marghe_72 13.08.03, 14:41 Już kiedys pytałam co z tym można zrobic.. ponawiam pytanie w nadziei, ze ktoś na cos genialnego wpadnie. Dzieki M. PS. Nie mylić musu z mleczkiem:) Mus ow zakupilam w puszce i czeka .. biedny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inika Re: Mus kokosowy 13.08.03, 15:38 Próbowałaś już go? Koleżanka kiedyś kupiła z myślą o jakiejś tajskiej potrawie, ale okazało się, że jest bardzo słodki i w końcu zużyła do deseru. Jakiej firmy jest ten mus? Odpowiedz Link Zgłoś
inika Jeśli firmy SANDRA, to... 13.08.03, 15:40 "Mus Kokosowy - Sandra Firma Levant wprowadziła do sprzedaży Mus Kokosowy - Sandra. Jest to gotowy dodatek do ciast, tortów, przeznaczony także jako nadzienie do pączków, rogalików i ciasteczek. Nowy mus kokosowy jest wydajny i przez to korzystny finansowo - jedno opakowanie wystarcza do wypieku jednego, na dużej blasze, placka kokosowego, sernika z kokosem itp. Łatwość i praktyczność stosowania musu kokosowego pozwoli cukiernikom i gospodyniom domowym na wymyślanie coraz to nowych wyrobów cukierniczych. Spróbuj i napisz do nas: sandra@levant.pl." Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Jeśli firmy SANDRA, to... 13.08.03, 16:06 Gdzie go kupiłaś (widziałaś) - bardzo lubię smak kokosu - a do działów ze słodyczami zbyt często nie zaglądam. Niech żyje mięso i jarzyny! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Jeśli firmy SANDRA, to... 14.08.03, 14:36 Wedrowcz, w Bomi (Klif) w Warszawie. Marghe Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mus kokosowy 14.08.03, 14:42 Ilinko, dziekuję - własnie o takie cos chodzi - prawdopodobnie jest to bardzo slodkie, jeszcze nie otwierałam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
inika Re: Mus kokosowy 18.08.03, 08:54 Czekam na wrażenia, jakie było i co z tym zrobiłaś. :) W Poznaniu jakoś się jeszcze na to nie natknęłam, ale po tym,jak ostatnio kupiłam zamiast mleczka kokosowego jakiś jego rozwodniony roztwór, unikam kokosowych nowinek. ;) Pozdrawiam inika Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Mus kokosowy 18.08.03, 23:49 inika napisała: > ..... ale po tym,jak ostatnio > kupiłam zamiast mleczka kokosowego jakiś jego rozwodniony roztwór, unikam > kokosowych nowinek. ;) Iniko, plyn ktory sie znajduje w swiezym kokosie nazywa sie tylko "mleczkiem", ale niestety go nie przypomina. Jest to metna woda kokosowa. Kupujac jednak mleczko kokosowe w puszcze nalezy je dobrze rozmieszac z biala zawiesina ktora sie w puszce zwykle oddziela i osiada na dnie. Jest to purè kokosowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inika Do Mufki 19.08.03, 08:49 Mufko - wiem. :) zazwyczaj udawało mi sie coś takiego kupić. Ale w tej nietrafionej puszce żadnej zawiesiny na dnie nie było... Smakowało to jak lekko osłodzona woda o mętnym kolorze. Nic smaku kokosu, żadnego miąższu. Niestety nie pamiętam już jaka to firma, pamiętam tylko wzrokowo puszkę. Po otwarciu doczytałam, że dodaje się to do drinków. Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Do Marghe_72 18.08.03, 10:46 Dziękuje za informację, ale do szczecińskich sklepów mus jeszcze nie dotarł. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Mus kokosowy 18.08.03, 11:57 Inika, na razie stoi i czeka na lepsze czasy:)) Ale predzej czy później nadejdzie ten dzien... Dam znać i dziękuję Wedrowcze, a nuz sie okaze, ze niewiele straciłeś nie mogąc go kupic:) M. Odpowiedz Link Zgłoś