18_lipcowa1 04.08.08, 22:59 Mam makaron w domu, kupilam ricotte po raz pierwszy w zyciu i nie wiem co z nia robic? Nie usmiecha mi sie szpinak bo nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: Co z serka ricotta? 05.08.08, 01:43 Pasta z ricotta i swiezymi ziolami: Wstaw makaron. Zmiksuj ricotte z paroma lyzkami mleka i startym parmezanem. Podsmaz na patelni cebule, dodaj czosnek w plasterkach. Kiedy sie zeszkli, dodaj ricotte z mlekiem i swieza siekana bazylie, szczypiorek i natke, gotuj pare minut. Zmieszaj z ugotowanym (i dobrze odcedzonym!) makaronem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a jak zostanie, to połącz z łososiem 05.08.08, 07:24 wedzonym poszatkowanym grubo, dopraw lekko i zawiń w ciasto francuskie (dowolnie: trójkąty, roladka, itp...) i piecz 15-20 minut w 180 st.... Albo nadzij serkiem połączonym z koperkiem i kilkoma zestami z cytryny plastry łososia na zimno. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Co z serka ricotta? 05.08.08, 15:20 Mnie ricotta zastepuje bialy ser. Robie z niej nawe sernik. Odpowiedz Link Zgłoś