Gość: niezapominajka IP: *.echostar.pl 15.07.08, 12:29 Jak sie ja robi,z jakiego owocu najlepiej czy dodaje sie smietane??? Jak robicie i z czym podajecie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: zupa owocowa 15.07.08, 12:36 w galerii potraw. ostatni Marghe pokazywała :) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: zupa owocowa 15.07.08, 12:41 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,81996158.html na ta Marghe to moze bym sie skusila,bo te cieple ze smietana to raczej niechetnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zupa owocowa. Mniam IP: *.chello.pl 15.07.08, 14:53 Cześć Przywlekłam ten przepis od koleżanki. Nie jadało się u mnie zup owocowych a pomysł, żeby je śmietaną zaprawiać mało mnie bawił...Do czasu... Robi się tak Bierze się garnek w zależności od tego ile ma wyjść. Do poziomu zupy ładujemy śliwki. Zalewamy wodą i na gaz.Gotujemy aż śliwki sie rozpadną. Słodzimy ile lubimy i dodajemy cynamonu.Kiedy słodzimy żadna to w sumie różnica. Zaprawiamy śmietaną. Ja zaprawiam 18 ale można każdą. Podajemy z makaronem. Kształt dowolny. Ja najbardziej lubię z dużą ilością tych śliwek. Potem okazało się ze moja prababcia robiła coś takiego z jabłek i ponoć zajadałam się tym w dzieciństwie. Zrobiłam z jabłek i pycha....Można to jeść na zimno i na ciepło...Chociaż zdarza sie, że do formy zimnej nie doczeka... :) Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś