myszz 24.05.07, 09:01 dodajecie boczek do gołąbków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: boczek do gołąbków 24.05.07, 09:06 no jasne, obowiazkowo! i jeszcze odkad widzialam jak maklowicz robil golabki po wegiersku, to dodaje dodatkowo male skwareczki z boczku, no taka bomba kaloryczna, ale przeca golabki same w sobie do dietetycznych nie naleza Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: boczek do gołąbków 24.05.07, 09:12 jaki ten boczek? ja robię tylko z mielonym mięsem ale mężuś sobie przypomniał że ma być boczek:( Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: boczek do gołąbków 24.05.07, 09:21 boczek surowy ma byc, miele razem z wolowym i wieprzowym, a skwarki osobno i tez z surowego boczku Odpowiedz Link Zgłoś
myszz no i nabroiłam 24.05.07, 09:40 wrzuciłam kawałek boczku do mikroweli z zamiarem rozmrozenia i nie przestawiłam programu z opiekania na rozmrażanie ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: no i nabroiłam 24.05.07, 10:07 to sie tak zupelnie wysmazyl? no normalna pie.. z ciebie, hihi, albo pokroj drobno i zrob skwarki i sru do miesa, albo sprobuj na sile zmielic, moze nie bedzie tak zle, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: no i nabroiłam 24.05.07, 10:21 nie, nie całkiem. nastawiłam na 9 min. niewiem gdzie błądziłam myślami ale chyba po galeri potraw:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: no i nabroiłam 24.05.07, 20:44 Mysiu: Ja często "piekę" plasterki amerykańskiego bekonu w mikrofali. Trzeba uważnie ustalić czas wedle ich ilosci, ale wychodzi wspaniały: chrupki i "odtłuszczony" bo skapuje pod ruszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: boczek do gołąbków IP: 85.112.196.* 24.05.07, 09:21 Gołąbki robię "od zawsze", widziałam w życiu dziesiątki różnych przepisów i nigdzie nie było boczku. Gołąbki to mielone mięso wieprzowe z ryżem i wcale nie ma potrzeby żeby to było tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: boczek do gołąbków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 09:27 a podsmażasz cebulkę,bo jesli tak to wystarczy tłuszcz spod niej Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Lubie takie jednoznaczne stwierdzenia, ze 24.05.07, 09:27 ja to caly swiat i nie moze byc inaczej. dziewczyno, chyba jednak nie widzialas wszystkiego w zyciu, twoje golabki sa bardzo ale to bardzo ubogie Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: Lubie takie jednoznaczne stwierdzenia, ze 24.05.07, 09:31 grzybki w gołąbkach muszą być! Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: boczek do gołąbków 25.05.07, 10:06 goląbki moga być też bez ryżu....Mogą byc tez z kasza.... Kiedyś Kuroń opowiadał o swoim dzicinstwie u dziadków: jednych na wschodzie Polski, drugich na zachodzie... U jednych gołąbki z ryżem, u drugich bez ryzu.... Moje obserwacje potwierdzają to. Przemieszczając sie ze wschodu na zachód Polski, ilość ryzu w gołąbkach wzrasta.... Aha, oczywiście na tzw ziemiach odzyskanych, które leza na zachodzie, królują golabki z ryzem. ale tam duzo ludzi przesiedlonych ze wschodu bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: gotują się :) 24.05.07, 20:57 Dostałam przepis na gołąbki od mojej teściowej (robi gołąbki cudnej urody i smaku:) i ona zawsze daje kawałek (ok. 20 dkg) surowego boczku do innego mięsa (np. łopatki) i mieli to razem. Ja też tak robię, tylko jestem wygodna i nie mielę w domu, tylko każę sobie to skręcić w sklepie:) Odpowiedz Link Zgłoś