Gość: hedonist IP: 43.210.32.* 04.09.03, 11:10 Czy kolejny rok nie wybiorę się do lasu o to "złote runo"? A może jednak gdzieś wyrosły??? Powiedzcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 11:26 Jeśli rzeczywiście jesteś Hedonistą, to polecam bazarek na rogu Wałbrzyskiej i Puławskiej. Spory wybór, nie bardzo drogo, np. maślaki 25 zł/kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 217.11.133.* 04.09.03, 11:30 Racja, powinno ich być zatrzęsienie. Pamiętam lato 2001 roku - podgrzybki sprzedawano na targowiskach z ciężarówek po 5 (pięć!!!) złotych za kilo. Ale ja się wtedy namarynowałem! Do dziś chyba gdzieś walają się słoiki z grzybkami w occie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hedonist hedonistą tak utracjuszem nie IP: 43.210.32.* 04.09.03, 13:26 Niestety Wasze posty nie pocieszają Za tydzień na Kaszubach może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: *.de.ibm.com 04.09.03, 13:49 Będzie woda z nieba, będzie las nie zadeptany - będą i grzybki! A Kaszuby tyż pikne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: 217.11.133.* 04.09.03, 14:00 świetne są też Bory Tuholskie i od Kaszub blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elina Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: 217.153.14.* 04.09.03, 14:34 W zeszłą niedzielę byłam na grzybkach na Kaszubach. Co prawda nastawiałam się na kurki, bo za marynowane kurki oddałabym życie, a tymczasem kurek nie znalazłam wcale. Ale za to... 4 zdrowe, piękne PRAWDZIWKI, podgrzybki i takie a'la maślaki... Wyszło tego ok. 3/4 koszyka :) :) :) Trochę zamarynowałam, trochę zasuszyłam i już się cieszę na następne grzybobranie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 213.25.170.* 11.09.03, 11:01 w centrum Warszawy bywaja po 17 zl (ale i tak lepiej zebrac samemu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annette Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.de.ibm.com 04.09.03, 11:39 Jeszcze tydzien takiej pogody i będą - polecam Mazury albo Bieszczady, zwłaszcza jeśli lubisz prawdziwki i rydze. Anusia Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_mandarynka Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? 04.09.03, 14:50 Polecam lubuskie lasy. Spokojne, jasne, niezakrzaczone:) i grzybne! Co prawda kazdy grzybiarz ma swoje tajemne miejsca ale wlasciwie wystarczy sie kierowac samochodami na poboczach:) O, i jeszcze pytanko: czy to prawda ze grzyby nie rosna jak jest pełnia??? Moja mam tak twierdzi i to sie chyba sprawdza:( Mam nadzieje ze w sobote ksiezyc nie zrobi mi niemilej niespodzianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 149.156.28.* 11.09.03, 10:32 gdzie w okolicy Krakowa (dość szeroko rozumianej) są grzyby?? kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molkiuyt Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:22 Ale przecież grzybów jest mnóstwo!!! naprawdę... Mieszkam w Mińsku Mazowieckim (więc niedaleko Warszawy) i w okolicznych lasach tego "dary natury" są wręcz nieprzebrane ilości. Acha, i jeszcze Roztocze- mnóstwo prawdziwków (że tak powiem, bom zupełny laik, choć w tamtych stronach mam rodzinę- Roztocze za Krasnobrodem). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:30 moje grzybki już się suszą na sznureczkach, a nazbierałam je w Brennej k/Wisły pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś