mamusia.1 16.11.07, 09:58 Mysle o dobrej w miare prostej salatce na weekend,bede wdzieczna za przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: Sałatka na weekend 16.11.07, 10:57 Moja weekendowa - jak mnie nostalgia dopada :-) - nie bardzo odkrywcza ale zawsze przypomina mi Wielkanoc i Boze Narodzenie u mojej babci - jajko na twardo, ugotowana marchewka, groszek, jablko, ogoras, majonez. Posiekane, wymieszane, przyprawione - slinotok i na szczescie jutro sobota wiec nie musze dlugo czekac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Sałatka na weekend IP: 80.54.241.* 16.11.07, 11:55 Bardzo dobra i pożywna sałatka:makaron (kokardki),ugotowany na parze brokół(nie przegotować ,podzielić na małe różyczki), por pokrojony na półplasterki i podduszony na maśle z odrobiną wody,pokrojona w kostkę feta . Do tego sos z jogurtu, majonezu i czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Sałatka na weekend IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 10:52 A czym zastąpić pora? Bo chce dziś zrobię tą sałatkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira Re: Sałatka na weekend IP: *.btk.net.pl 17.11.07, 19:14 Można cebulą ale smaczniejsza z porem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia Re: Sałatka na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:57 kukurydza z puszki w kostkę pokrajana szynka suszone śliwki pokrajane starty żołty ser majonez posiekana zielona pietruszka doprawić Bardzo pożywna szybka do zrobinia i ideana za zimowy weekend Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Sałatka na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 19:22 4 - 5 jajek puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej (dla koloru) kiełki fasoli lub soi seler konserwowy trochę ananasa z puszki (dla zaostrzenia smaku) trochę szynki trochę startego żółtego sera majonez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajak Re: Sałatka na weekend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 07:41 tez bym byla chetna Odpowiedz Link Zgłoś
xy.5 Re: Sałatka na weekend 17.11.07, 15:16 moja najprostsza z lat dziecinnych to ogórki kiszone,cebula,jabłko+jogurt naturalny lub śmietana.Ogórki drobno pokroić lub zetrzeć na tartce,cebulę drobno pokroić,jabłko zetrzeć na tartce o dużych otworach.Składniki wymieszać,dodać do smaku sól i pieprz,polać śmietaną lub jogurtem.Ilość ogórków zależy od tego jak są duże i kwaśne,cebuli może być sporo w zależności od upodobań.Dobra prawie do wszystkiego.My jadaliśmy ją z gotowanymi ziemniakami i sadzonym jajkiem lub z faszerowanymi mięsem pieczonymi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś