Gość: zzzytkaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 11:42 czy trzeba smarowac tłuszczem silikonowe foremki do muffinek/muffinków (hmm, nie wiem, ktora forma jest poprawna)? dopiero takowe nabylam i nie wiem:( z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: foremki silikonowe do babeczek-czy smarowac? 01.03.08, 11:58 nie trzeba niczym smarowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzytkaaa Re: foremki silikonowe do babeczek-czy smarowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:01 serdecznie dziekuje, zabieram sie do pieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: foremki silikonowe do babeczek-czy smarowac? 01.03.08, 18:28 Niektórzy producenci zalecaja posmarować przed pierwszym uzyciem. Przekonałam sie, że warto to zrobić, nawet jak nic o tym nie wspomina instrukcja uzytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: foremki silikonowe do babeczek-czy smarowac? 04.03.08, 16:07 ka_thy napisała: > Niektórzy producenci zalecaja posmarować przed pierwszym uzyciem. > Przekonałam sie, że warto to zrobić, nawet jak nic o tym nie > wspomina instrukcja uzytkowania. A co to daje? Ja moich nie smarowałem i działają. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: foremki silikonowe do babeczek-czy smarowac? 04.03.08, 20:41 Lepiej odchodzą. Niedawno kupiłam foremkę do muffinek i ponieważ na opakowaniu nic nie pisało o smarowaniu, nie posmarowałam. I musiałam sporo sie natrudzić przy wyjmowaniu. Tak było raz, drugi i trzeci. Już myślałam, ze kupiłam foremkę z jakiegoś felernego silikonu. I wtedy przypomniałam sobie, że któraś wcześniejsza moja foremka miała uwagę o posmarowaniu jej przed pierwszym pieczeniem tłuszczem. Tę posmarowałam przed kolejnym - i mufinki zaczęły same wyskakiwać z formy ;) Odpowiedz Link Zgłoś