Dodaj do ulubionych

Pleśniak!

IP: *.pai.net.pl 18.01.08, 00:33
Co zrobic aby po upieczeniu Plesniaka warstwa bialka (wyrosnietego
do super rozmiarow) nie opadala gdy ciasto stygnie? probowalam
trzymac ciasto w pomalutku stygnacym piekarniku, wyjac je radykalnie
z ciepla....itd. Efekt zawsze ten sam: imponujacy wypiek opada!
A moze cos powinnam dodac przed pieczeniem?
Poradzcie!
Obserwuj wątek
      • bene_gesserit Re: Pleśniak! 18.01.08, 01:18
        To nie jest tak.
        Cukier chlonie i zatrzymuje wode, wiec nie utrwala piany. Piana
        bedzie sztywniejsza, jesli doda sie do niej troche maki
        ziemniaczanej - ale tez nie ma co liczyc na efekt chrupkiej i
        trzymajacej wysokosc bezy, bo wysuszyc zamiast upiec plesniaka jak
        bez sie nie da. Wiec raczej taka jego uroda. Ja to zreszta doceniam,
        bo przeciez od warstwy oklapnietej bezy pochodzi jego uroczo
        nieapetyczna nazwa.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka