Dodaj do ulubionych

GDZIE SĄ GRZYBY???

IP: 43.210.32.* 04.09.03, 11:10
Czy kolejny rok nie wybiorę się do lasu o to "złote runo"? A może jednak
gdzieś wyrosły???

Powiedzcie proszę
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 11:26
      Jeśli rzeczywiście jesteś Hedonistą, to polecam bazarek na rogu Wałbrzyskiej i
      Puławskiej. Spory wybór, nie bardzo drogo, np. maślaki 25 zł/kg
      • Gość: bruno Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 217.11.133.* 04.09.03, 11:30
        Racja, powinno ich być zatrzęsienie.
        Pamiętam lato 2001 roku - podgrzybki sprzedawano na targowiskach z ciężarówek
        po 5 (pięć!!!) złotych za kilo. Ale ja się wtedy namarynowałem! Do dziś chyba
        gdzieś walają się słoiki z grzybkami w occie.
      • Gość: hedonist hedonistą tak utracjuszem nie IP: 43.210.32.* 04.09.03, 13:26
        Niestety Wasze posty nie pocieszają
        Za tydzień na Kaszubach może?
        • Gość: Annette Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: *.de.ibm.com 04.09.03, 13:49
          Będzie woda z nieba, będzie las nie zadeptany - będą i grzybki! A Kaszuby tyż
          pikne!
          • Gość: bruno Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: 217.11.133.* 04.09.03, 14:00
            świetne są też Bory Tuholskie i od Kaszub blisko
          • Gość: Elina Re: hedonistą tak utracjuszem nie IP: 217.153.14.* 04.09.03, 14:34
            W zeszłą niedzielę byłam na grzybkach na Kaszubach. Co prawda nastawiałam się
            na kurki, bo za marynowane kurki oddałabym życie, a tymczasem kurek nie
            znalazłam wcale. Ale za to... 4 zdrowe, piękne PRAWDZIWKI, podgrzybki i takie
            a'la maślaki... Wyszło tego ok. 3/4 koszyka :) :) :) Trochę zamarynowałam,
            trochę zasuszyłam i już się cieszę na następne grzybobranie :)
      • Gość: giezik Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 213.25.170.* 11.09.03, 11:01
        w centrum Warszawy bywaja po 17 zl (ale i tak lepiej zebrac samemu)
    • Gość: Annette Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.de.ibm.com 04.09.03, 11:39
      Jeszcze tydzien takiej pogody i będą - polecam Mazury albo Bieszczady,
      zwłaszcza jeśli lubisz prawdziwki i rydze.
      Anusia
    • czarna_mandarynka Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? 04.09.03, 14:50
      Polecam lubuskie lasy. Spokojne, jasne, niezakrzaczone:) i grzybne! Co prawda
      kazdy grzybiarz ma swoje tajemne miejsca ale wlasciwie wystarczy sie kierowac
      samochodami na poboczach:)
      O, i jeszcze pytanko: czy to prawda ze grzyby nie rosna jak jest pełnia??? Moja
      mam tak twierdzi i to sie chyba sprawdza:( Mam nadzieje ze w sobote ksiezyc nie
      zrobi mi niemilej niespodzianki
    • Gość: kinga Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: 149.156.28.* 11.09.03, 10:32
      gdzie w okolicy Krakowa (dość szeroko rozumianej) są grzyby??

kinga
      • Gość: molkiuyt Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:22
        Ale przecież grzybów jest mnóstwo!!! naprawdę...
        Mieszkam w Mińsku Mazowieckim (więc niedaleko Warszawy) i w okolicznych lasach
        tego "dary natury" są wręcz nieprzebrane ilości.
        Acha, i jeszcze Roztocze- mnóstwo prawdziwków (że tak powiem, bom zupełny laik,
        choć w tamtych stronach mam rodzinę- Roztocze za Krasnobrodem).
        Pozdrawiam
        • Gość: Ewa Re: GDZIE SĄ GRZYBY??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 13:30
          moje grzybki już się suszą na sznureczkach, a nazbierałam je w Brennej k/Wisły
          pozdrawiam wszystkich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka