torbielka29 25.09.07, 13:49 uwielbiam kurczaka ale koncza mi sie pomysly jak przygotowac szybko i smacnie pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: piersi z kurczaka 25.09.07, 14:04 U mnie ostatnio na szybko i smacznie rzadzi kurczakowe stir fry z warzywami w czerwonym curry. Na woka/gleboka patelnie wrzuc 3 lyzki brazowego cukru, dolej nieco goracej wody i zagotuj, az cukier sie rozpusci. Odlej do miseczki, dodaj po ostygnieciu czerwona paste/sos curry. Na woku rozgrzej olej sezamowy (lub inny roslinny) smaz kawaleczki kurczaka na mocnym ogniu, dodaj brokuly w rozyczkach, pokrojona w paski czerwona papryke i przekrojone na pol mini kukurydze. Smaz do zrumienienia warzyw, zalej sosem z cukru i curry, dodaj kilak kropli sosu sojowego i dus 2 minuty. Podawaj z ryzem basmati. Zrobienie tego dania trwa nie dluzej niz 15 minut. Ja wczoraj nie mialam czasu na gotowanie ryzu i zjadlam z cieplym naan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torbielka29 Re: piersi z kurczaka IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.09.07, 15:43 dzieki za przpis pyszne wczoraj mialam znajomych na kolacji kurczaka podalam z ryzem byli zachwyceni i przepis napewno zalacze do mojej prywatnej ksiazki kucharskiej pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś