Gość: psotka IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 16:54 no właśnie,czy macie domowy,wypróbowany sposób na ten cudowny napój? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: i saw july's i-D, Re: 'domowa' ice tea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 17:47 Gość portalu: psotka napisał(a): > no właśnie,czy macie domowy,wypróbowany sposób na ten cudowny napój? zrobic herbate z cytryna, ostudzic i do lodowki na krotki okres czasu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: 'domowa' ice tea IP: *.tele2.pl 30.06.03, 18:14 robie herbate z cytryna, kostki lodu i listki swiezej miety........ Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: 'domowa' ice tea 30.06.03, 19:05 Robisz normalnie herbatę np. w dzbanku (może być z torebki, może być w listkach), studzisz, wrzucasz kostki lodu, możesz dosmaczyć sokiem, plasterkami cytryny, cukrem i wstawiasz do lodówki. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: 'domowa' ice tea 30.06.03, 22:48 Kiedys dostalam zielona herbate, za ktora szczerze mowiac nie przepadam. Z zimy zostala mi jeszcze jakas herbatka owocowa...zrobilam wiec mieszanke piorunujaca z tych dwoch i wyszla pyyyyszna icetea:)))) Z listakmi miety smakuje w sam raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
inika Re: 'domowa' ice tea 01.07.03, 10:16 Moja ice tea jest z pu erh, albo z zielonej a do nich dorzucam herbatę miętową. Robię sobie wielki dzbanek i mam do popijania na cały dzień. Wolę od jakichkolwiek soków, tym bardziej, że wszystkie są za słodkie. A poza tym chyba nie ma "prawdziwych". Odpowiedz Link Zgłoś
limes1 Re: 'domowa' ice tea 01.07.03, 14:40 Mam swój własny przepis na herbatę z herbatą. Zaparzam jabłkową, słodzę do smaku i studzę w lodówce. Zaparzam miętową, studzę i wlewam do woreczków do lodu. (Oczywiście wsyztsko bez fusów.) Potem do wystudzonej jabłkowej dodaję lodowe kulki z miętowej. Tym sposobem mam herbatę z herbatą. Eksperymentuję też z innymi smakami herbatek, na herbatę w herbacie. Dodam, że zamrożone kulki świetnie odświeżają, ssane w upalny dzień. Podobno niezdrowe, ale smaczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: 'domowa' ice tea IP: *.acn.waw.pl 02.07.03, 14:39 Ja robię podobnie, czyli herbata schłodzona + cytryna + cukier (lub słodzik) + świeża mięta lub syrop miętowy (herbapol robi czy coś takiego) + lód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzencia21 Re: 'domowa' ice tea IP: *.mtnet.com.pl 03.07.03, 20:56 Zaparz czrna cherbate w dzbanku do tego wlej odsisniety sok z 3 pomaranczy,1 cytryny.Posłudz do saku.Odstaw do schłodzenia.pózniej wsaw do lodówki.Podaj z kostkami lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: 'domowa' ice tea IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 22.07.03, 16:53 tajemnica jest........ cukier. dodaj cukier GRONOWY i troche zwyklego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: 'domowa' ice tea IP: *.dialup.tiscali.it 22.07.03, 18:32 Kiedys przeczytalam, ze aby uzyskac najlepsza herbate tego typu nalezy ja... zaparzyc na sloncu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok_28 Re: 'domowa' ice tea 23.07.03, 16:46 Ja robie sobie herbate roibos, wciskam cytryny i dodaje slodzik do smaku. studze i mocno schladzam w lodowce A podoba mi sie ten pomysl z mietowka zamrozona :) super, tez sobie zrobie Odpowiedz Link Zgłoś