Dodaj do ulubionych

masa marshmallows

20.03.08, 11:32
Proszę o informacje jak ją zrobić albo gdzie kupić. Nie spotkałam
się z nią w sklepach. A chciałam zrobić dzieciom na święta smaczne
figurki.
Obserwuj wątek
    • amilos Re: masa marshmallows 20.03.08, 14:52
      na pewno spotkasz pianki marsmallows w każdym supermarkecie (jojo lub innej
      firmy, ja mam Haribo)takie biało różowe. Proporcje do wykonania masy z forum GP:
      450 g bialych marshmallows
      1 kg cukru pudru
      3 lyzki wody.
      W kapieli wodnej rozpuscic pianki z polowa cukru i woda. Mieszac, az sie wszystko
      polaczy. Dodac reszte cukru i zagniesc. Dorzucic kolorki wedle potrzeby
      (barwniki spożywcze).
      • storczyk70 Re: masa marshmallows 21.03.08, 09:11
        amilos - dziękuję. Nie wiedziałam o jakie pianki chodzi. A Ty
        podałaś firmy i nareszcie wiem:)
    • amused.to.death Re: masa marshmallows 20.03.08, 14:53
      wejdź do galerii potraw i wpisz w wyszukiwarkę - bez problemu znajdziesz, dużo
      osób tam to robiło:).
      • nessie-jp Re: masa marshmallows 21.03.08, 19:59
        Niestety, ja w galerii nic na ten temat nie znalazłam. Tzn. znalazłam, owszem,
        informacje pod tytułem, że już było i że ktoś robił. Ale samego przepisu
        • wiedzma30 Re: masa marshmallows 21.03.08, 20:56
          Wyszukiwarka pozdrawia wielkanocnie ;)))
          szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=marshmallows
        • wiedzma30 Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litosci... 21.03.08, 20:59
          szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=marshmallows
          • wiedzma30 figurki, torty i lenistwo :PPPPP 21.03.08, 21:02
            Jakbys w ogole zagladnela do galerii, to znalazlabys! Nawet jest swiezy watek o
            figurkach z marshmallows! Leeenistwo czuje ;)))

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,74664247.html
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71714527.html
            • nessie-jp Re: figurki, torty i lenistwo :PPPPP 23.03.08, 18:19
              Niesłusznie czujesz. Weszłam w piątek na galerię i wrzuciłam w wyszukiwarkę
              hasło marshmallow. Wypadły: 1 post z 2008 roku (że ktoś robił), 1 post z 2007
              roku (że ktoś poleca), 3 posty z 2006 roku (że fajny przepis kiedyś ktoś
              podawał) oraz 0 postów z 2005 r.

Widzisz, łatwo znaleźć, jak ktoś dobrze wie, czego szuka
              • wiedzma30 Re: figurki, torty i lenistwo :PPPPP 24.03.08, 03:39
                Wystarczy wpisac do wyszukiwarki haslo "marshmallows" i wychodzi wiele wpisow ;)
                Podalam linki z odnosnikami...
                To naprawde nic trudnego ;)
          • nessie-jp Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 23.03.08, 18:21
            > Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos

Tak. I dlatego wyszukiwarka zwraca n postów z tekstem "... a tort ozdobiłam masą
            marshmallow według podawanego tu kiedyś przepisu". Niewiele to pomaga, jeśli się
            nie zna tego przepisu!
            • wiedzma30 Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 24.03.08, 03:40
              Jezeli szukasz w Galerii Potraw w KAZDYM opisie potrawy JEST PODANY przepis, lub
              tez link do niego.
              To sa zasady Galerii Potraw - wstawiasz zdjecie potrawy - MUSISZ podac przepis.
              • nessie-jp Re: Niemal kazdy tort jest nia ozdobiony... litos 24.03.08, 17:53
                No wiedźmo, może i takie są zasady, ale uwierz mi
                • Gość: ania_m no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallowS" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 18:34
                  istnialy jakies przeciwwskazania, aby ta fraza nakarmic jeszcze raz
                  szukaja?

• wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 24.03.08, 19:22
                    ;)))
                    • nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 03:25
                      Ale to nie ja założyłam ten wątek!! Ja szukałam słowa "marshmallow", OK;
                      popełniłam błąd (jestem przyzwyczajona do Googla, który zwraca także formy
                      oboczne wyrazu).

Może zanim oskarżycie kogoś o lenistwo, pomyślicie chwilkę, czy aby na pewno
                      wyszukiwarka jest tak doskonałym narzędziem...? Hm?
                      • wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 03:45
                        Wyszukiwarka to najdoskonalsze narzędzie w internecie. Podstawa wyszukiwania
                        informacji. Bez wyszukiwarki internet byłby kompletnie bezużyteczny :)
                        • nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 17:29
                          Owszem, ale wyszukiwarki dzielą się na lepsze i gorsze. Ta forumowa akurat
                          należy do gorszych... Chyba nie zaprzeczysz?
                          • wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 18:18
                            Zaprzecze. Jest ok :)
                            • nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 19:50
                              No nie wiem... mnie szlag trafia, gdy muszę znaleźć jakąś konkretną informację
                              na nieznanym mi zupełnie forum. Autorzy czy moderatorzy powinni mieć chociażby
                              opcję dodawania tagów, np. [przepis], [dyskusja]... Wyszukiwarka powinna zwracać
                              posty z wszystkimi formami wyrazu (l. poj. i mnoga, odmiana przez przypadki,
                              deklinacja czasowników). Zawężanie wyników do konkretnego roku powinno być
                              opcją, a nie koniecznością
                              • lisia312 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 20:14
                                zgadzam się z nessie-jp!
                                Trudno znaleźć przepis, jak się nie zna autora lub tytułu!
                                • wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 20:25
                                  Ja zawsze szukam przepisu po glownym skladniku w tresci. Jeszcze mi sie nie
                                  zdarzylo nie trafic...
                                  • nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 22:00
                                    wiedzma30 napisała:

> Ja zawsze szukam przepisu po glownym skladniku w tresci. Jeszcze mi sie nie
                                    > zdarzylo nie trafic...

Aha, to jak szukasz przepisu na kruche ciasto, to wpisujesz "mąka", bo to główny
                                    składnik? :)))))

A jak szukasz przepisu na rosół, to wpisujesz "woda", no bo przecież procentowo
                                    najwięcej w rosole jest wody...
                                    • wiedzma30 Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 22:33
                                      Czepiasz sie ;)))
                                      Jezeli nie znam nazwy potrawy i nie wiem co chce zrobic z tego co mam to wlasnie
                                      po skladniku. ;)
                                      Jezeli znam nazwe potrawy to to wpisuje.
                                      • nessie-jp Re: no ale nazwalas watek u gory "masa marshmallo 25.03.08, 23:19
                                        No czepiam się, a co :) Chora dziś jestem i jeść nie mogę, to się chociaż
                                        poczepiam. Nie żałuj człowiekowi przyjemności :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka