Gość: ja IP: *.hsd1.wa.comcast.net 01.10.08, 23:37 czy macie jakies sprawdzone metody jak wypedzic te okropne muszki owocowe z mojej kuchni?? prosze o pomoc bo juz nie dam rady z nimi walczyc :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: male owocowe muszki w domu :( jak wypedzic?? 01.10.08, 23:39 Czytalam gdzies, ze pomagaja na nie korki powtykane miedzy owoce. Ale zacznij od sprzatniecia wszelkiej surowizny z blatow i szafek, wtedy zgina marnie. Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: male owocowe muszki w domu :( jak wypedzic?? 02.10.08, 10:30 Ja ostatnio w trojce slyszalam zeby wlac troche octu winnego na dno sloika, zrobic lejek z papieru (moze recznik kuchenny?) i zostawic - one sie beda zlatywac i topic. Widok pewnie niepiekny, ale ponoc skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 evamarija dzięki:)) 02.10.08, 14:25 mam taki sam problem z powodu dużych ilości owoców spróbuję i zobaczę czy się dadzą oszukać Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: evamarija dzięki:)) 02.10.08, 14:51 duzo owocow i cieplo,beda zawsze te muszki, ale to nie problem, wyrzuc owoce nie bedzie ich, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzi Re: evamarija dzięki:)) IP: *.pikonet.malopolska.pl 02.10.08, 18:53 Nic nie pomoże, dopóki nie nastanie zimno i wyginą.Ja mam cały czas w kuchni odkurzacz i po prostu co kilka godzin/minut je wychwytuję tym odkurzaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: evamarija dzięki:)) 02.10.08, 19:46 A prosze. Napisz czy skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzi Re: evamarija dzięki:)) IP: *.pikonet.malopolska.pl 02.10.08, 20:03 > A prosze. Napisz czy skutkuje.>> To do mnie? No pewnie, że skutkuje!Zawsze tak robię od lat, w każdym "wrażym" sezonie.I cała moja rodzina .Ok.godz.18-tej, przed zmierzchem, lubią masowo na szyby okienne się rzucać, wtedy najwięcej ich wyłapuję.No i jak jakąś pułapkę zrobię (octowy talerzyk np.) to co parę min. z tej pułapki wyłapuję.W ciągu 24 godz., jeżeli nie robimy przetworów lub nie mamy na wierzchu owoców, jest po muszkach!Spróbuj! Odpowiedz Link Zgłoś