elodia 14.09.03, 07:42 moja jest pyszna ale.... czenu gęste jest na dnie??? Jakby się to na talerzu wymieszało to byłoby super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebeka Re: grochówka IP: *.cps.pl 14.09.03, 22:29 elodia napisała: > moja jest pyszna ale.... czenu gęste jest na dnie??? Jakby się to na talerzu > wymieszało to byłoby super!!!! A próbowałaś zamieszać przed nalaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: grochówka 16.09.03, 02:10 owszem , mieszam - na talerzu znowu gęste opada na dno :((( Jadłam gdzie indziej grochówkę ( w resteuracjach) i tam wszystko jest stałe a u mnie nie chce sama nie wiem czemu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: grochówka IP: *.dialup.tiscali.it 16.09.03, 09:52 Sprobuj polowe zupy zmiksowac, a potem wymieszac z reszta. Roznica miedzy rzadkim a gestym bedzie mniejsza. Przy tego typu zupach to dobry sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: grochówka IP: 217.11.133.* 16.09.03, 11:25 Jest kilka możliwości: 1. Zupa jest za rzadka (więcej grochu!) 2. Groch jeszcze się dostatecznie nie rozgotował 3. Potrzebna jest zasmażka Bo grochówka MUSI być gęsta i zawiesista. Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: grochówka 18.09.03, 04:55 Gość portalu: bruno napisał(a): > Jest kilka możliwości: > 1. Zupa jest za rzadka (więcej grochu!) nie jest > 2. Groch jeszcze się dostatecznie nie rozgotował ??? 2 godziny chyba starczy > 3. Potrzebna jest zasmażka oo?!?!?? fakt nie daję > Bo grochówka MUSI być gęsta i zawiesista. > eeeeeee nasze babcie nie miksowały!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: grochówka IP: *.dialup.tiscali.it 18.09.03, 12:03 Nie miksowaly, ale przecieraly / niekoniecznie gorchowke, ale w ogle /. We Wloszech istnieje zupa "pasta e fagioli" / makaron z fasola /. Polowe sie miksuje i wtedy calosc ma lepszy wyglad. Odpowiedz Link Zgłoś