Dodaj do ulubionych

Smacznego...

04.07.08, 11:40
wiadomosci.onet.pl/1782705,12,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: myszz Re: Smacznego... IP: 213.17.144.* 04.07.08, 12:17
      ... trzeba by było jeść jedynie fafuste z własniej działki, bo wszędzie nas trują

• ba_nita Re:To już raczej przekracza nawet granice 04.07.08, 12:35
        trucia.
        • bobralus Re:To już raczej przekracza nawet granice 04.07.08, 12:57
          bleeee, az mi sie niesmak w buzi pojawil, ja niezbyt "serowa" jestem, a jesli
          juz o litewskie jadam albo polskie, ale pewnie mnie "robia" na czym innym.
          • momas Re:To już raczej przekracza nawet granice 04.07.08, 13:02
            Muszę Cię zmartwic. Na 90 mprocent "robia" Cię na polskich serach :((
    • Gość: myszz u mnie też afera... IP: 213.17.144.* 04.07.08, 15:43
      w moim mieście wyszła na jaw afera z kauflandu... dwie kobiety gdy straciły pracę przypomniały sobie o przepakowywaniu serów, przesypywaniu mrożonek, myciu kiełbas, bądż przyprawianiu karkówki na grilową... kurczaki były myte do czasu aż nie wchodziły w nie palce....

ps. nie wiem jak ludzie mogą z takim bllleeeee zapałem kupować przyprawione mieso w marketach.... bllleeeeeeeeeeee
      • bene_gesserit Re: u mnie też afera... 04.07.08, 16:39

Nie od dzis wiadomo, ze 'porcje grillowe' to starsze mieso.
        Przyprawione tak, zeby nic nie bylo czuc. Nie mowiac o pieczonych
        kurczakach z supermarketu. Znany sposob na 'wypychanie towaru'
        (tak, to ma nawet swoja nazwe).
        • myszz Re: u mnie też afera... 04.07.08, 17:09
          znajoma / leczy się z powodu przewlekłych bóli brzucha i podobnych kłopotów/ , powiedziała mi ze zjadła taką karkówke, ta była pyszna i w ogóle cud miód.... i nic jej po niej nie było.... i ze cała rodzina bardzo lubi to mięsko przyprawiane...

a ja ... przemilczałam...

pl.youtube.com/watch?v=qf6FldkA5vA
          Truskaweczki,wisieneczki
          Pocałunek anioła na wiosnę
    • dominikjandomin Re: Smacznego... 04.07.08, 15:56
      ba_nita napisał:

> wiadomosci.onet.pl/1782705,12,item.html

Współczesne sery... ser z 1980 roku i wielka afera. Gdzie ta produkcja starymi
      metodami, gdy ser dojrzewał i leżał po 50 lat?
    • mloda0242 Re: Smacznego... 04.07.08, 16:32
      no to jest problem i podobnie jest pewnie z większością produktów które kupujemy;
      przypomina mi to historie jakie słyszałam jakiś czas temu od znajomej, która
      pracowała w pewnym supermarkecie (nie będę podawać nazwy, sieć średniej
      wielkości sklepów, raczej z południa Polski); wszyscy pracownicy sklepu podczas
      przerwy kupowali sobie po kilka bułek, serek, jogurt, kto co tam lubi i - między
      innymi - kilka plasterków wędliny z ich własnego stoiska; ponieważ nie bardzo
      można było rozmawiać głośno o świeżości konkretnej wędliny przy klientach, w
      sklepie panował zwyczaj że podchodziło się na mięsny i pytało koleżanki "co
      poleca" - koleżanka wskazywała konkretną wędlinę mówiąc coś w rodzaju "ta jest
      pyszna" co nie zdradzało nic klientom, dla pracowników natomiast równało się to
      "tej jeszcze nie myliśmy"; przerażające, wiem, ale prawdziwe i założę się że w
      większości sklepów tak jest;
    • myszz hehe... 04.07.08, 17:10
      ostatnio w mięsnym znajoma sprzedawczyni nie poleciła mi rozmrazanego udżca z indyka ... ja na niego patrzyłam a ona mi mówiła, ze go nie ma...:P
      • pinos Re: hehe... 04.07.08, 17:25
        Tak, to popularna praktyka. Panie potrafią też "niedosłyszeć".
        • Gość: Karolina Re: hehe... IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.08, 00:05
          Dla mnie ziemniaki w Polsce sa ochydne, nie wiem skad sie to bierze ale
          takie sa fakty!
          • Gość: ania_m nie ten watek karolino ;) nt IP: *.pools.arcor-ip.net 05.07.08, 00:09
            • Gość: Karolina Re: nie ten watek karolino ;) nt IP: *.adsl.alicedsl.de 05.07.08, 00:19
              Tak Aniu
    • beejay02 Re: Smacznego... 05.07.08, 01:12
      No my mieliśmy swoją aferę z odświeżaniem wędlin ze zwrotów przez firmę na C jak
      dobrze pamiętam. Wszędzie znajdzie się ktoś kto próbuje zarobić na ludzkiej
      niewiedzy i chęci zaoszczędzenia paru groszy. Najgorzej gdy taki towar wciska
      się jako pełnowartościowy.
      • marusia811 Re: Smacznego... 05.07.08, 09:28
        polski przedruk w onet jest za delikatny i niedoslowny, ukryto w nim
        pewne fakty, przeczytajcie tekst w originale, robactwo, mysie gowna
        i inne swinstwa odkryto nie tylko w tym TIRze ale juz w fabrykach,
        przerabiajacych to swinstwo, sprzedawano nie tylko w tanich
        supermarketach, sprzedawano wszedzie, to swinstwo przerabiano takze
        w wysmienitych markach i sprzedawano jako delikates
        • marusia811 Re: Smacznego... 05.07.08, 09:33
          firmy, ktore sa wmieszane w afere
          Galbani, Granarolo, Cademartori, Brescialat, Medeghini, Igor,
          Centrale del Latte di Firenze. E ancora: Frescolat, Euroformaggi,