Gość: Magda IP: *.cnb.com.pl 10.06.08, 13:09 Proszę o zaproponowanie jakieś salatki na gril. Zanm rózne sałatki, ale wydaje mi sie że nie wszystkie pasuja do boczku, czy karkówki z grila, proszę zaproponujcie cos, zebym się nie wygłupiła.Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr-cs Re: sałatka na grill 10.06.08, 13:23 my robimy zawsze nasza polska albo nie??? warzywna,ziemniaki,marchewka,seler, ogorki kiszone,cebulka,jablko kwasne, rzodkiewka,szczypiorek, i oczywiscie mieszane ze swoim majonezem nie wazne sa kalorie i nasi niemieckie,polskie,austriackie i inne przyjaciele sa zawsze zadowoleni i co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: sałatka na grill 10.06.08, 14:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=80360340 Odpowiedz Link Zgłoś
bobralus Re: sałatka na grill 10.06.08, 15:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=79091641 Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Owszem - wszystkie pasują o ile nie mają 10.06.08, 15:12 w swoim składzie mięsa. No i oczywiście ryzykowne jest podanie sałatek stricte z owoców. Jeśli byłabyś zainteresowana mogę Ci przysłać na maila przepisy na sałatki do grilla a w zasadzie skan całej książki o grillowaniu. Mam na twardzielu więc to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dmuchawa sałatka ziemniaczana-"żelazna" pozycja grillowania IP: *.velo.com.pl 10.06.08, 15:21 potrzebane są: młode ziemniaki, rzodkiewki, ogórki małosolne, zielona cebulka (zarówno szczypior, jak i białe części,koperek, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz. Ziemniaki należy ugotować w mundurkach,jeszcze lekko ciepłe oskubac ze skórek i pokroic w plastry. W plasterki kroimy tez rzodkiewki,ogórki i białe cześci cebulek. Szczypior drobno siekamy, podobnie koperek. Składniki mieszamy, przyprawiamy solą, pieprzem dodajemy sos z majonezu wymieszanego półna pół z jogurtem, mieszamy. Sałatka musi się przegryżć około godzinki. Na kazdym grillu u mnie schodzi cała micha:) Odpowiedz Link Zgłoś