maszkagaz 26.06.03, 19:29 Macie może jakieś orginalne lub dobre przepisy na grilla, uwielbiam grillowe jedzonko!! Np. śliwki w plasterku boczusia + wykałaczka = chrupiące, malutkie co nieco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algirdas Re: GRILL - przepisy 02.07.03, 11:02 maszkagaz napisała: > Macie może jakieś orginalne lub dobre przepisy na grilla, uwielbiam grillowe > jedzonko!! > Np. śliwki w plasterku boczusia + wykałaczka = chrupiące, malutkie co nieco. Polecam z dań nietypowych na polskim grillu - opiekane plastry bakłażana. Bakłażana kroi się na grube (ok.0,5 cm) ukośne plastry, mocno posypuje sola z dwóch stron i odkłada na godzinkę. Kiedy już porządnie puszczą sos wyciera się je i naciera wycisnietym czosnkiem z obu stron. Po tej operacji wrzuca na mocno gorącego grila żeby się zarumieniły. Można podać z jakimś dipem albo jakimś sosem majonezowym. Pagarbiai Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: GRILL - przepisy IP: 212.244.226.* 02.07.03, 12:09 Jeśli lubisz banany: Banany najlepiej duże przekroić wzdłóż, tak żeby powstała taka łódka. Na folli lekko posmarowanej masłem (niekoniecznie)położyc banany miąższem do dołu i opiekać. Kiedy będą miękkie w środku-pokropić rumem i posypac cynamonem. Ja jadłam bez niczego ,tez dobre i b. słodkie dlatego odradzam dodatek cukru. Aha i nie obierać bananów ze skórki. Odpowiedz Link Zgłoś