anka2222 31.07.03, 12:25 CZy ktoś zna przepis na sałatkę z kurczakiem z orzechami włoskimi jeszczekiedyś gdzieś jadłam i była pyszna ale przepisu nie znam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kojka Re: sałatka kurczak orzechy IP: *.kom / 10.104.36.* 31.07.03, 23:12 ja znam taką: gotowana lub pieczona pierś kurczakowa-w kostkę płatki migdałowe, orzechy włoskie(można obrać skórę) winogrona w połówki (wybrać pestki i zdjąć skórę) majonez +przyprawy(ale nie za duzo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: sałatka kurczak orzechy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.03, 16:59 dzięki wielkie wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sałatka kurczak orzechy 01.08.03, 18:38 pierś kurza + orzechy rozdrobnione + ananas w kostkę + majonez + dużo Curry+ sól, pieprz Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: sałatka kurczak orzechy IP: 62.65.141.* 01.08.03, 23:55 mnie najbardziej smakuje tak: piers z kurczaka pokroic w kostke, posypac sola, ostra papryka, wlac do tego 2- 3 lyzki sosu sojowego i marynowac co najmniej pol godziny. potem smazyc na mocno rozgrzanyej patelni az sie zrumieni (ok. 1-2 minuty). do tego kapusta pekinska pokrojona w paski, kwasne jablko pokrojone w kostke, seler naciowy pokrojony w plasterki, ogorek lub cukinia pokrojone w kostke (mozna to i to), jakies 100 gram orzechow wloskich - czesc drobno posiekac, czesc zostawic w wiekszych kawalkach (ewentualnie mozna sparzyc i zdjac skorke, ale nie trzeba). skladniki, oprocz kurczaka i wiekszych kawalkow orzechow, posypac sola i pieprzem, polac sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i 2-3 lyzek majonezu (moze byc tez sam jogurt naturalny, lub sam majonez), dobrze wymieszac, na wierzch wylozyc kurczaka i wieksze kawalki orzechow i zajadac ze smakiem. pyyyyyyyyyyyyyyyyyychota. Odpowiedz Link Zgłoś
trinka Re: sałatka kurczak orzechy 02.08.03, 00:03 jak nie mam czasu robie tak: grillowana piers kurczaka pokrojona w kawaleczki pomidory ogorki kapusta pekinska orzechy wloskie rozdrobnione i doprawiam roznie sosami, oliwa, majonezem wg nastroju:) Odpowiedz Link Zgłoś