Gość: myszz IP: 213.17.144.* 01.07.08, 09:22 rozmroziłam rybę ale dziś jednak jej nie zjem na obiad... co z nią teraz zrobić, bo szkoda wyrzucić... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emeryt Re: rozmrożona ryba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:58 Bieda.Bieda z dwóch powodów-nie wiemy jaka to ryba i ciut kłopotliwa sytuacja,bo TRZEBA ją przerobić. Jesli duża-zmiel,dodaj co trzeba(znajdziesz w internecie) i przerób na kotlety rybne. Kotlety do lodówki,a jutro sos i reszta... Albo poporcjuj,usmaż i daj na noc(a nawet 3-4 dni) do zalewy octowej(ciemnej lub jasnej).Możesz zrobic zalewę pomidorową,a nawet sos tzw grecki. Mozesz tez zrobić sos śmietanowo-chrzanowy,śmietanowy z rodzynkami -tez przez noc, dwie wytrzymają w lodówce. ALE MUSISZ JĄ PRZEROBIC. Jak ryba jest mała-ugotuj i usmaż i podziel się z kotem(dla kota dwa dni w lodówce wytrzyma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m usmaz i zrob po grecku :) IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 12:10 pare dni w lodowce wytrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz a w samej cytrynie? IP: 213.17.144.* 01.07.08, 12:18 chciała bym ją jutro zrobić buuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: a w samej cytrynie? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 12:29 to usmaz dzisiaj, jutro odgezejesz. calkiem juz rozmrozona jest? bo jesli nie, moze w b. zimnej lodowce akurat do jutra odtaja? w koncu w sklepie rybnym chyba tez sprzedaja jakies rozmrozone ryby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: a w samej cytrynie? IP: 213.17.144.* 01.07.08, 12:40 rozmrożona na cacy... nic to , może pies zje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: a w samej cytrynie? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 12:48 a czemu nie usmazysz i jutro odgrzejesz? Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie psu rybę???? 01.07.08, 12:58 no gratuluję pomysłu, chcesz wykończyć biedaka??? Nie wolno dawać psom niczego o tak drobnych ościach/kościach. Nie wolno dawać kości drobiowych ani ryb, bo mogą przebić psu jelita i nic wtedy nie zrobisz, nie da się pomóc, zdechnie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: psu rybę???? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 13:10 ja mysle, ze to filet :) w razie czego proponuje wycieczke do najblizszego zoo i dokarmienie rozmrozonym zwierzatkiem, nawet odfiletowanym, bialych misi, fok, morsow, badz pingwinow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie bardzo mądre 01.07.08, 13:12 i co z tego, że filet, ości się nie zdarzają? Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie i już wiadomo skąd w zoo 01.07.08, 13:20 są tablice "nie karmić zwierząt". A pies to nie śmietnik tak btw. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: psu rybę???? 01.07.08, 13:23 > ja mysle, ze to filet :) i cóż z tego, że filet? w filetach też są ości, a pies powinien jeść to, co dla niego stosowne a nie robić za śmietnik bo szkoda wyrzucić :( co do pomysłu z wycieczką do zoo, to gratuluję, świetny, szczególnie w zestawieniu z faktem, że w zoo zwierząt NIE WOLNO dokarmiać, właśnie po to piszą to wołami, żeby ludzie durnych pomysłów nie mieli, jak widać to też nie do wszystkich dociera :( do autorki wątku: nie rozumiem problemu, rozmrożona ryba, jeśli cały czas jest w lodówce, spokojnie wytrzyma do drugiego dnia, upieczona czy ugotowana tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m poczucie humoru szwankuje? IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 13:31 moj boze, to byl ZART prosze panstwa, naprawde, myslalam, ze z moich postow nie wynika, abym byla imbecylem :( ale jak widac, akurat forumowicze, ktorzy WSZYSTKO strasznie na serio biora staja w obronie pieska i zwierzatek w zoo. wiecej usmiechu na codzien zycze :D Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie nie szwankuje 01.07.08, 13:41 takie żarty po prostu mnie nie bawią. I nie wydaje mi sie żeby mysz żartowała jeśli chodzi o nakarmienie psa rybą :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: nie szwankuje IP: 213.17.144.