do malowania jajek, napewno gdzies można kupic :) Odpowiedz Link Zgłoś
papuzka_gda Re: krem do tortu-zielony 23.05.07, 18:43 jak sadzicie,czy jesli do kremu dodam troche zielonego soku,czy zielonego syropu do napojow-tojest szansa na krem w odcieniu zielonym? Robie w sobote tort komunijny siostrzenicy-dziewczynka lubi kolor zilony i niebieski a nie przepada za rozowym. Myslalam o rozrobieniu zielonej galaretki w polowie przepisu i dodaniu np. 2 lyzek serka homogenizowanego (pomysl kolezanki). Co radzicie? Chce zrobic napis komunijny na bialym torcie. Gotowy krem Szwartau zielony, do napisow wlasnie, jest niestety w okolicznych sklepach przeterminowany (data waznosci do 10 kwietnia) - chyba nie ma co ryzykowac? Odpowiedz Link Zgłoś