patrice7 15.11.07, 17:35 znacie jakis szybki przepis??mam ugotowane ziemniaki co jeszzce wrzyucic zeby bylo ok i ile to piec??bede wdzoeczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duygu Re: zapiekanka z piekarnika 15.11.07, 21:58 podgotowane brokuly,ziemniaki,przyprawy,polac slodka smietanka i posypac startym serem Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: zapiekanka z piekarnika 16.11.07, 15:16 ziemniaki pokrojone w plastry, salami. Naczynie posmarować masłem czosnkowym, posypać cebulą, na to ziemniaki i salami. Polać śmietaną rozbełtaną z jajkami (kubek śmietany na 2 jaja). Posypać serem, zapiekać 20-40 minut (w zależności od grubości zapiekanki) Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: zapiekanka z piekarnika 16.11.07, 15:30 Wg starej zasady oprocz ziemniakow - cebula, mieso (pieczone, podsmazona kielbasa) i zielsko (brokuly, brukselka, kalafior). Calosc zasypane serem, przyprawy indywidualna sprawa. Moja siostra przed serem zalewa kechupem albo masa pomidorowa (pomidory+przecier+przyprawy). Zamiast ziemniakow - moze byc makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: zapiekanka z piekarnika 16.11.07, 15:49 evamarija napisała: > Wg starej zasady oprocz ziemniakow - cebula, mieso (pieczone, podsmazona > kielbasa) i zielsko (brokuly, brukselka, kalafior). Calosc zasypane serem, > przyprawy indywidualna sprawa. Moja siostra przed serem zalewa kechupem albo > masa pomidorowa (pomidory+przecier+przyprawy). Zamiast ziemniakow - moze byc makaron. a czemu zamiast - ziemniaki i makaron - też bedzie smacznie! zapiekanki z pieca sa bardzo fajne! Odpowiedz Link Zgłoś