* 01.07.08, 13:51 mój pies zajada ryby i żyje ... a co do ości... chyba dzisiaj zbyt goraco niektórym.... Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie ja bym napisała jeszcze żyje 01.07.08, 14:10 przy okazji następnej wizyty u weta się dowiedz czym nie należy karmić psa. Pies to nie śmietnik napiszę kolejny raz. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es cóż, widać mam inne poczucie humoru 01.07.08, 13:48 bo jakoś mnie takie rady nie śmieszą, nie zakładałabym też, że dla każdego oczywistym jest, że zwierząt byle czym się nie karmi, jakiś czas temu pisano o foce, która padła w fokarium, okazało się, że miała w żołądku kilka kilogramów monet - no ale pewnie odwiedzający radośnie fotografowali się z foczką łapiącą rzucane monety, poczucie humoru takie mieli :( Odpowiedz Link Zgłoś
em_es no wspaniale :( 01.07.08, 14:15 wędzone ryby są solone, a psom sól bardzo szkodzi, to że Twój pies je lubi nie oznacza, że to dla niego zdrowe :( co do Twojej "uprzejmej" rady żebym się ośćmi nakarmiła, to pozwolisz, że nie skorzystam, natomiast mojemu psu żadnych ryb nie daję bo nie mam ochoty patrzeć, jak się zadławi np., z podobnej przyczyny nie daję mu drobnych kości - bo oczywistym dla mnie jest (zdawałoby się, że dla każdego..), że jeśli zwierzę jest zależne ode mnie, to moim obowiązkiem jest zapewnienie mu zdrowego jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie coś o żywieniu psa 01.07.08, 14:19 bo naprawdę współczuję zwierzakowi: connectit.pl/~orion/index.php?option=com_content&task=view&id=424&Itemid=110 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m cytat ze strony z twojego lnka: :D LOL IP: *.pools.arcor-ip.net 01.07.08, 18:26 Podajemy prosty przepis na zdrową dietę: Objętościowo ok. 70 proc. pożywienia stanowić powinny kasza, ryż, makaron; ok. 20 proc. - dobrej jakości mięso (wołowina, jagnięcina) lub RYBY; ok 10 proc. - LOL geniuszu zywienia psow, miej przynajmniej tyle odwagi i odszczekaj swoja krucjate na biedna autorke watku. BLAGAM!!! przestan sie osmieszac zle pojeta miloscia do zwierzat btw, watek byl co zrobic z rozmrozona ryba. krytykowanie kogos, za to, co chce z nia zrobic jest imho tak samo chamskie, jak krytyka ilosci dan i "nowobogactwa" w watku z prosba o przepisy na urodziny dziecka (byl to oczywiscie inny forumowicz) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: cytat ze strony z twojego lnka: :D LOL 01.07.08, 20:14 a ja nawet tam nie zajrzałam... na forum zawsze znajdzie się jakiś trol czy fan kurczaków.... nie ma sprawy... jestem tu już tak dlugo, ze niejedno widzialam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie niech się wet puknie może raczej 01.07.08, 14:21 ja sposób żywienia konsultowałam z weterynarzami właśnie. I to nie chodzi i pochodzenie kości tylko o to, że są drobne i mogą się wbijać w gardło lub jelita. I absolutnie nie wolno dawać psom rzeczy solonych i słodyczy - każda ilość soli im szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
realdirect wysusz rybe recznikiem papierowym, posol, popieprz 01.07.08, 15:00 przykryj na talerzu folia przezroczysta i do lodowki na najzimniejsza polke. Do jutra wytrzyma spokojnie. Sam tez tak robie. Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: rozmrożona ryba.... 01.07.08, 15:07 ja bym ją zostawiła w soku z cytryny i ziołach nie jestem ekspertem ale robię tak i nic się złego nie dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz dzięki... IP: 213.17.144.* 01.07.08, 15:48 do cytryny dolączą zioła a jutro będę wąchać czy... nie smierdzi rybą... a moje psy przecież calego kutra rybackiego nie jedzą! Odpowiedz Link Zgłoś