Gość: uhm IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 18.09.03, 12:04 Mam kolejne, pewnie dość naiwne pytanie. Chcę obrać pomidory. Co zrobić, aby skórka lekko odchodziła? Jestem laikiem, a bardzo mi zależy, żeby przygotować dziś fantastyczny obiad :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ecik Sparzyć !!! IP: *.innsoft.com.pl 18.09.03, 12:05 należy je spażyć, tzn. polać przed obraniem wrzątkiem. Ale nie przechowywać w tej wodzi, jedynie obrać dokładnie cały pomidor. Wtedy skórka odchodzi bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Sparzyć !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 12:16 Włóż pomidory do jakiegoś naczynia i polej wrzątkiem, potrzymaj pomidory w tej wodzie ok. 1 minuty i następnie przelej dobrze zimną wodą. Skórka zejdzie bez problemu. Zawsze tak robie, do sałatek również. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Sparzyć !!! IP: *.dialup.tiscali.it 18.09.03, 13:34 Jeszcze dobrze jest dodatkowo naciac pomidora na krzyz. Latwiej zlapac skorke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uhm Re: Sparzyć !!! IP: *.media4.pl / 10.7.2.* 18.09.03, 13:48 Dziękuje Wam wszystkim bardzo - udało się: w kuchni znajduje sie wykonany przeze mnie omlet makaronowy z różnościami (polecam przepis na www.mniamniam.pl ) Pierwszy raz w zyciu w pelni samodzielnie przygotowalem obiad! Zaraze pekne z dumy :-D Odpowiedz Link Zgłoś