Gość: evro44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:38 oskarżony j/w- co z niego robicie? Wiem,że nadaje się do sałatek a czy na ciepło macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f akurat obrbiałem oskarzonego ostatnio:-) 26.09.07, 14:57 prowane w palcach waskie kawaleczki oprocz do salatki: z ryzem, z fasola lub tylko na salacie - uzylem na cieplo do torillowych kanapek: czyli tortilla i na niej warstwa sera, kurczak, papryka marynowana w pasdeczkach, znow ser i tortilla. Rozgrzane na maksa na patelni suchej, odwroceone zrecznie, znow grzane i krojone w male trojkąciki. Takze rwane kawalki takiego kurczaka do makaronu. Oraz na ryz jako podgrzane mieso w sosie. Kiedys uzylem tez z powodzeniem jako element nadzienia do warzyw faszerowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: kurczak wędzony 26.09.07, 15:21 Gotuję grochówkę albo kapuśniak na wędzonych kurzych udkach. Potem mięsko obieram, kroję na kawałki i wrzucam do zupy. Do tego kromka świeżego chleba i starcza za cały i to sycący jesienno-zimowy obiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: kurczak wędzony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:22 dzięki! Natchnęliście mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tjaryma6 Re: kurczak wędzony 27.09.07, 14:29 Ja robie z kurczakiem penne. Smaze na oliwie pory z jakimis ziolami (nie suszone) jak sie troche posmazy to dodaje troche maki i masla potem mleko zeby sie zrobil taki bechamel porowy do tego mieso z kurczaka wedzone pokrojone na paski pieprz sol galka muszkatolowa troche sie podusi mieszam to z ugotowanym penne i parmezanem i juz. Bardzo dobre na jesien pzdr Odpowiedz Link Zgłoś