Gość: wierna żona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:22 ...poza lodami oczywiście :-) tak zeby stanie przy kuchni ograniczyć do minimum. polećcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 08:27 Byl niedawno taki watek. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 08:28 Zazwyczaj robię sałatki. Najchętniej różne wariacje na temat bułgarskiej szopskiej: pomidory, ogórek, oliwki, cebula i ser fetopodobny starty na tarce. Dodaję czasme marynowane grzybki, ogórek małosolny, salami drobno pokrojone, zdarza się bazylia. Inny obiad na goroące dni to chłodnik: wywar z młodych buraków, kefir i do tego posiekany ogórek, koperek, rzodkiewka, jajko na twardo i ziemniaki. Wszystko dobrze schłodzone. A na deser zimny arbuz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.cust.homechoice.net 17.07.07, 23:14 a ja mieszkam w londynie i marze o sloncu- wiecie, ze temperatura ledwie przekracza 2o stopni...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.07.07, 00:30 A ja w Nowym Jorku i zazdroszcze tym co maja w lecie temp. ponizej 25 C. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 08:51 Muesli, sałatki, leczo, owoce, ziemniaki z kefirem.Czasem coś z grila. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 09:01 a ja jem na potege.. wszystko:) wczoraj w ramach niedzielnej rozpusty byly frytki z kotlecikami z ciecierzycy z tzatzikami, upal mi w niczym nie przeszkadza;D ale generalnie na upaly zawsze robilam makarony w salatach,albo salaty w makaronach:) Odpowiedz Link Zgłoś
figa83 Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 17:32 sałatki,leczo, ryż z owocami wszytko co jest lekkie i nie wymaga spedzania dlugiego czasu w kuchni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 09:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=64114812 Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 10:15 Mimo wszystko - obiad musi być na ciepło . Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 13:15 No - rosół z kluskami, schabowy, ziemniaki i zasmażana kapusta - bez tego ani rusz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elza sledzie w smietanie z cebula i jablkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 12:48 Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 13:17 Ziemniaki z koperkiem, mizeria i zsiadłe mleko - najlepiej z takiego prawdziwego mleka :) Albo sałatka z zimnego arbuza i melona - pokrojone w kostkę i posypane lekko cukrem, przy takiej temperaturze nie trzeb nic więcej. Albo sałatka z pomidorów, pasta jajeczna i tosty Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang gotowaną golonkę. sama się gotowała, 16.07.07, 13:20 a ja leżałem dwie godziny w cieniu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re:Na gorąc gorące. 16.07.07, 18:40 dzięks, ale zalewajka to nie moja bajka (nie czuję, że rymuję) Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 18:43 cukinię wg tego pomysłu roseanne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=65855300&a=65859561 tylko bez śmietany, za to z papryką i kupą świeżych ziół gotowane wczoraj w nocy, pyszne w temp pokojowej z bagietką i winem Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 16.07.07, 18:54 Zamrażarka! Mam zapasów na miesiąc,łącznie z botwiną do chłodnika. Tylko wyciągam i dogotowuję jakiś makaron albo fasolkę szparagową w charakterze ziemniaków, żeby szybciej.Góra 15 minut przy piecu, inaczej bym skonała, słońce mi daje prosto w oczy.I arbuz z lodówki, w poważnych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwa_puenta Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:12 ze nmną jest bardzo nierówno. jem jogurty i jakieś lekki potrawy, po czym potrafię wciągnąć kebaba z frytkami ;) graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 17.07.07, 14:08 A właśnie w taki upał wszystko co się długo gotuje, piecze. Im dłużej się powygrzewam tym większa frajda kiedy pójdę się schłodzić w 34stopniach. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.cust.tele2.de 17.07.07, 14:13 miesko z grilla i zimne piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_f Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.infinite.pl 17.07.07, 14:48 Ja po powrocie do domu przygotowuję sałatkę Caprese z mozarellą, pomidorami bazylią i oliwą. Nie mam apetytu na nic gotowanego. Bazylia rośnie mi pęczkami na balkonie więc zawsze lato kojarzy mi się z jej smakiem... Mozarella kosztuje ze 3 zł, pomidory tez sa tanie i pyszne o tej porze roku, pieprz, sól, duuuużo oliwy z oliwek, czasem sypnę garść czarnych oliwek na wierzch. Lekkie, chłodne, pyszne i w sam raz na upał. Odpowiedz Link Zgłoś
magaly3 Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 17.07.07, 15:11 tunczyka (z puszki) bede dzis miala na "obiad" dla siebie, a dla dzieciarni i tak musze cos ugotowac:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:26 Oh, jak mi miło wiedzieć, że jest więcej smakoszy takich sałatek. Ja jem to samo! super lekkie danko polecam wszystkim! A na drugie sok z marchwi i selera schłodzony w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Lody, kawa, znów lody i Coca, potem znów lody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eumajos Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:37 Zupę wiśniową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuth Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:54 nic! jak mozna przelknąc cos w taki upał. sąsiad robi wlasnie grilla, nawet tutaj czuje kiełbase. jest to dla mnie niepojęte, zwlaszcza o tej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 17.07.07, 16:15 mam od wczoraj - stew "przeglad lodowki", na resztkach udzca baraniego, jakies marchewki, cukinie, ziemniaki, papryka jeden solidny posilek dziennie + salatki i sery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipanna Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:59 A mnie przewrotnie w upały najbardziej chce sie jeść! Wszystko słone i mokre (zapewne organizm łaknie wody i czegoś, co ją zatrzyma):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek <<<<<Pizze>>>>> :DDDD IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.07, 19:21 Hehe. Może to i dziwne. Ale przed chwilką miałem zamiar zjeść sobie chłodnik z wiśni. Jednak w ten gorąc nie za bardzo mi zasmakował i zrobiłem sobie pizze którą teraz sobie jem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalemila Re: <<<<<Pizze>>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:31 smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: uff!!! co jecie w taki upał?! 17.07.07, 20:18 to co zawsze, ale ja zawsze jem malo i lekko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: uff!!! co jecie w taki upał?! IP: *.chello.pl 17.07.07, 21:25 wyłacznie golonkę i niezbyt zimne piwo Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa jakoś nie mam apetytu, ani ochoty na stanie 17.07.07, 21:33 przy kuchence w taki ukrop. Co jednak zrobić, jak chłopu nie wystarczy kefir i owoce;)? Naleśniki z jagodami, zupa pomidorowa, zupa z kalarepy - oczywiście, nie wszystko na raz :) Makarony z "szybkimi" sosami, np. pomodoro, pesto, z brokułami, z bakłażanem i pomidorami. W najbliższym czasie - młode ziemniaki+zsiadłe mleko+sadzone jajco i szpinak Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Herbatę, yerba mate, pomidory, mielone, 18.07.07, 08:59 pomidorową, makaron, chleb, masło, piwo, lody, grześki (wafle czekoladowe), żółty ser, wędliny, masło, kebeb, pizzę... A z czym masz problem? Bo oczywiście nie jem tego wszystkiego rano i na raz... ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Herbatę, yerba mate, pomidory, mielone, IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.07.07, 09:19 Najlepiej zjesc w restauracji! W cieplych krajach prawie zawsze jest goraco i ciekawe,ze oni jedza normalnie i nie ma czegos takiego jak letnie potrawy.I jeszcze wiekszosc nie ma klimatyzacji np. w Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re:...tylko chłodnik z lodówki! 18.07.07, 14:41 owoce i warzywa w różnej postaci, mięsko gotowane chlebka nie Odpowiedz Link Zgłoś