Gość: Gina IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 14.10.03, 10:45 Prosze o propozycje zestawow do deski serow...nigdy tego nie robilam i nigdy nie mialam okazji widziec jak sie to podaje...czy pieczywo jest konieczne, jakie owoce do ozdoby deski itp.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: deska serów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 10:48 ja bym dala po kawalku z roznych serow plesniowych lagodnych i ostrych tak, zeby kazdy byl inny. Cambozola jest z kolei takim miekkim serem plesniowym, tez warto dac. Niebieskie twarde tez. Kawalek koziego. Ja zoltych nigdy nie daje, ale tez mozna dac pare plastrow radamera z dziurami i pare jakiegos lagodnego. Ulozyc na desce, polozyc melona pokrojonego w cwiartki albo winogrona slodkie. Dobre tez sa gruszki w pol;aczeniu z serami, byle nie twarde..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: deska serów? IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 14.10.03, 11:01 dzieki serdeczne :), a pieczywo jest konieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
b.jaga Re: deska serów? 14.10.03, 11:09 Konieczne, bo wiekszosc nie je sera bez pieczywa. Bagietka i wybor innych - np. ciemny i jasny. Z owocow moga byc czastki jablek ze skora, winogrona, gruszki. Zupelnie sie nie zgadzam, ze twarde nie. De gustibus.. ____________________________ Najlepsza ze wszystkich strategii to.. wygrac bez walki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: deska serów? IP: 217.11.133.* 14.10.03, 11:09 Najlepsza bagietka pokrojona w duże 5 cm kawałki. Każdy potem sobie rwie na kęsy. Wino czerwone, półwytrawne. Acha - sery w kawałku, nie krojone, ale razem z deską nóż do sera (taki z dziurkami), niech każdy bierze tyle ile chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandelion Re: deska serów? IP: 149.156.49.* 14.10.03, 11:27 w deske serowa mozna wkomponowac pokrojone na wezsze czesci lodyzki selera naciowego - niezle smakuja z serami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: deska serów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 11:31 ja jeszcze lubie miec w miseczce zurawiny i taka gruszke w occie na slodko- pikantno. (ale nie robie gruszek, wiec raczej jadam to w restauracji) Odpowiedz Link Zgłoś
tabykyrkby Re: deska serów? 14.10.03, 12:01 zjadlabym, uwielbiam sery :) sama jadam w domu, ale z kims chetnie bym skonsumowala Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: deska serów? 14.10.03, 13:02 Gość portalu: bruno napisał(a): > Najlepsza bagietka pokrojona w duże 5 cm kawałki. Każdy potem sobie rwie na > kęsy. Wino czerwone, półwytrawne. > Acha - sery w kawałku, nie krojone, ale razem z deską nóż do sera (taki z > dziurkami), niech każdy bierze tyle ile chce. Ale przeciez jak mala deska, daje sie pokrojone w trojkaciki Odpowiedz Link Zgłoś
b.jaga Re: deska serów? 14.10.03, 15:35 Kawal kazdego sera ma byc, bo to 'bogate' danie jest.. Zolty bron boze w plastach. Chyba o to chodzilo.. ____________________________ Najlepsza ze wszystkich strategii to.. wygrac bez walki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: deska serów? IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 14.10.03, 22:55 biale plesniowe niebieskie plesniowe czerwone plesniowe (takie z pomaranczowa skorka) rozne smietankowe sery zolte sery pokrojone w slupki albo plastry moze byc kozi oscypek winogrona gruszki swieze figi papryka w kazdym kolorze rzodkiewka trzy rodzaje chleba KRAKERSY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: deska serów? IP: *.acn.pl 14.10.03, 23:19 Przed chwilą odpisałam na Twój post na forum WINO, nie będę powtarzać. Nie zgodzę się, że musi był pieczywo. Nigdy nie podawałam pieczywa, żadnego i nigdy nie było problemów. Moi znajomi nigdy o nie nie prosili, wcinają wszystko to co jest i mają się dobrze. Wydaje mi się, że deska jest na tyle fajnym daniem (?), że szkoda jej marnować jakąś bułą. Zresztą nigdy nie podajemy też pieczywa do sałatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: deska serów? IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 15.10.03, 00:53 Ja zawsze podaje z krakersami, czasami z bagietka. Ludzie jednak lubia w cos oprocz sera i owocow zeby wbic....Jest to powszechnie stosowane w Stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gina Re: deska serów? IP: *.zgpila.com.pl / 195.94.212.* 15.10.03, 08:54 Dzieki wszystkim za propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś