Gość: bogusias45 IP: *.acn.waw.pl 01.08.08, 11:16 Poszukuję przepisu na sałatkę z fetą. Nie chodzi mi o tą typowo grecką, może znacie inne przepisy. Jutro grill a jakoś nie mam pomysłu co podać z warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorrento_8 Re: Sałatka z fetą 01.08.08, 11:25 ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Salatka_brokulowa_z_feta_i_slonecznikiem,,-7603212,9495.html Jadłam i smakowała mi :) Może być też feta, suszone pomidory, szpinak i makaron. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Sałatka z fetą 01.08.08, 11:39 Swietna salatka z kuskus i burakami. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,78107506,78476128.html Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Sałatka z fetą 01.08.08, 11:49 To coś co musi mi smakować, wszystko co lubię. Mam pytanie co do pieczenia buraków, ile stopni i ile czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Sałatka z fetą 01.08.08, 12:02 Zalezy od wielkosci burakow, trzeba sprawdzac podczas pieczenia. Nie obieram ich, skrapiam oliwa, posypuje sola morska i pieke w 180 stopniach. Po ok.godzinie sprawdzam widelcem czy zmiekly. Z reguly sa juz OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Sałatka z fetą IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.08, 18:37 loj zmiluj sie, czy naprawde nie ma niczego, czego majonez i warzywa z puszki nie skleja? :) nawet biedna feta nie ma szans? pelnia sezonu warzywnego, goraco jak diabli, a tu "swiezutka" pucha kukurydzy, jakby prosto z kolby nie bylo, pucha fasoli i majonez :( Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Sałatka z fetą 02.08.08, 08:31 Aniu_m,powiedz dodajesz do sałatek fasolę nie z puszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Sałatka z fetą IP: *.for.connect.net.au 02.08.08, 09:35 worawdzie bylo to do ani, ale ja ci odpowiem: fasolka jest znacznie lepsza gotowana ok 5 min i szybko ostudzona, ma lepsza konsystencje, i ladniej wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Sałatka z fetą IP: *.pools.arcor-ip.net 02.08.08, 11:31 oczywicie, ze dodaje fasolke nie z puszki. zielona, zblanszowana pare min. - do mieszanej zielonej salaty z vinegrettem i obowiazkowo do nicejskiej z tunczykiem, swiezo ugotowanymi ziemniakami itp. odatkiem salatkowym z zalewy ze sloika sa u mnie wylacznie kapary, oliwki i anchovy, puszkom mowie stanowczo nie ;) wszystko jest oczywiscie kwestia gustu. jak widac sa liczni zwolennicy innych salatek i bardzo dobrze. na galerii swieci ostatnio tryumfy kreacja (no bo nie salatka imho), w ktorej w srodku lata ktos zamordowal nikomu niewinne pomidory tona majonezu ze sloika i posypal startym serem (dobrze chociaz, ze nie vegeta) i wszyscy och- i achuja jakieto dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
pluskwaparszywka rostsza 02.08.08, 14:55 brokuł feta płatki migdałów brokuła podgotuj lekko. nie może się rozpaść. zmieszaj z fetą pokrojoną w kostkę i lekko zrumienionymi na maśle płatkami migdałów. można polać winegretem, ale delikatnym w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś