korek1000 30.09.07, 22:19 W sobotnim (chyba) dodatku jedzeniowym do gazety ukazały się przepisy na nalewki np. z papryczkami z chilli (jutro nastawiam). Macie może pomysły na więcej na takich cudeniek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re:Żadne dziwne. 30.09.07, 22:47 Żmijówka (w Polsce żmija podlega prawnej ochronie), w Wietnamie piłem z jakimś robakiem, całkiem nieprzyjemnie wyglądał ale ja muszę spróbować. Po za tym wszystko co ma jakikolwiek aromat nadaje się do nalewek. Polecam korzeń czarnego bzu - zasada taka sama jak z każdą nalewką. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re:Żadne dziwne. 30.09.07, 22:53 Żmijówka jak najbardziej jest mi znana. Chili w nalewce mnie zaskoczyło i się spodobało. Bardziej dlatego, że zaskoczyło nazwałem topic "Dziwne". Żmijówka nie zaskakuje, podobnie jak bez (o bzie pisze) tak, ze ba_nito pudlo. Czekam na jeszcze, ... moze ktos zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:KORZEŃ czarnego bzu Cię nie 30.09.07, 22:58 zaskoczył?To może napisz jak go przygotowujesz do nalewki? Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re:KORZEŃ czarnego bzu Cię nie 01.10.07, 10:15 No rzeczywiście umknęło mojej uwadze, że nalewka jest z korzenia - może być ciekawie, jeno nie mam pojęcia jak może smakować taki korzeń więc nie do końca mnie zaskakuje :). W moim prywatnym rankingu dalej przoduje chili ale oczywiście dziękuje za sugestie. >zaskoczył?To może napisz jak go przygotowujesz do nalewki? To że nie zaskoczyło nie znaczy, że robie to i popojam - piszę bardziej o zaskoczeniu teoretycznym :). Być może i chili mnie zaskoczy praktycznie bo będzie wstrętne i nieciekawe w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re:Żadne dziwne. IP: *.chello.pl 01.10.07, 01:04 A mnie z kolei chili w nalewce nie zaskoczyło, piłam coś takiego z rok temu i było to jedno z paskudniejszych doświadczeń mojego życia. A z ciekawych nalewek - moja ciocia zrobiła kiedyś nalewkę na mleku i cytrynach, boska była. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re:Żadne dziwne. 01.10.07, 15:47 Ja też zrobiłam tę na mleku i cytrynach, jest boska, tylko strasznie szybko wyparowuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq dziwne pytanie... 01.10.07, 00:37 ba_nita napisał: > ...w Wietnamie piłem z jakimś robakiem, całkiem nieprzyjemnie > wyglądał ale ja muszę spróbować. Wk, czy moze przypadkiem wiesz co sie stało na redzie w Hai Phongu 20 grudnia 1972 roku jeszcze przed wschodem słońca? Tam stał "dośc długo" nasz statek z ladunkiem nawozow sztucznych... Odpowiedz Link Zgłoś