Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 17.10.03, 22:27 Czy i gdzie można w Polsce kupić prawdziwy samowar? Stadion Dziesięciolecia?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Camille Re: Samowar do herbaty IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 20.10.03, 00:41 Widuje ich duzo w sklepach z antykami, szczegolnie w Warszawie i Krakowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Samowar do herbaty IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 01:55 To są pewnie antyki do ozdoby. Ja myślę o takim użytkowym. Ale dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Samowar do herbaty IP: 217.11.133.* 20.10.03, 10:52 Piszesz "prawdziwy", to znaczy na węgiel drzewny? Chyba wyłącznie w sklepach z antykami. Na stadionie czy innych "ruskich targach" sprzedają samowary "na prund", z grzałką. Po prostu czajnik elektryczny o kształcie samowara. A z takim na węgiel też kłopot, bo dymi (na dworach rozpalano samowary w kuchni, do salonu wnoszono jak się zrobił żar, w mieszkaniu nie uciekniesz przed zapachem spalenizny), stare lubieją też mieć jakieś nieszczelności z których wylewa się woda. W każdym razie, moje wspomnienia o samowarze mają dużo wspólnego z apokalipsą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Samowar do herbaty IP: *.proxy.aol.com 20.10.03, 17:10 Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś