paczka111 09.10.07, 18:44 Mieszam powidła, oglądam telewizornię i tak sobie myślę, co najlepsze na kacolka dla byłego pana prezydenta. Kiedy jeszcze środek bywał mi potrzebny, preferowałam sok z kiszonej kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re:Sposób lekarski... 10.10.07, 15:17 Kroplówka...ale co w niej jest to nie wiem.Nie chcą zdradzić.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: A co na kacolka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 13:18 Wątrobę trza odtruć, napar mięty z dziurawcem na czczo, zupa cebulowa - to francuski sposób, ew. kefir albo piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: A co na kacolka? 10.10.07, 14:01 ojj tak, dobra zupa cebulowa tudziez czosnkowa to zbawienie na skolatana dusze na day-after:) a ja znalazlam cusik mniej kuchennie ortodoksyjnego, mNianowicie Spirulina w kapsulkach. kurcze jak to dziala! od kilkunastu dni stosuje i mam taki power od rana, ze szkoda mowic, baj baj zmeczenie i efekt snietej ryby w ciagu dnia. hehe, zeby sobie ktos nie pomyslal, ze ja tak konsumuje alkohol codziennie, ale nawet w takich stanach spirulina sprawdza sie swietnie. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa :D rzeczywiście, zabrzmiało tak, jakbyś była 10.10.07, 14:03 od kilkunastu dni "w ciągu" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: :D rzeczywiście, zabrzmiało tak, jakbyś była 10.10.07, 14:12 no wlasnie, ale powiem jak to politycy maja w zwyczaju, Zostalo to wyjete z kontekstu wypowiedzi, hihi w tamtym tygodniu mialam urodziny i troche zaszalalam, ale na drugi dzien rano polknelam Spiruline i kurcze, zly czar minal ku mojej radosci. i stad moja, tak niefortunnie zapodana, refleksja Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat lawenda 10.10.07, 13:39 herbatka lawendowa.. wentualnie doslodzona miodem:) ale ja mysle, ze pan byly prezydent to ma doswiadczenie w tej materii;> i sobie sam radzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa ja polecam rosołek :):), albo barszcz, 10.10.07, 14:06 a z farmakologicznych - wit. C i B. Sylimarol też działa zbawiennie po zatruciu ;) alkoholowym. Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: A co na kacolka? 10.10.07, 14:33 Środki, które wymieniacie są owszem pomocne w stanach po przedawkowaniu alkoholu, ale skutkują u osób nieuzależnionych, którym po prostu zdarza się sporadycznie przesadzić z piciem. Obawiam się, że panu prezydentowi takowe już nie pomagają. To co określacie mianem "kacolka" to nic w porównaniu z tym co czuje "the day after" człowiek cierpiący na chorobę alkoholową, niestety :(( Sorry, że tak trochę off topic. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa całe szczęście, że na mnie te środki lecznicze;) 10.10.07, 15:10 działają, czyli chyba nie jest ze mną jeszcze tak źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: całe szczęście, że na mnie te środki lecznicz IP: *.kolonianet.pl 10.10.07, 15:16 Barszcz czerwony kwaśny, sok z ogórków, bulion z żółtkiem, myślałam raczej o kulinariach niż bezwstydnej reklamie jakichś tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrossa ja niczego nie reklamuję - 10.10.07, 15:42 podana przeze mnie nazwa leku jest powszechnie znana, a wit. C lub B to chyba nie jest reklama ?? Nie pracuję w przemyśle farmaceutycznym a swojej firmy tu nie reklamuję. Ani na żadnym innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt juz nie pamiętam, ale chyba tylko KLIN 10.10.07, 15:22 reszta to nieudolne erzace... Odpowiedz Link Zgłoś
brobot no właśnie 10.10.07, 15:41 na kaca to tylko klin a nie tam jakieś zupki, poza tym czy komuś się chce na kacu przy garach stać? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Chce się bo 10.10.07, 15:54 na kaca najlepsza jest praca - jak mawiali starożytni Rusini.:-D Odpowiedz Link Zgłoś
cetka4 Re: A co na kacolka? 10.10.07, 18:57 Rozsądni ludzie mówią, że najlepsze lekarstwo na kaca to: nie pić. Ja stosuję wszelkie kwaśne zupy. Żurek działa cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskorzanka Re: albo ogórkowa :) n.t IP: *.proszynski.pl 11.10.07, 10:36 Wit. C, potas ( alkohol go wypłukuje z organizmu), sok pomidorowy Odpowiedz Link Zgłoś
grajaga10 Re: A co na kacolka? 12.10.07, 12:36 Dobre sa ziemniaki z kwaśnym mlekiem ,ale najbardziej stawia na nogi mocna kawa z cytryna i spacer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: A co na kacolka? IP: 80.54.10.* 12.10.07, 15:58 Mnie pomaga przegotowane , letnie mleko . Odpowiedz Link Zgłoś