asiak44 10.07.03, 19:40 Czym przyprawiacie surówke z kapusty i co do niej dodajecie. Ja np. robię z majonezem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tangerines Re: surówka z kapusty IP: 213.199.227.* 10.07.03, 20:45 Moja ulubiona to surówka z arabskiej knajpki: Biała kapustka bardzo cieniutko poszatkowana, sól, pieprz biały, sos: olej lub oliwa i sok z cytryny, ewentualnie kilka listków mięty. Wstawić na 1/2 godziny do lodówki i już. Jest dobra tylko wtedy gdy kapusta jest drobniutko poszatkowana. Idealnie udaje mi się to tylko nożem, szatkownice nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: surówka z kapusty 10.07.03, 23:29 Kapusta drobnitko posztakowana + pokrojone drobno morele (moga być suszone, z puszki lub swieże) + jogurt naturalny + sporo zmażdżonego czosnku + sok z cytryny + sól Smacznego M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: surówka z kapusty IP: *.we.client2.attbi.com 11.07.03, 00:26 -biala kapusta i troche czerwonej na cienko zszatkowane, troche majonezu , czastki ananasa i troche soku ananasowego i garsc suszonych wisni- mozna dodac rowniez rodzynki -biala i troche czerwonej, posypac sola , poczekac , az sie spoci , pozniej oliwa , cytryna lub ocet , przyprawy , zielona pietruszka - biala nie zszatkowana tylko starta na grubych oczkach + tak samo starte zodkiewki( rzotkiefki - ha,ha,) posolona a jak sie spoci to wymieszac z gesta smietana z dodatkiem majonezu -biala zszatkowana lub na grubych oczkach + marchewka i zielona papryka , sos- jeden z powyzszych Do kazdej z tych wersji mozna dodac twarde , kwasnawe jablko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: surówka z kapusty IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 11.07.03, 03:38 moim znajomym do grila najbardziej smakuje :biala kapusta zasypana sola na pare godzin ,odcisnac wode i zalac sosem vinegret (pisze fonetycznie) Odpowiedz Link Zgłoś