Gość: Darek IP: *.pmintl.ch 27.06.03, 14:01 Wątróbka, jajka ... i co jeszcze ? i jak ? Pomóżcie proszę. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: Kawior żydowski IP: *.tele2.pl 27.06.03, 14:10 wklejam Ci: Porcja dla 8 osob. Czas przygotow. 1 godz. 1 kg watrobek z kury, 4 jaja ugotowane na twardo, 250 g smalcu z gesi lub kury, 250 g cebuli, sol, pieprz. 1. Watrobki umyc, osaczyc i upiec na ruszcie. 2. Posiekac ugotowane na twardo jaja. 3. Obrac i pokrajac w kostke cebule, zrumienic na smalcu. 4. Ostudzona watrobke posiekac, dodac jaja i cebule i dokladnie wymieszac. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Kawior żydowski 27.06.03, 14:18 Znam jeszcze inną wersję kawioru: 6-8 jaj na twardo szczypiorek (ale ten drobny)- drobniutko posiekany cebula - drobniutko majonez sól pieprz może być ogórek małosolny (dorbno siekany) razem zmieszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Kawior żydowski IP: *.pmintl.ch 27.06.03, 14:41 Dzięki Wam drogie Kasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Kawior żydowski IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 18:58 sory,ze sie wtracam ale to zupelnie dwa rozne pzrepisy.1 jest na cieplo?a 2 to pasta jajeczna z majonezem?wiec juz nie wiem,czy kawior zydowski to potrawa na cieplo,salatka,czy pasta? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Kawior żydowski 30.06.03, 13:19 A to zależy - zarówno od inwencji twórcy, jak i oczekiwać głodomorów za stołem. Moją wersję kawioru - te z odborinka majonezu dostałam od przeuroczego małżeństwa żydowskiego - staruszkowie cieszyli sie z mojego zażenowania - kiedy im to serwowałam, zrobione według przepisu Pani domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursi Re: Kawior żydowski IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 10:15 Z ogórkiem małosolnym nie jadłam ale to nie jest takie wspaniałe danie (oczywiście ocena subiektywna) Odpowiedz Link Zgłoś