jadwiga_r 20.07.07, 12:01 Czy pił ktoś białą herbatę i mu smakuje? Czy warto wydać 16.00 złotych za 100 gram tej herbaty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Biała herbata 20.07.07, 12:08 Ja bym kupila, ale mieszkam w Wloszech. :)) Pilam w herbaciarni. Mysle, ze warto sprobowac wlasnie w herabaciarni i dopiero potem kupic. Rozni sie znacznie od klasycznych, moze nie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Biała herbata IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.07, 13:54 ja bedac pare miesiecy temu w polsce skusilam na taka firmi bioactive. byla sypka (torebek nie uznaje), kosztowala pare zloty i zaparzona wg instrukcji smakowala jak normosan. jako ze nikt w domu pic jej nie chcial, wyladowala w smietniku. mysle, ze jesli bede w sklepie z herbatami u mnie, skusze sie na prawdziwa, ktora w naprawde dobrym gatunku potrafi kosztowac 8-10 euro za 100gr. polskie sklepy z herbatami i kawami ktore odwiedzalam w trojmiescie to ogolnie kompletna zenada z niskogatunkowym i "rozwodnionym" towarem, bo przeciez za 40 zeta nikt 10dag herbaty nie kupi. albo prawidlowej kawy blue mountain z jamajki za jeszcze wieksze pieniadze. mozliwe, ze np w stolicy sa jakies naprawde dobre miejsca. wracajac do tematu dyskusji - 16 zl za 100gr znaczy dla mnie biala herbata raczej sredniej jakosci, wiec lepiej w ciemno nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Biała herbata 20.07.07, 14:06 No wlasnie... Ja kupilabym, gdyby byla to herbata paczkowana oryginalnie. Bioactive to chyba zadna gwarancja. Ja ma na mysli takie herbaty: www.teaway.it/?l=shop&s=looseTea&p=list&t=query=teaType:white A tez pewna nie jestem, czy to dobry zakup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m dokladnie IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.07, 14:13 biala herbata za 16 zlotych NIE moze byc dobrej jakosci. niestety, taka juz polska rzeczywistosc :( za 40 zlotych raczej nikt nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Biała herbata 20.07.07, 16:04 Piłam białą herbatę, cena jednak bardzo wysoka bo faktycznie ok.40 zł za 100 g... Ktoś kiedyś powiedział " co zrobić aby biała herbata miała smak...?" Coś w tym jest... Niestety pomimo że jestem wielkim smakoszem herbaty, tylko raz spróbowałam białej i pewnie już po nią nie sięgnę, wolę wyraziste napary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Biała herbata IP: 150.254.115.* 20.07.07, 16:04 Jak lubisz zieloną herbatę, to biała może Ci smakować. Zacznij może od tych tańszych wersji - ekspresowa Tetley o smaku mandarynki lub Lipton piramidka o aromacie morelowym (one kosztują około 5-6 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Biała herbata 20.07.07, 16:17 Dobre natomiast i stosunkowo nie tak drogie jak czysta biała herbata są mieszanki herbaty białej z zieloną... Polecam jednak kupowanie herbat na wagę w dobrych sklepach bo tylko taki zakup daje gwarancję że wypijemy napar z dobrych gatunkowo listków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Biała herbata IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.07, 16:19 no jesli ktos NAPRAWDE lubi herbate, nie sadze aby pijal zmiotki i pyl lisci herbacianych aromatyzowane chemia w papierku ;) brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Biała herbata 20.07.07, 16:22 zgadzam się...herbaty w saszetkach nawet "najlepszych" firm są tylko marnymi odpadami pozostającymi po prawdziwej herbacie... Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Biała herbata 20.07.07, 18:48 Saszetka saszetką, ale te aromatyzowania to kompletne nieporozumienie! To tak, jakby do swietnych perfum dodać kilka kropelek olejku waniliowego czy innego "dla podniesienia aromatu. Herbata czarna, zielona, każda, ma swój zapach skomponowany nierozerwalnie ze smakiem. Dlatego wolę bez "ulepszaczy". Odpowiedz Link Zgłoś