storczyk70 20.03.08, 11:32 Proszę o informacje jak ją zrobić albo gdzie kupić. Nie spotkałam się z nią w sklepach. A chciałam zrobić dzieciom na święta smaczne figurki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amilos Re: masa marshmallows 20.03.08, 14:52 na pewno spotkasz pianki marsmallows w każdym supermarkecie (jojo lub innej firmy, ja mam Haribo)takie biało różowe. Proporcje do wykonania masy z forum GP: 450 g bialych marshmallows 1 kg cukru pudru 3 lyzki wody. W kapieli wodnej rozpuscic pianki z polowa cukru i woda. Mieszac, az sie wszystko polaczy. Dodac reszte cukru i zagniesc. Dorzucic kolorki wedle potrzeby (barwniki spożywcze). Odpowiedz Link Zgłoś
storczyk70 Re: masa marshmallows 21.03.08, 09:11 amilos - dziękuję. Nie wiedziałam o jakie pianki chodzi. A Ty podałaś firmy i nareszcie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: masa marshmallows 20.03.08, 14:53 wejdź do galerii potraw i wpisz w wyszukiwarkę - bez problemu znajdziesz, dużo osób tam to robiło:). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: masa marshmallows 21.03.08, 19:59 Niestety, ja w galerii nic na ten temat nie znalazłam. Tzn. znalazłam, owszem, informacje pod tytułem, że już było i że ktoś robił. Ale samego przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: masa marshmallows 21.03.08, 20:56 Wyszukiwarka pozdrawia wielkanocnie ;))) szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=marshmallows Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litosci... 21.03.08, 20:59 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=marshmallows Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 figurki, torty i lenistwo :PPPPP 21.03.08, 21:02 Jakbys w ogole zagladnela do galerii, to znalazlabys! Nawet jest swiezy watek o figurkach z marshmallows! Leeenistwo czuje ;))) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,74664247.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71714527.html Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: figurki, torty i lenistwo :PPPPP 23.03.08, 18:19 Niesłusznie czujesz. Weszłam w piątek na galerię i wrzuciłam w wyszukiwarkę hasło marshmallow. Wypadły: 1 post z 2008 roku (że ktoś robił), 1 post z 2007 roku (że ktoś poleca), 3 posty z 2006 roku (że fajny przepis kiedyś ktoś podawał) oraz 0 postów z 2005 r. Widzisz, łatwo znaleźć, jak ktoś dobrze wie, czego szuka Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: figurki, torty i lenistwo :PPPPP 24.03.08, 03:39 Wystarczy wpisac do wyszukiwarki haslo "marshmallows" i wychodzi wiele wpisow ;) Podalam linki z odnosnikami... To naprawde nic trudnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 23.03.08, 18:21 > Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos Tak. I dlatego wyszukiwarka zwraca n postów z tekstem "... a tort ozdobiłam masą marshmallow według podawanego tu kiedyś przepisu". Niewiele to pomaga, jeśli się nie zna tego przepisu! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 24.03.08, 03:40 Jezeli szukasz w Galerii Potraw w KAZDYM opisie potrawy JEST PODANY przepis, lub tez link do niego. To sa zasady Galerii Potraw - wstawiasz zdjecie potrawy - MUSISZ podac przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 24.03.08, 17:53 No wiedźmo, może i takie są zasady, ale uwierz mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallowS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 18:34 istnialy jakies przeciwwskazania, aby ta fraza nakarmic jeszcze raz szukaja? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 24.03.08, 19:22 ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 03:25 Ale to nie ja założyłam ten wątek!! Ja szukałam słowa "marshmallow", OK; popełniłam błąd (jestem przyzwyczajona do Googla, który zwraca także formy oboczne wyrazu). Może zanim oskarżycie kogoś o lenistwo, pomyślicie chwilkę, czy aby na pewno wyszukiwarka jest tak doskonałym narzędziem...? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 03:45 Wyszukiwarka to najdoskonalsze narzędzie w internecie. Podstawa wyszukiwania informacji. Bez wyszukiwarki internet byłby kompletnie bezużyteczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 17:29 Owszem, ale wyszukiwarki dzielą się na lepsze i gorsze. Ta forumowa akurat należy do gorszych... Chyba nie zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 18:18 Zaprzecze. Jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 19:50 No nie wiem... mnie szlag trafia, gdy muszę znaleźć jakąś konkretną informację na nieznanym mi zupełnie forum. Autorzy czy moderatorzy powinni mieć chociażby opcję dodawania tagów, np. [przepis], [dyskusja]... Wyszukiwarka powinna zwracać posty z wszystkimi formami wyrazu (l. poj. i mnoga, odmiana przez przypadki, deklinacja czasowników). Zawężanie wyników do konkretnego roku powinno być opcją, a nie koniecznością Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 20:14 zgadzam się z nessie-jp! Trudno znaleźć przepis, jak się nie zna autora lub tytułu! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 20:25 Ja zawsze szukam przepisu po glownym skladniku w tresci. Jeszcze mi sie nie zdarzylo nie trafic... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 22:00 wiedzma30 napisała: > Ja zawsze szukam przepisu po glownym skladniku w tresci. Jeszcze mi sie nie > zdarzylo nie trafic... Aha, to jak szukasz przepisu na kruche ciasto, to wpisujesz "mąka", bo to główny składnik? :))))) A jak szukasz przepisu na rosół, to wpisujesz "woda", no bo przecież procentowo najwięcej w rosole jest wody... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 22:33 Czepiasz sie ;))) Jezeli nie znam nazwy potrawy i nie wiem co chce zrobic z tego co mam to wlasnie po skladniku. ;) Jezeli znam nazwe potrawy to to wpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 23:19 No czepiam się, a co :) Chora dziś jestem i jeść nie mogę, to się chociaż poczepiam. Nie żałuj człowiekowi przyjemności :)) Odpowiedz Link Zgłoś